Kalko kosta uredjaj za bluetooth koji se prikljucuje na komp

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
shocky
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 04. Feb 2006. 04:21
:: Samsung A52s

Kalko kosta uredjaj za bluetooth koji se prikljucuje na komp

Post od shocky »

Kolko kosto i kako izgleda? :? Posto ja jos nisam ima mob sa bluetooth-om pa ne znam ni kako izgleda... On se prikljuci na usb i sta dalje...Mislim konekcija i to...ne treba mi upustvo nego samo da mi objasnite u par crta kako radi i da li jednastavno.

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

To ti je recimo ovo-> http://www.itsvet.com/MSI-Bluetooth-Sta ... pter-24-18
Naravno ima i jeftinije da se nadje,za oko 1800 dindzi,a jedan je od najboljih sigurno,i uz to je i dosta brza v2 koju sad svi najnoviji telefoni imaju pa ce ti to biti najbolja investicija!
Izbegavaj one no name BT uredjaje i stare BT v1.1 pa donekle i v1.2 uredjaje ako hoces da ti traje duze vreme da ga ne menjas!Rad sa njim je macji kasalj,instaliras drajvere,ubodes ga u USB i uparis telefon sa njim!Posle toga mozes da saljes podatke preko BT-a,da instaliras programe... milina!
Pozdrav 8)
Poslednja izmena od Lomnica_city u Uto, 26. Sep 2006. 02:57, izmenjeno 1 put ukupno.

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Koshta oko 1000 - 1200 dinara...Kao mali USB ,ubacish ga u komp ,uz njega dobijesh jedan CD sa drajverima koje na brzaka instalirash i to je to.. Ukupno 5 minuta posla .... Onda izaberesh bilo koji fajl koji hocesh da prebacish-desni klik na njega-send to-bluetooth-izaberesh svoj fon i to je to....Jakoje jednostavno ne brini...

Edit:
Kolega,preduhitrili ste me za par sekundi u postovanju... :) :wink:

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

A vi me kolega zeznuste za ono edit,samo sam hteo da ispravim pravopisnu gresku ali... sad ce misliti ljudi da sam editovao da dodam ko zna sta! :wink:
Pozdrav 8)

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

I nemoj da kupujes nesto preskupo... jer nema potrebe. Oko 1500 din (max 2000). Kupi verziju 2.0, a mozes i class 1 (klasa zavisi od dometa; c1 ima 100 m, a obicna- c2 je 5-10m) jer nije velika razlika u ceni. Ali u principu class 1 ti i ne treba... :)
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

shocky
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 04. Feb 2006. 04:21
:: Samsung A52s

Post od shocky »

E strava! Hvala vam! :) :D

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

preporuka moja bi bila HAMA. drugar ima i super radi i ne pravi tolike probleme kao. a i ovako lep je na izgled.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Sava Savanović
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 20. Avg 2006. 14:09
:: RedmiNote3Pro

Post od Sava Savanović »

A ja baš mislio da uzmem MSI.Lomnica reče BT2.0?Radiće na n6630?On je v.1.1..mislim,ovaj v.2.0,funkcionisaće sa n6630?Preporuka,gde uzeti?
Nokia 6630/Kingston MMC Mobile 1GB/Apacer Card r/w 23in1

gargamel
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 24. Avg 2006. 09:36

Post od gargamel »

Ja imam MSI http://www.itsvet.com/MSI-BToes-Bluetoo ... apter-24-1 i ponekad zna da zezne...nista strasno, ali npr. kada hocu da prebacim neki fajl na telefon, nekada moram da ponovim par puta opciju slanja...Prijavljuje neki connection error. Ali isto se cesto desava da hoce iz prve da prebaci fajl. Znaci, zeza, ali ne mnogo :wink: , u svakom slucaju nije nista sto bi toliko islo na zivce (barem ne meni). Mislim da je bolja opcija koju je rekao Lomnica_city...znaci izbegavaj starije bluetooth uredjaje...Noviji su sigurno mnogo stabilniji.
Poz :wink:

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Sava Savanović, uzmi ga,BT je unazad kompatibilan i radice ti i sa 6630 iako ona ima stariji v1.2 BT ali ce ti raditi visestruko brze (v1.2 radi na teoretskih 700-tinak kb/s a v2.0 na 3MB/s) i manje ce ti trositi bateriju telefona sa nekim novijim telefonom koji ima v2.0 a kostace te malo vise nego neki no name model ili neki stariji model poznatijih firmi!
Ja cu isto tako uskoro ovaj MSI Class 1 da poklonim verovatno devojci a uzecu noviji Star key v2.0 BT i Nokiu N73 i onda cu zaboraviti potpuno na kabal (sem za update softvera)!
Pozdrav 8)

Sava Savanović
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Sava Savanović »

@Lomnica_city

Baš sam gledao Star key v2.0 BT na itsvetu,ali ona firma(beše Pin computers)nema prodavnicu u BG,znam..jer sam ih prošle sedmice zvao na 034 i tako su mi rekli,a na 022 je bilo sve vreme zauzeto,tako da sam Card r/w Apacer(23in1)I Kingston MMC Mobile 1GB kupio u Imtelu.Potpuno sam zadovoljan,ne osećam razliku,sem u kapacitetu:) između 64MB i 1GB.OS se ponaša identično,bez usporenja.Da i ne govorim o brzini prebacivanja podataka preko card r/w-a USB 2.0,defragmentacije,formatiranja..jedino je smorno samo čupanje i vraćanje kartice.Do sada sam sve prebacivao preko USB kabla koji dolazi u paketu(to je DKU2 kabl?),tako da nameravam da uzmem BT dongle,za sitnije transfere,da ne zabadam uvek USB kabl i budem,samim tim vezan uz PC.Za prebacivanje veće količine podataka(mp3,klipovi,slike i sl.)tu je card r/w.Lomnica,10X na informacijama,još kada bi se dali u potragu za BT Star Key-em v.2.0 po što povoljnijoj ceni i sa garancijom(u Beogradu).Još koliko sutra ću kontaktirati nekoliko firmi(bacam info)..

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

ne bih da zbunjujem lika jer je pitao za bt ali sta mislis o card reader'u koga mozes naci i ispod 1000din i mnogo ce ti bolje,brze,kvalitetnije raditi posao po pitanju transfera podataka a i dan danas svaki fon ima neku mem karticu 8)
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Ja sam ga vidjao po cenovnicima i za 1770 dinara,sto je bas povoljno s obzirom da sam pre neki mesec umalo hteo da ga uzmem bratu a tada je kostao oko 2400-2500 dinara sto je pojeftinjenje od oko 1/3 zato sto je sada mnogo veca potraznja jer ima vise telefona sa BT v2.0 i njima bas odgovara 4 PUTA brzi prenos u odnosu na v1.2!A nema ga samo PIN,video sam i u Pakomu i jos ponegde,svuda je solidno ispod 2000 dinara,naci ces sigurno,a moze i neki Gigabyte i slicno,samo da je BT v2.0!
Ako bi jedno poredjenje,ja sam u odnosu na teoretsku brzinu imao doooosta manji protok uvek i to je i logicno!E sad,BT v1.2 jeste solidno sporiji i treba bas dosta vremena za jednu prosecnu pesmu (oko minut recimo) i sad zamisli neki telefon sa BT v2.0 i MSI Star key sa takodje BT v2.0 koji su 4 puta brzi,znaci to otprilike po pesma za petnaestak sekundi!!
Znam da nije kao card reader ali ovako se ne grebu kontakti na memorijskoj,ne mora se ista stalno vaditi i setkati,vuci card reader i kablove... A od USB-a jeste jos solidno sporiji ali ne toliko,jer ipak i preko USB kabla ne prebaci bas trenutno pesmu i retko kad prebacujete po nekoliko desetina i stotina pesama pa da vam treba neka ekstra brzina ali zato NEMA kablova i jos svaki XP SP2 ima genericke drajvere koji rade sa MSI-em dobro i samo treba odabrati opciju Send to Bluetooth i poslati i milina!
USB ce ti jos neko vreme koristiti za velike fajlove ali vezanost kablom je ipak gora solucija,trebaju drajveri za isti,ako se pinovi rasklimaju oce i da pukne transfer a da si mozda samo dunuo jace u pravcu kabla (ozbiljno,imao sam prilike da vidim) i onda ce ti ovo resenje zadovoljiti 90% potreba!
Pozdrav 8)

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 21:43
Kontakt:

Post od kljaja »

Ja imam v2.0 class 1(do 100m).Preporucio bih ti da na tih 1200 dinara(koliko je v1.2)dodas jos 600 kinti i kupis v2.0 koji je teoretski bolji.A sto se dometa tice to je cista laz,npr ja izadjem iz kuce u dvoriste i mogu da posaljem na komp fajlove,ali dodjem do kapije ne moze da ga uopste pronadje??a to je nekih 30-40 metara.I da protok je znatno manji kad je fon udaljeniji od kompa!!!
SE P990i + 2gb Transcend Ulltra Speed bla bla...
N72 plus 128mb nije bas nesto al sluzi...

Sava Savanović
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Sava Savanović »

@Lomnica_city

Da,u pravu si..kreneš negde,daleko je jednostavnije poneti dongle(plus,generisani drajveri u XPu)nego c.reader i kabl(meni je XP podigao drajvere za Apacer card r/w,bez da sam ih instalirao sa CDa koji se dobije u paketu,mada sam ih instalirao..),ali je i transfer neuporediv.Card r/w,700MB mp3ke odradi,pa..za jedno 30sekundi.U čemu je razlika,kad su oba(i card r/w i kabl) USB2.0?Trebalo bi da upisuju istom brzinom.Pošto upisuju na istu karticu,onda je nešto do telefona(Symbian-a)?Ček,da nije USB v.1.1? Za prebacivanje putem BT Dongle-a,ne planiram za veće transfere,BT je tu da ne bih bio vezan kablom i za prebacivanja datoteka sa PCa&viceversa,koje su manje,da ne bih svaki put vadio karticu i grebao kontakte.Mada sam uzeo karticu od 1GB(a planiram upgrade@E61:),mislim da je on BT v.2.0,pa će tada potpuno poslužiti svrsi.Meni je i 1GB malo.Mislim da E61,pride Ok funkcioniše i sa 2GB,što je minimum minimuma;),jedino nema integrisanu kameru.Od P910i sam odustao iz više razloga. jeste jos solidno sporiji ali ne toliko,jer ipak i preko USB kabla ne prebaci bas trenutno pesmu i retko kad prebacujete po nekoliko desetina i stotina pesama pa da vam treba neka ekstra brzina ali zato NEMA kablova i jos svaki XP SP2 ima genericke drajvere koji rade sa MSI-em dobro i samo treba odabrati opciju Send to Bluetooth i poslati i milina!
USB ce ti jos neko vreme koristiti za velike fajlove ali vezanost kablom je ipak gora solucija,trebaju drajveri za isti,ako se pinovi rasklimaju oce i da pukne transfer a da si mozda samo dunuo jace u pravcu kabla (ozbiljno,imao sam prilike da vidim) i onda ce ti ovo resenje zadovoljiti 90% potreba!
Pozdrav 8)

@kljaja

Ne,uzeću class2(ili "b"),to sam se isto napržavao ranije,kada sam hteo da uzmem BT/MSI v.1.2.Kao da ću nešto da prebacujem kada sam ispred zgrade ili kuće,a i kako kažeš,pitanje da li i posle tih 10m,kroz zidowe može nešto da skapira.100m su,verovatno mislili na čistom prostoru..u parku,recimo,ostaviš laptop na klupi a odeš do obližnje halo govornice,pa ako nema domet,znači da su ti već ukrali noteboka;)

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Nije izgleda stvar samo u dometu,ja sam dao vise para nego brat (recimo 5 eura) za isto MSI 1.2 samo razlicitih klasa i ono njegovo je bio jad i po kvalitetu izrade (znate onaj malecki USB dongle smesnog izgleda) dok je moj PC2PC model mnoooogo dobro odradjen (onaj veci plocasti model) i sad me zao da ga prodam za 10 eura,stvarno mi je koristio prethodnih par godina a to je 3 i po puta manje koliko sam ga platio,zato cu ga pokloniti i uzeti Star Key za koji ipak mislim da je takodje Class 1,ali za samo 22 eura otprilike!
Pozdrav 8)

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

kljaja napisao:A sto se dometa tice to je cista laz
Naravno da nije laž (domet je 100m u prečniku), ali moraju oba uređaja da budu Class 1. I naravno da protok opada što je veća udaljenost.

Lomnice, i ja koristim MSI PC2PC 6967 i Tekom BT3030, oba su Class 1 i V1.2 s tim da Tekom ima i malu antenicu... :)

Generalno, u 99% slučajeva zezaju drajveri za BT, vrlo retko je hardver problem. Znači, bilo koji model sa imenom će dobro raditi sa ok drajverima...

Sava Savanović
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Sava Savanović »

Uzeo sam Star Key u Pakomu(K.Milana),1930din.USB interface&BT standard su v.2.0,class1(100m).Malo je poružnjikav,crn zaliven u gumiranoj masi,kompaktan,dobije se i traka(za poneti),debela knjižica sa uputstvom i CD sa drajverima,garancija 1god.
@Miskoni,kako misliš oba uređaja da budu class1?Zar BT na telefonu(n6630)bude i class1 i class2?,pa koji ti zapadne,kao ova igrarija sa uskim grlom na BT gadget-u,kupiš BT,v.2.0,a furaš 700KBps,ukoliko si isti kupio sa 1.1 USB interface-om,iako ti je na telefonu isto BT standard v.2.0.Ima tu logike,ali je i istnvremeno neopravdan lopovluk,pa..ono,ko zna,zna..ko ne zna,reklamira BT gadget jer mu ne transferuje 3MB/ps.Ma,zakon je kabal,USB v.2.0 s'obe strane,k'o ATA 66.

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Jeste logicno naravno,nema veze sto tvoj uredjaj sa kompa moze da"dobaci"do 100 metara ako onaj uredjaj na telefonu ne moze!!Inace v1.1 NEMA protok od 700-tinak kb (teoretski naravno) vec negde oko 400-tinak,ne secam se tacno u kb,mada je i to teorija,praksa je bolno drugacija!
Miskoni,jel moguce da skenjam nekako ove drajvere koje sam XP daje,glupo mi je sto moram stalno da prihvatam fajl na kompjuteru kad saljem nesto ili nece da prihvati,a kad koristim Send to opciju onda mora opet neka glupa procedura i prozori i... danguba i smaranje bez potrebe!
Naravno,probao sam da zamenim genericki drajver preko update drajver opcije i dao mu driver koji sam skinuo sa MSI sajta specijalno za XP SP2 (od celih 5kb!?!?) i opet nista!?
A ni softver koji dolazi na CD-u ne radi sa SP2,niti neka verzija 1.4.3.4 koja sam skinuo i za koju sam se nadao da ce raditi,al šipak!!
Ne primecuje uopste da je uboden BT,a kad probam da update-ujem drajver (pretpostavio sam da je drajver uz taj softver neodgovarajuci i dao sam mu onaj od 5kb za SP2) onda dobijem samo jos jednu ikonicu za BT,kao da je taj drajvercic od 5kb samo ustvari malo softvera (koji ima samo opcije:"Send file","Receive file",Hide","Enable discovery"...) i to je to otprilike,prilicno beskorisno!?
Pozdrav 8)

Sava Savanović
Redovni učesnik
Redovni učesnik

BT Problem

Post od Sava Savanović »

..i taman,kada je sve proradilo kako treba,Nokia PC Suite 6.81.13.0 izgleda ima problem sa prepoznavanjem uređaja.Regularno instaliran MSI BT driver..nakon toga,Nokia PC Suite 6.81.13.0 je bez problema prepoznala n6630 u BT okruženju,ali nakon izvesnog vremena(par restarta Windows-a..etc.)primetim da ikonica Nokia PC Suite 6.81.13.0-a u sys.tray-u nije aktivna.U Manage Connection Manager-u postoje dva čekirana BT drajvera:
1.Bluetooth(Microsoft)
2.Bluetooth(WIDCOMM)
..oba daju negativne rezultate kada na Configure BT-om potražim n6630(u kojoj je sve regularno po pitanju BTa).Kada koristim My Bluetooth Places za transfer,sve funkcioniše.Preko Nokia PC Suite 6.81.13.0-a,neće.Reinstaliram Nokia PC Suite 6.81.13.0,proradi..nakon kraće,aktivne konekcije,opet isto.Svašta,evo..čačkam..skinem štrikle sa oba BT drajvera,pa čekiram MSI drajver,pa na Configure,evo..pronašao mi fon.Gde da ubijem 1.Bluetooth(Microsoft) drajver..nema ga u Device Manager-u.Ako skinem štriklu u PC Suite-u,sam od sebe se čekira,eko rešenje? rajuci i dao sam mu onaj od 5kb za SP2) onda dobijem samo jos jednu ikonicu za BT,kao da je taj drajvercic od 5kb samo ustvari malo softvera (koji ima samo opcije:"Send file","Receive file",Hide","Enable discovery"...) i to je to otprilike,prilicno beskorisno!?
Pozdrav 8)[/quote]

Odgovori