Nokia zvanično izbacila "Firmware Updater"
Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
Evo malo pre resih problem,ponovo sam sve deinstalirao pa ponovo instalirao i zatim mi se odazvao Nokia Softvare Updater da postoji nova verzija tog programa i da treba sam sebe da updatuje,nakon sto je sam sebe updateova,ponovo sam pokrenuo postupak,pronasao moju verziju,ponudio novu i za divno cudo sada je sve bilo aktivno,skidao je sa neta nekih 63,8MB,posle toga je isao update,zatim se tel restartovao kao i obicno i podigao pod novom verzijom fw.
Sad sam malo pre uradio backup da mi se sve vrati od podataka i pocinjem da ga maltretiram da vidim imali kavih poboljsanja u odnosu na predhodnu verziju.
Sad sam malo pre uradio backup da mi se sve vrati od podataka i pocinjem da ga maltretiram da vidim imali kavih poboljsanja u odnosu na predhodnu verziju.
- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
Ne prebacujes ti njega na Srpski,vec dodajes taj jezik izmedju ostalih,a to je ipak pozeljno zbog dalje prodaje telefona jer po mom iskustvu vecina kupaca telefona prizeljkuje telefon koji vec ima Srpski a ne da placaju naknadno instalaciju,pa cisto zato mozes da ubacis i Srpski,a onda prebaci u meniju na Engleski ako ne volis Srpski u telefonu!?
Pozdrav
Pozdrav

- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
Bas kao sto rece Lomnica tel ce se dalje lakse prodati ako izmedju ostaloga ima i srpski jezik,a on ce ti se instalirati prilikom promene firmware-a ako ti je tel u tzv balkanskom regionu,za prebacivanje u balkanski ima nekoliko nacina i sve mozes procitati ovde na forumu,bar meni je bilo lako da prebacim preko Nemesis-a,lak i jednostavan program,nadji ga na net-u ima nekih 5-6MB.
Ima i drugih programa,sve je stvar ukusa.
Ima i drugih programa,sve je stvar ukusa.
procitao ja ovo vase pisanije ovde pa reko da update moju nokiu 6630 u 6630me. skinem ja NSS promenim code u 0529970 kao sto rece cini mi se Lomnica_city instaliram ja zatim NUS krenem da radim update kad ono meni on kaze cene da moze. izbacuje kako mi je vezija sadasnja dobra to jest izbacuje kao da je ostao stari kod.inace nokija je sa TIM-ove mreze.pokaze on meni u NSS sve lepo kako je opisano una 8 strani ali cene. malo pomoci nebi bilo na odmet. izvadio sam karticu pre update valjda to nema nikakve veze

Sim karticu netreba da vadis,a sto se tice memoriske-ni to nije bas potrebno da vadis,pre update uradi BACKUP preko nokia pc suite-a i nemas brige da ces nesto izgubiti,kad zavrsis update opet preko pc suite-a vratis voje podatke koje si backupova.
Znaci:nemoj vaditi sim karticu,tel prebaci u General i to je to.
Znaci:nemoj vaditi sim karticu,tel prebaci u General i to je to.
- Cegevara
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 16. Okt 2006. 00:33
- Kontakt:
Zdravo kolege!
Svoju evergreen Nokiu N70 sam prepustio curi,a sebi kupio N73,i posto je sa tim-a,danas sam odradio zamjenu koda sa NSS za nase govorno podrucje,pa update na najnoviji softver za N73 ME.
Kao i nekom od kolega koji je o tome pisao,i meni sada pri reprodukciji pjesama na plejeru,cuje se samo jedna polovina gornjeg zvucnika(sto sam provjerio preklapanjem polovina zvucnika prstima)i mali donji,sto me pprilicno nervira.Zasto je doslo do ovoga,i ima li varijante da se dobije full zvuk,osim ponovnog update na najnoviji firmware od klasicnog modela N73(i da li je neko dobio full zvuk kada je na to vratio)?

Svoju evergreen Nokiu N70 sam prepustio curi,a sebi kupio N73,i posto je sa tim-a,danas sam odradio zamjenu koda sa NSS za nase govorno podrucje,pa update na najnoviji softver za N73 ME.
Kao i nekom od kolega koji je o tome pisao,i meni sada pri reprodukciji pjesama na plejeru,cuje se samo jedna polovina gornjeg zvucnika(sto sam provjerio preklapanjem polovina zvucnika prstima)i mali donji,sto me pprilicno nervira.Zasto je doslo do ovoga,i ima li varijante da se dobije full zvuk,osim ponovnog update na najnoviji firmware od klasicnog modela N73(i da li je neko dobio full zvuk kada je na to vratio)?

- Cegevara
- Redovni učesnik
- Kontakt:
@Noni ne bih rekao,iz prostog razloga sto kada reprodukujem melodije zvona iz Nokia palete koja dodje na fonu,zvuk ide za obije strane,dakle testirao sam- prekrijem jednu stranu prstom pa provjerim i isto tako i drugu,rade obije!Dok kod pustanja pjesama preko plejera samo jedna polovina se cuje,e sad sta je u pitanju,da li neki bug kod ovog firmware ili....?
ne sim nego memorisku.ali nasao sam sta nije htelo .posle promene coda nisam restartovao fon. predpostavljam da je to standardna procedura ali za one koi prvi put menjaju kod nije. mislim da to ne pise u objasnjenju na 8 strani pa dopisite nije na odmet za sve one koji kao i ja ovo prvi put rade. update se upravo download-uje i verujem da nece biti nikakvif problema sa te strane. u svakom slucaju hvala na brzom odgovoru pozz svima

@Cegevara - Evo ti adresa na kojoj je prikazana rastavljena Nokia n73 i na kojoj se jasno vidi da se zvucnik nalazi samo sa jedne strane. http://www.howardforums.com/showthread. ... ge=4&pp=15
Lomnica_city, uspesno je izveden update software na mom Nokia 6290 prema tvojim uputstvima i bez ikakvih problema! Sada govorni pozivi rade savrseno kao i izgovor imena upisanih u imenik prilikom dolaznih poziva, sto mi je sve vrlo znacajno. Uz to, tu je i perfektni predvidivi unos teksta uz nase slovne oznake. Bagove nisam primetila ranije, verovatno nisu mnogo uocljivi. Jako sam srecna! Jos jednom, puno ti hvala, mnogo si pomogao meni a sigurno i mnogim drugima!
- Cegevara
- Redovni učesnik
- Kontakt:
Sta bi ljudi,niko nista u vezi ovog sto sam pisao?Znaci na updatovanoj nokii N73 na poslednji softver od N73 ME se cuje samo desni gorni dio zvucnika kada se reprodukuju pjesme za plejera dok kod reprodukcije melodija sa telefona radi i lijeva i desna strana zvucnika(testirano!),dakle nema ni govora da ne postoji zvucnik sa obije strane,i kao da je to samo "kozmeticko resenje",znaci postoji,ali zasto nece na plejeru da radi...moze li se to kako ispraviti,eventualno vracanjem na najnoviju verziju od standardne Nokie N73...?Kolega @Janka_88 da li ti rade obije strane na update-ovanoj verziji na najnoviji "obicni" softver od N73?
Pozz
Pozz

instaliro sam najnoviji softwer 6.10 za 6131 e sad sam izgubio srpski jezik
neznam kako vratiti moze li se uopste? znam da je objasnjeno ovdje dosta toga ali ne usudjujem se bas cackati 
EDIT:uspio sam napraviti
svaka cast na ovom tutorialu ! i ako kome treba product code srpski jezik za 6131 evo ga 0532321 pozzz 
Spojio:gameforce:Za dopunu postoji opcija "Izmeni".Ne postuj 2 posta uzastopno!

EDIT:uspio sam napraviti

Spojio:gameforce:Za dopunu postoji opcija "Izmeni".Ne postuj 2 posta uzastopno!