Sigurna kupovina

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
mis
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 07. Mar 2005. 14:18

Sigurna kupovina

Post od mis »

Bez ikakave zelje da bilo koga reklamiram zanimama me gdje u Beogradu mogu da kupim pouzdan telefon,da mi ne uvale neoriganlnu bateriju,ili tako nesto...Cuo sam da je Tlekeom+ pouzdan ali nisam siguran.Molim moderatora da ne obrise ovaj topic jer mi je od izuzetne vaznosti.
Stephen:And Africa is where it's at. Recently Joanne and I spent little time down in Afrique sur-mer.
Del :Fabrique belgique.

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Osim u ovim najskupljim radnjama. U svim ostalim nema pravila. Ja sam dobio homemade kutiju, najobičnije kineske slušalice, bukvalno svaki deo koga se setio da treba da mi da prodavac je uzeo sa druge gomile, ali sam od prilike dobio sve što treba, dok znam za slučajeve (ako hoće nek se jave) da su dobijali tzv. full, ali im baterija traje 2-3 puta kraće nego meni.

Sve ovo nije razlog da daješ mnogo para, već da se raspitaš po forumu o svim mogućim detaljima vezanim za model koji tražiš, i obiđeš par radnji i ne dozvoliš im da ti uvale krš. Pitanje je samo da li si fazonu da se malo izboriš za ono što hoćeš i platiš manje, ili te to mrzi pa ćeš da tražiš skuplje i provereno. A razliku u ceni mislim da i ne trba da ti pominjem.

:)

P.S. Dobra ti je poruka, pozdravi Ranka Amadeusa.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

vidi neku reklamu gore. ja sam za logic shop nikada nisam imao problema sa njima a i najpovoljniji su.imaju servis ako se nesto desi i to ej to
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

gargamel
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 24. Avg 2006. 09:36

Post od gargamel »

Gledajuci radnje po Beogradu, nema pravila, da radnja koja je skuplja ima bolji telefon (isti model), od one u kojoj je jeftiniji. Takodje ne mora da znaci (mada ponekad jeste tako) da radnja koja je bolje sredjena, skockanija itd, ima bolje telefone nasuprot neke da kazem "neuredjenije" do koje mozes da dodjes tako sto prolazis kroz jedan ulaz pa se penjes u drugi... Ali ponavljam ne mora da znaci. Mislim da sigurne kupovine nema, osim u mozda 4-5 radnji koje se cenom izdavajaju za 60 i vise evra.
Slazem se sa nickmenjakom gargamel4, da se treba prvo raspitati po forumu, o radnjama i modelima koji se prodaju u njima, o iskustvima ljudi koji su tamo kupovali. Tesko je reci da jedna radnja generalno ima sve dobre modele i da su svi potpuno sigurni. Jednostavno, to mnogo zavisi od onog od koga nabavljaju. Moze da se desi da samo jednom ne nabave od istog tipa telefon, zato sto im se zuri i da bas taj put zakaze. Ali tu je jos mnogo drugih faktora.
Ako si u
gargamel4 napisao:fazonu da se malo izboriš za ono što hoćeš i platiš manje
najbolje je da telefon pogledas u sto vise radnji, da ih zagledas koliko mozes, pa onda da pitas na forumu za "sigurnost" radnje. Znaci, tada si se sam uverio da je telefon u dobrom stanju, da nema nekih losih strana na prvi pogled i plus neko te savetuje sa foruma da je ta radnja "sigurna", onda ces sa manje razmisljanja da ga pazaris,
dok ako
gargamel4 napisao:te to mrzi pa ćeš da tražiš skuplje i provereno.
sigurno ces se snaci i otici u jednu od najskupljih radnji sa sajta.
Nadam se da ce ti ovoliko pisanje pomoci.
:wink:
Poz :)

mis
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 07. Mar 2005. 14:18

Post od mis »

Hocu,pozdravicu Ramba :D :lol: Hvala vam na savjetima,pa evo u pitanju jemodel Nokie 6230i,ne poslednje cudo od tehnike ali praktikujem da imam jedan telefon Nokiine poslovne klase.Trenutno nisam u BG-u ali naletim dosta cesto na 2.-3 dana ap mi je onda problem ici obilaziti vise prodavnica jer sam vremenski ogranicen.Cuo sam od nekih ljudi,kao sto samvec rekao,da je Telekom+ uglavnom OK,mada to su bili ljudi koji su kupovali SonyEricsson telefone pa nisam siguran da li su im i Nokie isto tako "pouzdane"
Stephen:And Africa is where it's at. Recently Joanne and I spent little time down in Afrique sur-mer.
Del :Fabrique belgique.

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

mene su recimo zesce zajebali kad sam uzimao n80
dobio sam skroz fush slushalice, dobio sam dku2 u mesto onog kabla koji ide uz ne seriju ne znam kako mu ide oznaka sad punjac, disk i to je to.

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

A sto nisi izasao lepo iz te prodavnice i otisao u drugu? Meni su uz stari n-gage hteli da utrpaju kinez sluske, ali kad nisam hteo da uzmem, onda je prodavac odlucio da jos malo bolje pronjuska po policama i ipak mi je nasao ono sto treba. :D Cak nije bio originalan usb kabel, ali nisam sebunio posto je bio duzine oko 2 metra, a standardan koji je imao drugar nije duzi od 30 cm. 8)
5130+Koss the plug....

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Jako će retko da ti uvale krš od telefona. Za to su stvarno jako male šanse, još ako znaš šifru za life timer, neće se više zezati s tobom. Znači nemaš problema s te strane nego ako se na telefonu nešto već pokvari, koliko su spremni da ti izađu u susret. Eto ljudi pominju Logic kao ok, ja sam zadovoljan i Marvelom, kad sam imao problem, poslali su me u servis-shop sa kojim sarađuju, Paris shop, i tamo mi je za 2 dana sređeno. Ali sad malo da demantujem sebe, a radi se baš o modelu koji ti tražiš, moj burazer je kupio fon, prvo su mu jedva dali sluške jer su samo one fashion imali, a posle nekog vremena je provalio da ga sagovornik slabije čuje nego obrnuto, garancija već istekla, ni u jednom servisu nisu to uspeli da mu reše, i on odluči da im vrati i doplati za bolji. A baja iza pulta pita: Jel ispravan, - Naravno. Ugasi ga skine bateriju i pogleda ispod, i kaže: ok, može, cenim ti ga 45 evra! - Hvala doviđenja! Očigledno za neke serije znaju šta uvoze, tako da se i tih stvari treba paziti.

Izvinjavam se upravi što ovo već 2-3 put pišem, ali mis verovatno to nije video, pa da sad zna i on.

Mirko BGD, to je CA-53.

:)

Odgovori