1. ekran od 256k boja, rezolucije 320x240 [ipak za mobilni nam vise i ne treba] ali da ima 3d accelerator, e sad dimenzija ekrana bi mogla da bude recimo 3", naravno ekran da bude osetljiv na dodir
2. qwerty tastatura
3. 4gb interne memorije sa mogusnoscu prosirivanja
4. stereo zvuk [kao na samsungu i310]
5. 3mpx kamera, auto fokus, xenonski blic u kombinaciji sa LED diodom koja bi se koristila kada se snima video u DVD kvalitetu, ima 3x opticki zum, i
kvalitetan night mode, zaboravih da spomenem i macro mode
6. naravno symbian OS
7. sve nacine povezivanja: IR, BT. wi-fi/lan, mini USB, USB
8. mp3 player, ali glasan ne ovo sto nokia trenutno radi, radio sa podrskom za RDS i visual radio koji bi se mogao i ukljuciti bez kacenja slusalica, i sa koga bi se moglo snimati
9. podrska za 3G naravno
10. prisustvo TV prijemnika, koji bi bio u stanju da prima "normalne" TV signale koje trenutno mi koristimo, i digitalne TV signale koji se vec koriste u svetu, sa mogusnoscu snimanja video programa
11. Normalan GPS prijemnik, kao externi... a ne kao onaj koji je u motoroli a925/a1000 i kome treba pola sata da nadje fix
e sad da nebih dodavao sitnice, dodajte spec N95 [ptt, diktafon...] na ovu pricu i to je to. za mene savrsen telefon. nije ne moguce... samo kao sto rece miskoni, ni jedna se kompanija nece to usuditi da napravi, jer bi to bio apsolutni gubitak. zaboravih da pomenem da dimenzije nisu bitne... recimo neka bude malo veci od N93 i nece mi smetati