Objasnite mi
Objasnite mi
Imam par nevezanih pitanja...
Mozda je ovo glupo, ne zamerite, ipak nisam ekspert, ali zanima me recimo da li preko mms-a moze da se salje recimo pdf file ili neki duzi tekst i kako se to izvodi??
Takodje me zanima kako se tarifira chat preko msn-a kada je jedna osoba u inostranstvu, dakle, koliko je 1kb za onoga ko je van? Da li se isplati ili ne komunicirati na taj nacin?
Hvala unapred.
Mozda je ovo glupo, ne zamerite, ipak nisam ekspert, ali zanima me recimo da li preko mms-a moze da se salje recimo pdf file ili neki duzi tekst i kako se to izvodi??
Takodje me zanima kako se tarifira chat preko msn-a kada je jedna osoba u inostranstvu, dakle, koliko je 1kb za onoga ko je van? Da li se isplati ili ne komunicirati na taj nacin?
Hvala unapred.
Postoji mogucnost slanja PDF i svih ostalih fajlova, pomocu programa koji se zove MmsIt. Ako te zanima mogu da ti posaljem na PP gde mozes da ga skines. A tarifa chata preko MSN kada je jedna osoba u inostranstvo je istao kao i kada su obe u zemlje. Za chat uopste nije bitno gde se ko nalazi i cena po 1KB je uvek ista. Pozdrav.
- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
Znam da je i kod Mobtela bilo 100 KB, to sam Oljici i rekao preko PP. Da li se nesto u medjuvremenu izmenilo - neznamLomnica_city napisao:Promenjeno je to,sad je velicina duplirana,tj maksimum je sada 200kb,bar sto se tice MTS 064,za Telenor i njihovo ogranicenje ce neko drugi morati da kaze koliko je tacno!?
Pozdrav

Jos ga nisam instalirala na e70 da probam... Trebalo mi je hitno sinoc, pa sam instalirala na 6630 i poslala poruku, medjutim, mislim da postoji neko ogranicenje operatora u smislu podrske za taj tip file-a, jer jos nije stigla... dok ostale mms poruke stizu...
Inace, poruka je bila velicine 75kb...

Inace, poruka je bila velicine 75kb...
Hmm, kako to mislis, sto se tice rominga i nije tako, tu recimo zavisi od mreze do mreze u inostranstvu i one tarifiraju recimo u Grckoj na 10kb, u Makedoniji na 100 kb,a cene su mnogo vece takodje,i to nema veze sa MSN,vec sa GPRS, mada moguce da to nije ni pitalaErtan napisao: A tarifa chata preko MSN kada je jedna osoba u inostranstvo je istao kao i kada su obe u zemlje. Za chat uopste nije bitno gde se ko nalazi i cena po 1KB je uvek ista. Pozdrav.

Pozdrav
Nisam je razmumeo. Mislio sma da me je pitala koliko ce da kosta NJU cena po 1KB ukoliko se dopisuje sa nekim ko je u inostranstvu.bela napisao: Hmm, kako to mislis, sto se tice rominga i nije tako, tu recimo zavisi od mreze do mreze u inostranstvu i one tarifiraju recimo u Grckoj na 10kb, u Makedoniji na 100 kb,a cene su mnogo vece takodje,i to nema veze sa MSN,vec sa GPRS, mada moguce da to nije ni pitala))
Pozdrav
A naravno da je koriscene GPS-a skuplje za one koji su u inostranstvu. Kolika je cena po 1KB neznam

Slazem se da je to najbolja opcija, ali obzirom da bi taj mail osoba (koja je u inostranstvu) kojoj sam htela da posaljem poruku morala da otvori preko gprs-a sto bi kostalo, nadala sam se da ce je preko mms-a primiti bez troskova, ali kao sto rekoh, poruka (pdf) je poslata preko onog programcica, ali izgleda da ne stize, pretpostavljam usled nekog ogranicenja....akki napisao:A sto ne bi slala preko maila??? jeftinije i lakse...a ako netje sa tom extenzijom preimenuj u jpg i kada sacuvas ponovo preimenujes...