Cisco vs Apple tuzba!

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Cisco vs Apple tuzba!

Post od Koren »

Sto ove velike firme vole da se tuzakaju po sudovima! :D

Slika

"Cisco je podneo tužbu protiv Apple-a zbog kršenja prava registrovanog zaštitnog znaka, tvrdeći da je vlasnik imena iPhone.

Veliki proizvođač mrežne opreme i operater mrežnih sistema Cisko je podneo tužbu pred saveznim sudom u San Francisku, a takođe je objavio da je pre samo tri nedelje lansirao sopstveni uređaj za telefoniranje putem Interneta nazvan iPhone.

Dve kompanije su dugo pregovarale o upotrebi tog imena, ali je Epl predstavio svoj uređaj pre postizanja dogovora.

"Nema sumnje da je novi Eplov telefon jako uzbudljiv, ali ne bi smeli da upotrebljavaju naš zaštitni znak bez dozvole. Spajanje kućnog, mobilnog i telefona na radnom mestu, kao i personalnog računara nudi bezgranične mogućnosti i upravo nam je zato važno da zaštitimo naš brend", objasnio je Mark Cendler iz Ciska.

Iz Epla, međutim, odgovaraju da se Ciskovo pravo na ime ne proteže i na mobilne telefone. "Mi smo prva kompanija koja upotrebljava ime iPhone za mobilni telefon i ako Cisko želi da osporiti to naše pravo, sigurni smo da će sud potvrditi naš stav", zaključo je Eplov portparol Stiv Dauling."

Izvor: www.pcmagazin.co.yu

PozZ

megatron
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 22. Jun 2006. 21:31

Post od megatron »

po meni je ovo "i" zastitni znak jabuke a mozda je sve ovo mala reklama tipa za dobrim konjem prasina se dize (ne znam kakav je telefon :) )

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Slozicu se sa time da je "i" ispred imena odavno karakteristika "Jabuke". E sad, ko je tu u pravu, a ko nije... Videcemo sta ce sud da odluchi. Iako nisam neki veliki ljubitelj Apple-a, u ovome sam na njihivoj strani.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Ako je taj naziv iPhone vec bio zasticen i u vlasnistvu Apple-a (ili Cisko-a) ,onda je prica jasna,ali kako niko ne moze da ima pravo da obezbedi jedno slovo kao zastitni znak u nazivima svojih proizvoda,tako ni Apple-u to pravo ne moze biti dodeljeno.
Recimo firma iMate,dal i ona spada pod brend Apple? Ma da,kako da ne... :roll: :roll:
Ok,nekako logicnije bi bilo videti iPhone od Apple-a,mada...ko zna sta ce tu jos biti...U svakom slucaju nemam ambicija za kupovinu tog iPhone-a :P :P 8)

snebivljiva azdaja
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 13. Dec 2006. 09:48
:: iPhone 14 Pro

Post od snebivljiva azdaja »

Bilo kako bilo, Cisco i Apple su se dogovorili da i jedan i drugi mogu bez problema koristiti naziv iPhone. Vise mozete procitati na BBC sajtu:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/6384875.stm

Odgovori