Savršen mobilni telefon

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima

Najbolja marka telefona je

BenQ-Siemens
4
13%
Motorola
1
3%
Nokia
26
81%
Siemens
1
3%

Ukupno glasova: 32

Master Of The Air
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 08. Dec 2006. 19:47

Savršen mobilni telefon

Post od Master Of The Air »

Šta mislite kakav bi bio savrsen mobilni.Ovde svako može napisati kakav bi bio njegov savrsen mobilni!Ovo je moj izbor:
-ekran:16,7 miliona boja
-kamera od 4 mp
-mem. kartica id 512 megabajta
-Bluetooth
-Infracrveni por
-FM Radio
-cena:najmanje 400e :D :D :D

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Da nisi mozda izostavio neke marke telefona? :o :shock:
Npr. ista ona koja ti je za avatara? :wink:
and justice for all...

Dzoni pFc
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 28. Nov 2006. 16:07

Post od Dzoni pFc »

1.Ekran 16.7 miliona boja,rezolucija 640x480 (VGA),osetljiv na dodir
2.Kamera 10 mpx,auto fokus,makro mod,xeon blic
3.Memorija telefona 10 gb
4.Wi-Fi
5.3G i 4G
6.FM Radio RDS
7.Bluetooth
8.IC
9.Stereo zvucnici
10.Symbian OS
11.Cena 500din. sa PDV-om
Poslednja izmena od Dzoni pFc u Uto, 12. Dec 2006. 15:58, izmenjeno 1 put ukupno.

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Hmm,kakvo je ovo glasanje??Nashta ovo lichi? :? :uhuh: Fale ti Samsung,SE,LG,Sharp,Panasonic,Alcatel i mnoge druge marke...Mogao si barem da ih stavish pod "ostali telefoni" a ne kompletno da ih izostavish...

Master Of The Air
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 08. Dec 2006. 19:47

Ponovo ja...

Post od Master Of The Air »

Pa znam! :x :x :x Ja sam ih stavio a forum samo ovo prikazuje! :uhuh: :uhuh:Neznam sta je bilo....

Dzoni pFc, dobar ti fon!! :D Samo sto bi najmanje kostao 100e.Mislim kamera od 10 mpx, memorija telefona 10 gb...nece biti sve to za samo 500e.Onom ko kupuje bi se isplatilo a onm ko predaje nenenenenenene :wacko:

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

"Najbolja marka telefona" ne mora da ima bilo kakve veze sa "savršenim" mobilnim telefonom. Šta ako se više proizvođača udruži da bi napravili taj "savršeni" telefon? I koliko će vremenski biti savršen takav uređaj, dok ne naprave sledeći, još savršeniji model?

Master Of The Air, to što si ti naveo je daleko od onoga što bih ja nazvao savršenim. Svako ima svoje individualne potrebe pa je priča o tome "malo" besmislena, pogotovo ako se uzme u obzir da nijedna firma namerno neće napraviti spravicu koja ima sve naj. Uvek će nešto faliti...

A možeš da postaviš stvari i ovako: "savršen" model je onaj koji u datom trenutku u potpunosti zadovoljava nečije potrebe. O čemu tu onda polemisati?

Forum je prikazao samo ono što si ubacio od opcija, ni manje - ni više...

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Hmm,u shushtini tema je malo glupo...Trebalo bi malo promeniti naslov i drugachije formulisati pitanje... :wink:

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Ajde da se prikljucim ovom mastanju i ja, nikada ne znate ko cita ovo sto napisemo mozda generalni menadzer neke firme koja proizvodi telefone, pa lepo ovde nauce sta narodu treba :D
1. Ekran (18-bit) 262.144 boja nekako mi jako lepo izgledaju, a da mora biti touch screen
2. Qwerty tastatura :wink:
3.procesor na nekih 500mhz
4.Interna memorija 1gb, normalno slot za kartice
5.Nikakva kamera koji ce mi djavo :D
6.Mora da bude otporan na udarce i vodu
7.Blutooth, IC, WI-fi, usb konekcije
To je to, mislim sta bih ja zeleo e sad koliko bi sve ovo kostalo ne bi da prognoziram i racunam :D 8)
5130+Koss the plug....

Truman
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 25. Okt 2006. 20:09

Post od Truman »

Anketa bez Samsunga :roll: Tehnika stalno napreduje pa sad recimo imas kameru od 5 megapixela, tako daje tema i malo besmislena. Mozemo da pricamo o tome koje opcije na kojim telefonima vam se posebno dopadaju.

Evo da krenem od dizajna. Po dizajnu mi se najvise dopadaju telefoni LG, a zatim Samsungovi. A vama?

Rapid
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 17:33

Post od Rapid »

Dimenzija: 100x50x5
Ekran: rez-1600x1200 (touch screen naravno, ali koji se ne haba, i da bude preko celog telefona, nema tastature)
Proc na 5ghz
Ram 2gb
Graficka 7900gtx
500gb memorije
5.1 zvuk
Wimax
10mp kamera :)
Firewire konekcija

lol

Mislim malo je bzvz tema...
5530XM

llulle
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 01. Sep 2006. 19:32

Post od llulle »

prva 2 i 4. nisu u konkurenciji-potpuni autsajderi-mozda moto
nokia,se,samsung pa svi ostali(motorola,lg,panasonic,sharp)

ako po prodaji gledas nokija je tolko ubedljivo prva da se vise ni ne postavlja ovakvo pitanje,a ako po odnosu ulozeno dobijeno prvi je se isto ko nokia po prodaji,p dizajnu samsung(lg ima par lepih modela,a to ne govori o lepoti ostalih lg modela,samsungovi su skoro svi lepi-d520)
nokia c7

dr4qla
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 06. Jan 2006. 02:48

Post od dr4qla »

da bude Nokia ekran 256k, kamera 2 mpx, BLIC, stereo... BT, IrDA, radio, mp3, Mp4, avi, itd.... Memorija 5800 MB...
i da pere, kuva, pegla... :roll:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Hm, ja sam otprilike jako zadovoljan svojim E61 i ne bih bas puno toga menjao.
Jasno imam i ja zelje:
Ogromna, virtuelno neogranicena memorija, veliki pregledan savitljiv ekran, fon koji moze da se nosi oko ruke kao sat (ima nesto o Nokijinom prototipu 888), sav softver za dz...
Ma sve sto neciji poremecen mladi um moze da smisli :D :lol: :D :lol:
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

1. ekran od 256k boja, rezolucije 320x240 [ipak za mobilni nam vise i ne treba] ali da ima 3d accelerator, e sad dimenzija ekrana bi mogla da bude recimo 3", naravno ekran da bude osetljiv na dodir
2. qwerty tastatura
3. 4gb interne memorije sa mogusnoscu prosirivanja
4. stereo zvuk [kao na samsungu i310]
5. 3mpx kamera, auto fokus, xenonski blic u kombinaciji sa LED diodom koja bi se koristila kada se snima video u DVD kvalitetu, ima 3x opticki zum, i kvalitetan night mode, zaboravih da spomenem i macro mode
6. naravno symbian OS
7. sve nacine povezivanja: IR, BT. wi-fi/lan, mini USB, USB
8. mp3 player, ali glasan ne ovo sto nokia trenutno radi, radio sa podrskom za RDS i visual radio koji bi se mogao i ukljuciti bez kacenja slusalica, i sa koga bi se moglo snimati
9. podrska za 3G naravno
10. prisustvo TV prijemnika, koji bi bio u stanju da prima "normalne" TV signale koje trenutno mi koristimo, i digitalne TV signale koji se vec koriste u svetu, sa mogusnoscu snimanja video programa
11. Normalan GPS prijemnik, kao externi... a ne kao onaj koji je u motoroli a925/a1000 i kome treba pola sata da nadje fix

e sad da nebih dodavao sitnice, dodajte spec N95 [ptt, diktafon...] na ovu pricu i to je to. za mene savrsen telefon. nije ne moguce... samo kao sto rece miskoni, ni jedna se kompanija nece to usuditi da napravi, jer bi to bio apsolutni gubitak. zaboravih da pomenem da dimenzije nisu bitne... recimo neka bude malo veci od N93 i nece mi smetati :wink:

vlaki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 20. Maj 2006. 00:22
:: SG Note II
:: Nokia 6630

Post od vlaki »

Ma 3310 je zakon!

Pozz! 8)
"Trgovanje bez oglašavanja je kao namigivanje devojci u mraku - vi znate šta radite, ali drugi ne." - Salvador Dali

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

kakvo je ovo lupetanje, siemens.. benq
kakve si naveo ovo marke za glasanje..? fali ti jos "iskra" "gorenje" "zastava" :uhuh:
stvarno si nejasan, trebao si samo da stavis koji je po nama savrsen mob a ne neko glasanje a i to savrsen sta znaci? da ima 10 mp.. pa to ce za godinu biti normalno a za dve prevazidjeno
po meno nema pojente ova tema.. . .

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

1.BenQ-Siemens NE POSTOJI!!
2.Gde ti je Sharp?
3.Gde ti je LG?
4.Gde ti je Samsung?
5.Mogao si umesto opcija 1 ili 4 da upotrebis neke od gorenavedenih,sigurno bi jedan LG dobio vise glasova od Siemens-a,a verovatno bi i Samsung!!
6.Bezvezna tema!!
7.Pozdrav 8)
Poslednja izmena od Lomnica_city u Uto, 12. Dec 2006. 23:31, izmenjeno 1 put ukupno.

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

tema je ..bzvz :dry: savrseni fon ne postoji i nece nikad ni postojiti iako svako masta o nekom savrsenstvu koji ce sutra da bude glup model jer ce sutra da izadje noviji i sve tako u krug :disgust: mozda kada bi racunar koji radi na 4G 4GB rama sa naj naj komponentama mogao da se smanji na dimenzije mobilnog mozda ce to biti dovoljno :o
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Ja_Mina
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 04. Dec 2006. 11:21

Post od Ja_Mina »

Pa ovde se sve zasniva na ukusu i potrebi potrosaca => ne postoji savrseni telefon :roll:

Sto se marke tice, ja vec duze vreme koristim SE. Ponekad uzdahnem za nokia-om ali to je to. Mozda kad bi jednom SE napravio telefon u saradnji sa Nokia-om, to bi za mene bio savrsen telefon. :D
BlackBerry 8820

n3mke@
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 24. Avg 2006. 10:42

Post od n3mke@ »

savrsen telefon?? nokia 6639 http://www.coolest-gadgets.com/wp-conte ... 6639-1.jpg
Po meni je ovo cudo.... nadam se da ce izaci u prodaju...
5800 XM

Odgovori