tecnost za ogrebotine
- Mirko BGD
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
- :: samsung s8 plus
- Kontakt:
tecnost za ogrebotine
ne znam kako, ali sam uspeo da silno izgrebem telefon... ispod spoljasnjeg displeja i sa desne strane ispod tastera za navigaciju sa kamerom... postoji li neka tecnost ili nesto za poliranje i glancanje da se ove ogrebotine malo umanje? 

- Phantom Lord
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10
- napalm death
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47
ovako... nisam pratio ovu temu, i sad sam je svu procitao i niko nije spomenuo sledece:
jednom davno kad sam radio u jednom servisu, lik je neki doneo PS2 tada tek izasao.. i nece da mu cita neki strasno izgrebani disk.
Gazda kod kojeg sam radio je uzeo busilicu i nabacio neki kolut na nju, precnika negde oko 10 cm i na tom je kolutu bila meni naj slicnije staklena vuna, to je builo za poliranje necega, i kad je poceo da polira disk jako brzo je disk poceo da dobiva staru glatkocu, i verujte ispolirao ga je strasno.. bio je kao nov a disk je bio izgrebam posteno pa se ne moze rec da su parnice bile plitke.
eto i dan danas ne znam koi je materijal bio u pitanju sto se tice na tom kolutu ali garantujem 99% da bi isto ispolirao i displej
obecavam kad ga prvi put sretnem da cu ga pitat o cemu se radi
poz
jednom davno kad sam radio u jednom servisu, lik je neki doneo PS2 tada tek izasao.. i nece da mu cita neki strasno izgrebani disk.
Gazda kod kojeg sam radio je uzeo busilicu i nabacio neki kolut na nju, precnika negde oko 10 cm i na tom je kolutu bila meni naj slicnije staklena vuna, to je builo za poliranje necega, i kad je poceo da polira disk jako brzo je disk poceo da dobiva staru glatkocu, i verujte ispolirao ga je strasno.. bio je kao nov a disk je bio izgrebam posteno pa se ne moze rec da su parnice bile plitke.
eto i dan danas ne znam koi je materijal bio u pitanju sto se tice na tom kolutu ali garantujem 99% da bi isto ispolirao i displej
obecavam kad ga prvi put sretnem da cu ga pitat o cemu se radi
poz
- McLaren F1
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
- :: LG G2
Nije mi nesto tu jasno?
Razumem da je disc odlicno ispoliran i da je sad kao nov,al kad je cd izgreban i to jako izgreban,tada su podaci na njemu trajno osteceni i nema sanse da se povrate poliranjem!
Jel tako?
Mali off:-)
Inace bi tom metodom stvarno mogao da se ispolira display,al ne znam dal bi bas smeo to da radim s telefonom od preko 500e!:-)
Razumem da je disc odlicno ispoliran i da je sad kao nov,al kad je cd izgreban i to jako izgreban,tada su podaci na njemu trajno osteceni i nema sanse da se povrate poliranjem!
Jel tako?
Mali off:-)
Inace bi tom metodom stvarno mogao da se ispolira display,al ne znam dal bi bas smeo to da radim s telefonom od preko 500e!:-)
- Masterokrata
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10
napalm death, da nije to vodena smirgla 2 sto se koristi kod lakiranja automobila?
Salim se mislim da znam na sta mislis, ali to sluzi za poliranje malo manje osetljivih povrsina....taj disk mora da je bio originalan, posto original diskovi za PSX i PS2 imaju gomilu nekih zastitnih filmova i premaza i znam da su mnogo, mnogo izdrzljiviji od narezanih diskova....mozda je to objasnjenje?
Isto bi se moglo uraditi s telefonom ali pod uslovom da maska nema vise slojeva u vise boja nego ako je crna da je crna i 2mm u dubinu i 3mm u dubinu, tako da ono sto bude poliralo masku ne stvori neko ostecenje tako sto ce skinuti povrsinski sloj a za ostatak
. Ili cak bilo bi dobro da je maska uradjena tankim slojem drugog materijala npr gume kao sto ima motorola e398 i ta guma pocne vremenom da se ljusti a kad je skroz ogulite ispod je dobra i glatka plastika 

Salim se mislim da znam na sta mislis, ali to sluzi za poliranje malo manje osetljivih povrsina....taj disk mora da je bio originalan, posto original diskovi za PSX i PS2 imaju gomilu nekih zastitnih filmova i premaza i znam da su mnogo, mnogo izdrzljiviji od narezanih diskova....mozda je to objasnjenje?
Isto bi se moglo uraditi s telefonom ali pod uslovom da maska nema vise slojeva u vise boja nego ako je crna da je crna i 2mm u dubinu i 3mm u dubinu, tako da ono sto bude poliralo masku ne stvori neko ostecenje tako sto ce skinuti povrsinski sloj a za ostatak

5130+Koss the plug....
- Masterokrata
- Mobil manijak
- napalm death
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47
McLaren, auuuuuu.. pa ne nalaze se na "plastici" podatci na disku.. podatci na disku ti se nalaze na onoj srebrenoj foliji odozgo.. pa preko te srebrene folije idu ostale folije, tacnije folije proizvodjaca ali svaki CD ima crebrenu foliju
pa znas one diskove NO NAME sto su srebreni, oni nisu preporucljivi bas zato sto nemaju odozgo dodatnu zastitu tako..
pa zar nisi nikad skunuo komplet foliju sa diska pa dobuio komad providne okrugle plastike, to je meni pre bilo zanimljivo kao dete
...ne nalaze se podatci u plastici
Masterokrata, pa sad, neznam tacbno jel bio orginalan cd, ali taj kolut je bio bas za poliranje tako tih plasticnih povrsina, jest da treba vremena da se ispolitra dublja ostecenja ali vredi pokusat tako nesto..
a sto se tice ostecenja maske, pa zastiotite maski necim, ulepite je i ostavite samo displej tako da se nece osteti maskica
poz
pa znas one diskove NO NAME sto su srebreni, oni nisu preporucljivi bas zato sto nemaju odozgo dodatnu zastitu tako..
pa zar nisi nikad skunuo komplet foliju sa diska pa dobuio komad providne okrugle plastike, to je meni pre bilo zanimljivo kao dete
...ne nalaze se podatci u plastici

Masterokrata, pa sad, neznam tacbno jel bio orginalan cd, ali taj kolut je bio bas za poliranje tako tih plasticnih povrsina, jest da treba vremena da se ispolitra dublja ostecenja ali vredi pokusat tako nesto..
a sto se tice ostecenja maske, pa zastiotite maski necim, ulepite je i ostavite samo displej tako da se nece osteti maskica
poz
- Masterokrata
- Mobil manijak
Mirko BGD, a u ostalom sta te briga za ogrebotinu... i novu masku da stavis kad tad ces je ogrebati, znaci iskuliraj je i sad mozes mnogo opustenije da nosas telefon bez bojazni da ces je ogrebati posto je vec ogrebana
.
A garant neces nositi taj telefon duze od godinu dana, posle zamenis za n95 i mir boziji.

A garant neces nositi taj telefon duze od godinu dana, posle zamenis za n95 i mir boziji.
5130+Koss the plug....
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Pa ljudi, postoji i nesto sto se zove Modding. Naime likovi rastave telefon do u sitna crevca, elektroniku sklone na stranu i onda krenu da se bave maskom. Kreacije su zaista zivopisne. Od obicnog bojenja, Negde sam citao da to rade cak i autolakom, pa do raznih vinyl nalepnica i slicno. E sad, sve sto treba je rastaviti telefon 

Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
napalm death, to što ti pominješ je polir-šajba ...... i nije u pitanju staklena vuna - nikako!
.... za najfinije poliranje se koristi ta šajba sa krznom, a inače može da bude i filc, višeslojna tkanina itd ..... inače postoje i polir-paste - mnogo bolje od paste za zube
.... drugar je jednom polirao staklo na 6600 koje je bilo baš izgrebano i posle toga je bilo ok (ne bude savršeno, ali dosta dobro) ...
pozdrav...

pozdrav...