Sta je WiFi, SyncML, Push-to-talk...

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Orwikcons
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 26. Jun 2006. 00:00

Sta je WiFi, SyncML, Push-to-talk...

Post od Orwikcons »

Mnogo sam nepismen, ali sta da radim, red je da se jednom i opismenim.

Sta predstavljaju WiFi, SyncML, Push-to-talk :o ?

Dalje, pretpostavljam da je EDGE (236 Kb/s) nesto kao GPRS (115 kb/s), samo duplo brze, a W-CDMA (384 Kb/s) jos brze. Jesu li to sve nacini da se tel poveze na internet? Verovatno kod nas mreza podrzava samo GPRS? :unsure: :smutny:

Kad je rec o mrezama, u specifikacijama navedene 900MHz, 1800Mhz, 1900Mhz, UMTS (W-CDMA)... Da li taj UMTS ima veze sa onim W-CDMA (384 Kb/s) :ohmy: ?

Hvala vam puno, ukoliko vas ne mrzi da mi na sve ovo odgovorite!

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

Orwikcons, pa zar ne mozes da potrazis preko google-a?! ..... WiFi je standard za bezicno povezivanje uredjaja .... na mobilniom se najvise koristi za povezivanje na internet ..... u nekim zemljama imas "cvorista" na svakom koraku ... kod nas imas na nekim mestima (mislim da je Mirko_BGD dao listu na nekoj od tema) ..... SyncML se odosi na sinhronizaciju telefona i, npr. kompjutera (Outlook, Lotus...), Push to talk je funkcija telefona kao tokivoki .... dakle - ti pricas, ostali te cuju, a tek kad ti zavrsis moze da prica neko drugi .... dosta je jeftinije od obicnog poziva ali, nazalost, kod nas ne funkcionise jer to zavisi od operatera .....
za edge i umts dobro pretpostavljas ..... umts (w-cdma) je za mreze trece generacije...

pozdrav...

Odgovori