tecnost za ogrebotine

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

tecnost za ogrebotine

Post od Mirko BGD »

ne znam kako, ali sam uspeo da silno izgrebem telefon... ispod spoljasnjeg displeja i sa desne strane ispod tastera za navigaciju sa kamerom... postoji li neka tecnost ili nesto za poliranje i glancanje da se ove ogrebotine malo umanje? :unsure:

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

možeš da odeš kod časovničara koji to može da ti uradi sa onom nazovi četkicom...
postoje neke tečnosti ali nije to to....
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

Postoji abrazivna pasta za poliranje ogrebotina,ali je to samo za ekran,tj. providnu plastiku,jer skida farbu.E sad ne znam,mozda moze da ti pomogne,zavisi od plastike na n93 :unsure:
Trebalo bi da moze da se polira plastika koja nije farbana

kroko035
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 14. Apr 2006. 19:51

Post od kroko035 »

Mirko BGD |probaj sa zubnom pastom i vaticom mnogi su to radili i garant uspeva :D
Operi mu zubice !! :lol: :lol: :lol:
Zasto da pisem kada je to neko vec napisao!

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

probao zubnu pastu... nije uspelo :lol:

metak86
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 10. Maj 2006. 22:47

Post od metak86 »

a da probas da zamenis maskicu mislim da je to the best resenje.....a sad nisu skupe uzmes za male pae i ne razmisljas o tome dali su izgrebane ili ne 8) :P :lol:
E71 je moj trenutni izbor:)

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

metak86, pa ako je za n93 mislim da nisu bash tako jeftine a i na takaf fon ne ide neka fush maska tako da... :roll:

kroko035
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 14. Apr 2006. 19:51

Post od kroko035 »

Mirko BGD napisao:probao zubnu pastu... nije uspelo :lol:
Potrebna je zubna pasta koja ima grublju strukturu i moze da polira provereno uspeva ali ne sa bilo kojom!
Zasto da pisem kada je to neko vec napisao!

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

da u tome je ceo problem... porucicu ja original crnu masku, tj vec sam je porucio od buraza iz Nemacke medjutim, ne mogu da je zamenim... :smutny:
sto se tice zubne paste, ako je grublja onda skida farbu sa telefona :?

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Idi do servisa, mislim da oni imaju neku pastu za te ogrebotine bash... Barem su imali ranije... pusticu ti pp...

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Kako se može ispolirati izgrebana maska na N90? Treba da je uzmem (možda) polovnu, ali je malo izgrebana. Kako se i može li se uopšte to riješiti?

Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

ovako... nisam pratio ovu temu, i sad sam je svu procitao i niko nije spomenuo sledece:

jednom davno kad sam radio u jednom servisu, lik je neki doneo PS2 tada tek izasao.. i nece da mu cita neki strasno izgrebani disk.
Gazda kod kojeg sam radio je uzeo busilicu i nabacio neki kolut na nju, precnika negde oko 10 cm i na tom je kolutu bila meni naj slicnije staklena vuna, to je builo za poliranje necega, i kad je poceo da polira disk jako brzo je disk poceo da dobiva staru glatkocu, i verujte ispolirao ga je strasno.. bio je kao nov a disk je bio izgrebam posteno pa se ne moze rec da su parnice bile plitke.

eto i dan danas ne znam koi je materijal bio u pitanju sto se tice na tom kolutu ali garantujem 99% da bi isto ispolirao i displej

obecavam kad ga prvi put sretnem da cu ga pitat o cemu se radi

poz

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

Nije mi nesto tu jasno?
Razumem da je disc odlicno ispoliran i da je sad kao nov,al kad je cd izgreban i to jako izgreban,tada su podaci na njemu trajno osteceni i nema sanse da se povrate poliranjem!
Jel tako?
Mali off:-)
Inace bi tom metodom stvarno mogao da se ispolira display,al ne znam dal bi bas smeo to da radim s telefonom od preko 500e!:-)

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

napalm death, da nije to vodena smirgla 2 sto se koristi kod lakiranja automobila? :lol: :lol:
Salim se mislim da znam na sta mislis, ali to sluzi za poliranje malo manje osetljivih povrsina....taj disk mora da je bio originalan, posto original diskovi za PSX i PS2 imaju gomilu nekih zastitnih filmova i premaza i znam da su mnogo, mnogo izdrzljiviji od narezanih diskova....mozda je to objasnjenje?
Isto bi se moglo uraditi s telefonom ali pod uslovom da maska nema vise slojeva u vise boja nego ako je crna da je crna i 2mm u dubinu i 3mm u dubinu, tako da ono sto bude poliralo masku ne stvori neko ostecenje tako sto ce skinuti povrsinski sloj a za ostatak :shock:. Ili cak bilo bi dobro da je maska uradjena tankim slojem drugog materijala npr gume kao sto ima motorola e398 i ta guma pocne vremenom da se ljusti a kad je skroz ogulite ispod je dobra i glatka plastika 8)
5130+Koss the plug....

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

realno kad smo kod telefona najbolje sto su ljudi ucinili je to da su napravili xpress on maske, tj maske koje se mogu menjati bez problema, a ne kao na N93/N90 maska se sastoji iz 1000 delova i jako je tesko, mozda cak i ne moguce promeniti...

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Masterokrata »

Mirko BGD, a sta da kazu ljudi koji imaju SE p900 i p910? Samo da se ubiju :D javna je tajna da i u malo boljim servisima odbijaju da zamene maske na doticnim telefonima, iako je telefon mator preko 2 godine, a i kad uzmu da rade zamenu maske naplate ruke 15-20e strasno :o
5130+Koss the plug....

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

McLaren, auuuuuu.. pa ne nalaze se na "plastici" podatci na disku.. podatci na disku ti se nalaze na onoj srebrenoj foliji odozgo.. pa preko te srebrene folije idu ostale folije, tacnije folije proizvodjaca ali svaki CD ima crebrenu foliju

pa znas one diskove NO NAME sto su srebreni, oni nisu preporucljivi bas zato sto nemaju odozgo dodatnu zastitu tako..
pa zar nisi nikad skunuo komplet foliju sa diska pa dobuio komad providne okrugle plastike, to je meni pre bilo zanimljivo kao dete
...ne nalaze se podatci u plastici :wink:

Masterokrata, pa sad, neznam tacbno jel bio orginalan cd, ali taj kolut je bio bas za poliranje tako tih plasticnih povrsina, jest da treba vremena da se ispolitra dublja ostecenja ali vredi pokusat tako nesto..

a sto se tice ostecenja maske, pa zastiotite maski necim, ulepite je i ostavite samo displej tako da se nece osteti maskica

poz

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Masterokrata »

Mirko BGD, a u ostalom sta te briga za ogrebotinu... i novu masku da stavis kad tad ces je ogrebati, znaci iskuliraj je i sad mozes mnogo opustenije da nosas telefon bez bojazni da ces je ogrebati posto je vec ogrebana :wink: .
A garant neces nositi taj telefon duze od godinu dana, posle zamenis za n95 i mir boziji.
5130+Koss the plug....

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa ljudi, postoji i nesto sto se zove Modding. Naime likovi rastave telefon do u sitna crevca, elektroniku sklone na stranu i onda krenu da se bave maskom. Kreacije su zaista zivopisne. Od obicnog bojenja, Negde sam citao da to rade cak i autolakom, pa do raznih vinyl nalepnica i slicno. E sad, sve sto treba je rastaviti telefon :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

napalm death, to što ti pominješ je polir-šajba ...... i nije u pitanju staklena vuna - nikako! :wink: .... za najfinije poliranje se koristi ta šajba sa krznom, a inače može da bude i filc, višeslojna tkanina itd ..... inače postoje i polir-paste - mnogo bolje od paste za zube :) .... drugar je jednom polirao staklo na 6600 koje je bilo baš izgrebano i posle toga je bilo ok (ne bude savršeno, ali dosta dobro) ...

pozdrav...

Odgovori