Objasnite mi

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Oljica
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:11

Objasnite mi

Post od Oljica »

Imam par nevezanih pitanja...

Mozda je ovo glupo, ne zamerite, ipak nisam ekspert, ali zanima me recimo da li preko mms-a moze da se salje recimo pdf file ili neki duzi tekst i kako se to izvodi??
Takodje me zanima kako se tarifira chat preko msn-a kada je jedna osoba u inostranstvu, dakle, koliko je 1kb za onoga ko je van? Da li se isplati ili ne komunicirati na taj nacin?
Hvala unapred.

Ertan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Maj 2006. 20:14

Post od Ertan »

Postoji mogucnost slanja PDF i svih ostalih fajlova, pomocu programa koji se zove MmsIt. Ako te zanima mogu da ti posaljem na PP gde mozes da ga skines. A tarifa chata preko MSN kada je jedna osoba u inostranstvo je istao kao i kada su obe u zemlje. Za chat uopste nije bitno gde se ko nalazi i cena po 1KB je uvek ista. Pozdrav.

Oljica
Mobil fan
Mobil fan

Post od Oljica »

Jao, Ertan, mnogo ti hvala na informacijama! Ako ti nije tesko, molim te da mi posaljes taj programcic. Znaci, primalac poruke ne mora da ima taj program kako bi primio taj file?
Veliko hvala jos jednom.

apu
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 26. Avg 2006. 00:07

Post od apu »

nisam siguran ali mislim da je velichina file-a u MMS-u ogrannichena na 100KB pa akko imash neki pdf kojji je vetji od toga mislim da netjesh motji da poshaljesh....mozda da probash sa nekim mail clientom pa da platjash po protoku
veseli p0z
@pu

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Promenjeno je to,sad je velicina duplirana,tj maksimum je sada 200kb,bar sto se tice MTS 064,za Telenor i njihovo ogranicenje ce neko drugi morati da kaze koliko je tacno!?
Pozdrav 8)

Oljica
Mobil fan
Mobil fan

Post od Oljica »

U pravu si za to ogranicenje. Samo mi jos niste rekli da li i primalac mora imati ovaj programcic?

Ertan
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Ertan »

Lomnica_city napisao:Promenjeno je to,sad je velicina duplirana,tj maksimum je sada 200kb,bar sto se tice MTS 064,za Telenor i njihovo ogranicenje ce neko drugi morati da kaze koliko je tacno!?
Pozdrav 8)
Znam da je i kod Mobtela bilo 100 KB, to sam Oljici i rekao preko PP. Da li se nesto u medjuvremenu izmenilo - neznam :?

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Oljica, ne mora imati taj program MMSIt da bi primio MMS...ali da bi citao pdf mora da podrzava taj format...... :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Oljica
Mobil fan
Mobil fan

Post od Oljica »

Odlicno, sve ostalo je u savrsenom redu, bas ste mi pomogli! :)

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

e da u dužinu txt mms mislim da ide do 1000 karaktera na starijim telefonima od nokie. tako je nekada bilo
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

Oljica, posto imas Symbian 9 telefon pitanje je kako ce ti taj program raditi ...... alternativa je da koristis e-mail kada saljes "nepredvidjene" formate ....

pozdrav...

Oljica
Mobil fan
Mobil fan

Post od Oljica »

Jos ga nisam instalirala na e70 da probam... Trebalo mi je hitno sinoc, pa sam instalirala na 6630 i poslala poruku, medjutim, mislim da postoji neko ogranicenje operatora u smislu podrske za taj tip file-a, jer jos nije stigla... dok ostale mms poruke stizu...:(
Inace, poruka je bila velicine 75kb...

bela
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Feb 2006. 05:04

Post od bela »

Ertan napisao: A tarifa chata preko MSN kada je jedna osoba u inostranstvo je istao kao i kada su obe u zemlje. Za chat uopste nije bitno gde se ko nalazi i cena po 1KB je uvek ista. Pozdrav.
Hmm, kako to mislis, sto se tice rominga i nije tako, tu recimo zavisi od mreze do mreze u inostranstvu i one tarifiraju recimo u Grckoj na 10kb, u Makedoniji na 100 kb,a cene su mnogo vece takodje,i to nema veze sa MSN,vec sa GPRS, mada moguce da to nije ni pitala :)))
Pozdrav

Oljica
Mobil fan
Mobil fan

Post od Oljica »

Pa naravno da sam pitala, kako drugacije mogu da pricam sa nekim preko msn-a na telefonu ako ne koristim gprs :).....

bela
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od bela »

Ma ne to, nego da li je i taj broj u inostranstvu nas , ili je strani broj... :)

Oljica
Mobil fan
Mobil fan

Post od Oljica »

U pitanju je nas broj... Da, imalo bi smisla da deru u tom slucaju.....

bela
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od bela »

Pa moj ti je savet da nazoves ,mislim ja sam konkretno 065, korisnicki servis i da pitas konkretno za zemlju u koju ides koje imaju oparetere i koje su cene kod kog operatera, ali obavezno ih pitaj na koliko se tarifira jer za sami pristup, recimo potrosen 1kb, oni u Grckoj skinu 10kb itd...
6630

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

A sto ne bi slala preko maila??? jeftinije i lakse... :wink: a ako netje sa tom extenzijom preimenuj u jpg i kada sacuvas ponovo preimenujes... :)
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Ertan
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Ertan »

bela napisao: Hmm, kako to mislis, sto se tice rominga i nije tako, tu recimo zavisi od mreze do mreze u inostranstvu i one tarifiraju recimo u Grckoj na 10kb, u Makedoniji na 100 kb,a cene su mnogo vece takodje,i to nema veze sa MSN,vec sa GPRS, mada moguce da to nije ni pitala :)))
Pozdrav
Nisam je razmumeo. Mislio sma da me je pitala koliko ce da kosta NJU cena po 1KB ukoliko se dopisuje sa nekim ko je u inostranstvu.

A naravno da je koriscene GPS-a skuplje za one koji su u inostranstvu. Kolika je cena po 1KB neznam :uhuh:

Oljica
Mobil fan
Mobil fan

Post od Oljica »

akki napisao:A sto ne bi slala preko maila??? jeftinije i lakse... :wink: a ako netje sa tom extenzijom preimenuj u jpg i kada sacuvas ponovo preimenujes... :)
Slazem se da je to najbolja opcija, ali obzirom da bi taj mail osoba (koja je u inostranstvu) kojoj sam htela da posaljem poruku morala da otvori preko gprs-a sto bi kostalo, nadala sam se da ce je preko mms-a primiti bez troskova, ali kao sto rekoh, poruka (pdf) je poslata preko onog programcica, ali izgleda da ne stize, pretpostavljam usled nekog ogranicenja.... :(

Odgovori