Univerzalni punjac za mobilne
- Masterokrata
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10
Univerzalni punjac za mobilne
Naleteo sam u jednoj knjizari na Hama punjac za Nokiu, a uz njega se dobijaju nastavci za punjenje Simensa, Samsunga, Sonyericsona, Motorole.
Cena mu je 1400 dinara.
Ova sprava deluje zgodno, da li vredi taj novac i koliko je to zdravo za mobilni, tj bateriju?
Cena mu je 1400 dinara.
Ova sprava deluje zgodno, da li vredi taj novac i koliko je to zdravo za mobilni, tj bateriju?
5130+Koss the plug....
- fain2daniel
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
- Kontakt:
Mmmmmmmmmmm, mislim da je neko već pisao o tome, i da je imao izrazito negativna iskustva, tipa poluprženja baterije, ili tako nešto. Nemam sad vremena da kopam po forumu, ali pogledajte dobro o čemu se tamo radilo.

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
- MilančeBGD
- Expert
- Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
- :: Sony Xperia U
- :: SE K800i
Ja sam to video kod kineza,mislim da je bilo 500 din,sad da li je dobro za bateriju ne znam ali sto da ne bi bilo,ustvari mozda ako punjac salje u telefon struju vecu ili manju od potrebne mozda i bude nesto,ali mislim da sve nokia baterije se pune na struju 3,7V,a sad ne znam na koliko sonyericsson baterije mislim na 3,6,siemens baterije se pune na 3,7V isto.Evo sad nadje na bateriji od 3310 pise da se puni na 3,6V.a sad gledam punjace i na svim pise 3,7V.Ja ovo sto sam napisao to sam naucio od nastavnika fizike
I mislim da sam dobro zapamtio jer me je interesovalo da ako je na bateriji oznaceno 3,7V da treba i da punjac daje 3,7V.Ili negde gresim 

Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Milane, nisi baš najbolje savladao gradivo. Struja (A) punjenja je bitan faktor, ne napon (V). U principu potrebno je 10% kapaciteta (mAh) baterije da bi se ona optimalno napunila. Sve preko toga će je brže napuniti ali će se i brže isprazniti. Naravno, takođe je bitno kako sam telefon reguliše punjenje pa neki punjači jednostavno neće odgovarati. Napon na Nokia punjačima koji su deklarisani kao 3,7V uglavnom prelazi 5V u neopterećenom stanju.milan91 napisao:Ja ovo sto sam napisao to sam naucio od nastavnika fizike![]()
I mislim da sam dobro zapamtio jer me je interesovalo da ako je na bateriji oznaceno 3,7V da treba i da punjac daje 3,7V.Ili negde gresim
Masterokrata, koje su karakteristike tog punjača?
● PRAVILA FORUMA ●
- Miškoni
- Administrator
mkvb, i opet, nije toliko bitan napon već struja! Napon na USB portu jeste 5V ali struja koju on može da isporuči je maksimum 500mA (varira od ploče do ploče). 6630 (symbian generalno) ume da povuče preko 500mA pogotovo kada je baterija skroz prazna. Reci mi da li je telefon uopšte počinjao sa punjenjem preko tog adaptera? Ako jeste, samo mu je bilo potrebno duže vreme da se napuni, recimo 3-4 sata. Ono što može da bude loše u celoj priči je da USB port može da se sprži zbog prevelikog opterećenja...
● PRAVILA FORUMA ●
- MilančeBGD
- Expert
Miskoni,znam sta sam slusao jer me je bas interesovalo onda je on nesto pogresio.
Samo kad bih se setio kad nam je to pricao koja lekcija,moracu otvorim knjigu da se setim
Znam da je bilo nesto vezano za baterije ali to nije imalo u knjizi mislim to sto nam je on pricao.

E da isto je nesto pricao i o tome,samo ne mogu da se setim,znam da su se spominjali mAMiskoni napisao:struja koju on može da isporuči je maksimum 500mA
- nevidljivi
- Entuzijasta
- Pridružio se: Sre, 18. Jan 2006. 03:18
- :: LG Optimus L7 II
- :: Samsung GT-C3322
Novi modeli telefona imaju regulaciju punjenja u sebi, a u punjaču se nalazi samo trafo (ili kod novijih elektronika koja snižava napon umesto trafoa) i Grecov mostni ispravljač, a sva ostala elektronika je u telefonu (punjenje rečuliše jedno integrisano kolo). Miskoni je u pravu za struju punjenja, ne valja kada punjač daje nižu struju od one koju telefon "povuče" pri punjenju, tada punjač može i da pregori. Ja sam primetio da npr. brzi punjač koji se dobija uz Nokiu 5210 ne može da puni Nokiu 5110, s punjač za Nokiu 5110 bez problema napuni 5210.
Ghost
- Masterokrata
- Mobil manijak
Uf ljudi odoste u off
Nemam pojma karakteristike punjaca, ali pravi ga Hama, a oni su poznati po opremi za mobilne telefone, i iskreno sumnjam da se njihov punjac moze kod kineza naci za 500 kinti
Ali dobro, sve u svemu nije bas preporucljivo to raditi zar ne? Ako se ne varam to je zakljcak vase price?

Nemam pojma karakteristike punjaca, ali pravi ga Hama, a oni su poznati po opremi za mobilne telefone, i iskreno sumnjam da se njihov punjac moze kod kineza naci za 500 kinti

Ali dobro, sve u svemu nije bas preporucljivo to raditi zar ne? Ako se ne varam to je zakljcak vase price?

5130+Koss the plug....
- Andrijano
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
- :: Iphone
- Kontakt:
mislim da to nije dobro zato sto svaki model treba da ima svoj punjac koji odgovara tom modelu,tj. nije preporucljivo puniti npr. nokia 6230i punjacem za nokiu 8310(mada sam ja to danas uradio),jer i na samom punjacu pise da je druga voltaza 5v i 3.7v ja mislim da to ima neke veze,mada nisam elektricar 

iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data
- MilančeBGD
- Expert
Miskoni napisao:Reci mi da li je telefon uopšte počinjao sa punjenjem preko tog adaptera? Ako jeste, samo mu je bilo potrebno duže vreme da se napuni, recimo 3-4 sata. Ono što može da bude loše u celoj priči je da USB port može da se sprži zbog prevelikog opterećenja...
Baterija je bila skroz prazna i kada prikacim tel na taj punjac samo se upali svetlo, ne pocinje sa punjenjem a kada posle nekog vremena upalim telefon onaj start-up ton se ne cuje lepo nego isprekidano, ne moze da nadje mrezu i odmah se ugasi

HOX Titanium gray
- Miškoni
- Administrator
mkvb, izgleda da je taj adapter ili đubre ili mu je 6630 mnogo "težak", možda bi neki drugi mob mogao da se puni.
Masterokrata, pogledaj koje su mu karakteristike, ako mu je napon između 3,5V i 5,5V i maksimalna izlazna struja bar 500mA, uzmi ga.
Cena je ok jer su Hamini punjači oko 15€. Inače, "Hama GmbH" postoji od 1945. godine, prave oni svašta, ne samo stvarčice za mobilne telefone.
Jedino što sam našao na sajtu a da je univerzalno je punjač sa baterijom od 1800mAh
Mobile Power Bank ML18

Vrlo zgodna stvarčica ali joj je i preporučena cena zgodna, 79,00€
Eto vam link iznad pa kopajte...
Masterokrata, pogledaj koje su mu karakteristike, ako mu je napon između 3,5V i 5,5V i maksimalna izlazna struja bar 500mA, uzmi ga.
Cena je ok jer su Hamini punjači oko 15€. Inače, "Hama GmbH" postoji od 1945. godine, prave oni svašta, ne samo stvarčice za mobilne telefone.

Jedino što sam našao na sajtu a da je univerzalno je punjač sa baterijom od 1800mAh
Mobile Power Bank ML18

Vrlo zgodna stvarčica ali joj je i preporučena cena zgodna, 79,00€
Eto vam link iznad pa kopajte...

● PRAVILA FORUMA ●
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Sub, 22. Apr 2006. 21:42
- Kontakt:
Kad smo kod punjaca, bacite pogled na ovo. Jako korisna stvarcica:
http://www.chargetogo.com/product.htm

- MilančeBGD
- Expert
vlajche je to iz Mobijavlajche napisao:Kad smo kod punjaca, bacite pogled na ovo. Jako korisna stvarcica:

- Masterokrata
- Mobil manijak
Miskoni, nije bas takav kao na slici.......mislim i bez baterije ne lici.
To je u stvari koliko sam zapazio punjac za nokiu + par nasadnih adaptera za druge telefone.
.Meni se ucinila cena ok, jer je sprava prilicno zgodna.....sto se mene tice to znaci manje kablova kad putujes u drustvu nekoga ko koristi drugaciju marku mobilnog.
To je u stvari koliko sam zapazio punjac za nokiu + par nasadnih adaptera za druge telefone.

.Meni se ucinila cena ok, jer je sprava prilicno zgodna.....sto se mene tice to znaci manje kablova kad putujes u drustvu nekoga ko koristi drugaciju marku mobilnog.

5130+Koss the plug....