Bluetooth

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
v1lenjak
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 04. Dec 2005. 17:32

Bluetooth

Post od v1lenjak »

Interesuje me koji BT uredjaj bi mi preporuchili? Koji se najbolje pokazao u praksi? Gledao sam na ITsvet,nekako mi je Gigabyte najvishe hvaljen.. Vredi li uzeti ?

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Ma nema tu neke filozofije,uzmi bilo koji...Koliko znam BT nije uredjaj koji je podlozan chestim kvarovima,tako da.. :roll: Uosatalom imash garanciju pa ako ti ne valjda ti ga zameni ali necesh imati tih problema veruj mi...

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

v1lenjak, pa gledaj da uzmes Bluetooth 2.0, on je brzi za prenos podataka...a i vidi koje je klase...od toga mu zavisi domet...i to je sve na sta treba da obratis paznju... 8)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

nevidljivi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 18. Jan 2006. 03:18
:: LG Optimus L7 II
:: Samsung GT-C3322

Post od nevidljivi »

Kažu da je Gigabyte za sada najbolji, ovo što je rekla ninolina je apsolutno tačno, mada je po meni dovoljan domet od 10-20 metara. MSI ne uzimaj, nije loš, ali je instalacija i drajvovanje uređaja malo komplikovanije, znam to zato što ga imam.
Ghost

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Gledaj da ima sto veci domet i da podrzava 2.0 standard, nije bitan proizvodjac, jedino sto ih ima raznih oblika i velicina, neki imaju zglob na sebi pa ih mozes saviti da zauzmu manje mesta........uglavnom osnovno je domet i brzina prenosa, ostalo je tvoj ukus
5130+Koss the plug....

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

nevidljivi, ja imam MSI i radi k'o sat :)

pozdrav...

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

U bre,napraviste chitavu nauku od BT-a... :D

Inache imam i ja MSI i odlichno radi i nije komplikovan uopshte... :wink:

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

Maaa bre sve je to isto. Ja imam MSI i oslican je. Ovih dana je najbolje uzeti neki v2.0 kao sto rekoste, mala je razlika u ceni, a ima mogucnost brzeg prenosa podataka sa kompatibilnim uredjajima....

8)
...shit happens... keep d smile!

Roy Fokker
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 09. Apr 2006. 21:39

Post od Roy Fokker »

Imam i ja MSI-ja, i radi super, jedino imam problem s njim što moram sto puta da ga cimam i ponovo vraćam ako ga izvučem iz USB slota... ima neke probleme s prepoznavanjem. Ali kad ga prepozna... :D
Sony Ericsson W950i + Motofone F3 + Acer Aspire One 6-cell + ARCHOS 404

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

da da, prepoznavanje je malo problematicno, ali kad namestis ona radi super
...shit happens... keep d smile!

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

Hmm,meni uvek prepozna...Mozda ste pri vracanju gurnuli u slot pored da zato nece ?

Roy Fokker
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 09. Apr 2006. 21:39

Post od Roy Fokker »

Vjeruj mi, imam nekih osam USB slotova na računaru, i sve sam varijante probao... u nekima neće uopšte da prepozna, u onima gdje hoće, neće skoro nikad iz prve... tako da sam sad našao jedan da radi, utakao dongle, i ne diram ga. ;)

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

Pa to ti kazem,ako ti ubacish u jedan usb slot instalirash drajvere i on ti ispadne i ti ga sluchajno zabodesh u neki drugi slot nece raditi,barem kod mene.U koji sam ga prvi put stavio u taj ce uvek raditi. :wink:

nevidljivi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 18. Jan 2006. 03:18
:: LG Optimus L7 II
:: Samsung GT-C3322

Post od nevidljivi »

To stoji, ja sam se pogrešno izrazio za MSI, mada disk koji sam dobio uz njega ima jednu čudnu manu: kada se pokrene Autorun, kliknem na Install Software, a on ništa i onda moram da otvorim disk u My Computer-u i da ručno pokrenem fajl Setup.exe. To što neće da ga prepozna kad se ubaci u neki drugi USB port je ipak minus za današnje pojmove zato što je prednost USB-a upravo u tome što je univerzalan i što uređaj možeš da uključiš u bilo koji port posle instalacije i radiće (lično sam proverio sa skenerom, štampačem i još gomilom uređaja), jedino je Windows 98 imao taj problem zbog loše USB podrške, to je verovatno manjkavost u njihovim drajverima i to bi trebalo da isprave, na sam MSI BT nemam druge zamerke, mali je i zgodan za nošenje u bilo kom džepu kad to zatreba.
Ghost

Bull Terrier
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 17. Jul 2006. 15:27

Post od Bull Terrier »

MSI BT je najbolji :D zato sto sam ga ranije koristio pa sam ga slucajno zgazio i ........... sada imam neki BLUE SOLEIL i pravo da vam kazem taj je zivo s****e :disgust: , baguje se i prekida slanje na mob.
:x
Ako ga ne mozes pobediti....gadjaj ga telefonom !

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Nije loš MSI samo su ranije verzije Widcomm-ovog softvera bile jako bagovite. Sada sve to radi kako treba pa BT uređaj slobodno može da se izabere po izgledu! :D Naravno, preporučljiv je Class 1 & USB2.0, ali i Class 2 odlično radi posao u kućnoj varijanti. A Blue Soleil je takođe paket drajvera sa aplikacijom koji je po meni očaj. Postoje otključani Widcomm-ovi drajveri koji mogu da "voze" sve BT dongliće... :wink:

vlaki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 20. Maj 2006. 00:22
:: SG Note II
:: Nokia 6630

Post od vlaki »

v1lenjak, kao shto vidish, svi imaju MSI (pa i ja...) i mnogo je dobar...
ja sam uzeo kao neki produzni za usb...
malo je instalacija komplikovanija, ali kad se instalira...

Pozz! 8)
"Trgovanje bez oglašavanja je kao namigivanje devojci u mraku - vi znate šta radite, ali drugi ne." - Salvador Dali

markog
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 18. Mar 2006. 18:45

Post od markog »

I ja imam MSI 2 godine i radi ko podmazan!images/smiles/icon_bigyellowgrin.gif

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Miskoni, Probao sam BlueSoleil i jeste očajan. Na kraju se i pokvario. Ne znam šta mu bi, ali ni na jednon kompu ne radi, a nije da ne znam da ga pokrenem, jer ranije sam uspevao. :cry:

Ako neko ima informaciju o nekom novom BT standaardu, nisam čuo neke konkretne tehničke podatke, osim da je po brzini negde izmežu WLAN-a i LAN-a. Neki švedski standard, i da ga već i skupština Vojvodine koristi. Drugarov gazda u NS (od koga sam za to prvi put i čuo) ima nameru da ga iskoristi za umrežavanje cele kuće (neki savremeniji TV, 2 kompa i još par i zgradi, net, i sve ostale sitnice koje podržavaju običan BT, jel postoji BT HUB?). Jel zna neko nešto o tome, jer je meni zvučalo neverovatno da za tako nešto nisam čuo. I dok pišem ovo pogledao sam na wikipediji i našao sledeće:

On 28 March 2006, the Bluetooth Special Interest Group (SIG) announced its selection of the WiMedia Alliance Multi-Band Orthogonal Frequency Division Multiplexing (MB-OFDM) version of Ultra wideband (UWB) for integration with current Bluetooth wireless technology. UWB integration will create a version of the globally popular Bluetooth wireless technology with a high speed/high data rate option. This new version of Bluetooth technology will meet the high-speed demands of synchronizing and transferring large amounts of data as well as enabling high quality video and audio applications for portable devices, multi-media projectors and television sets, wireless VOIP. At the same time, Bluetooth technology will continue catering to the needs of very low power applications such as mice, keyboards and mono headsets, enabling devices to select the most appropriate physical radio for the application requirements, thereby offering the best of both worlds.

Jel moguće da je to već zaživelo? Ili se još uvek radi o 2.0? :blinky:
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Možda bi taj BT proradio sa Widcomm-ovim drajverima (sem ako nije totalno umreo)... :wink:
Razni BT stižu sa Blue Soleil softverom ali rade i sa Widcomm-ovim bez problema, jedino treba nabaviti otključane drajvere. Ako se ne varam, baš Ninolina ima TakeMS BT koji je došao sa Blue Soleil paketom a sada srećno fercera sa Widcomm-om... :)

A jeste najavljivana integracija BT-a i WiFi standarda još ranije, tako da nije čudno da je već krenuo da se primenjuje, doduše stidljivo, ali u narednom periodu se može očekivati kompletna implementacija u raznorazne stvarčice... :)

Odgovori