Nokia zvanično izbacila "Firmware Updater"
Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Stelle, koliko ja znam, taj NSS ti je potreban da bi promjenio product code telefona. Jer npr. ako imas telefon sa TIM mreze neces mu moci uraditi update na ME verziju ili na najnoviju verziju obicnog telefona vec se za telefone koji su sa mreze rade posebni softveri i zato ako hoces da uklonis sve one stvari koje su povezane sa mrezom moras da promjenis product code prije update-a a nakon toga slobodno vratis stari. Ovo ti govorim iz licnog iskustva jer imam N73 koja je sa TIM-a i kad god sam hteo da uradim update javi mi neku drugu verziju softvera a kad sam promjenio product code onda sam ubacio drugi softver.
Ljudi zna li neko kako da se ne prikazuju slike u galeriji??? Ja sam prije koristio Y-Browser i kad sakrijem folder sa slikama tih slika nema u galeriji, ali kako sam ubacio novi softver iako ih u tom programu sakrijem one se opet pojavljuju u galeriji. Ima li neki drugi program za skrivanje citavih foldera i tako to.....???
Ljudi zna li neko kako da se ne prikazuju slike u galeriji??? Ja sam prije koristio Y-Browser i kad sakrijem folder sa slikama tih slika nema u galeriji, ali kako sam ubacio novi softver iako ih u tom programu sakrijem one se opet pojavljuju u galeriji. Ima li neki drugi program za skrivanje citavih foldera i tako to.....???
Raja ajd jedno glupo pitanje imam n70 jedno pola godine pre oko 10 dana skinem NSU i apdejtujem softver ver:5.0705.3.0.1 30-01-07 RM-84 ok sve u redu super radi. Sad vrsljajici po forumu naletim na ovo o promeni produkt koda i srpskom jezickom paketu itd, skinem NSS instaliram zakacim fon nadje ga promenim prokukt kode za verziju me ali NSU mi daje da je moj softver up to date a komsija ima n70 me i negova verzija softvera 6.nesto kad dodje bas cu da proverim tacno i da napisem zar nebi trebao da NSU nadje tu noviju verziju softvera ili ce samo da promeni jezicki paket ako apdejtujem softver sa novim produkt kodom.
raja nasxo sam zadnja verzija je ipak ona moja i promenio bi samo jezicki paket da sam reinstalirao softver, p.s. vratio sam moj stari produkt code 0530763 jezici su engleski francuski nemacki norveski i turski pa ko voli nek izvoli poz i izvinte na smaranju zbog duzine posta
raja nasxo sam zadnja verzija je ipak ona moja i promenio bi samo jezicki paket da sam reinstalirao softver, p.s. vratio sam moj stari produkt code 0530763 jezici su engleski francuski nemacki norveski i turski pa ko voli nek izvoli poz i izvinte na smaranju zbog duzine posta
Poslednja izmena od kaljavi u Čet, 26. Jul 2007. 17:53, izmenjeno 1 put ukupno.
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
kaljavi, nema potrebe da stavljaš ME verziju jer ne dobijaš ništa specijalno, naprotiv - gubiš neke opcije. Na Nokia sajtu je ista verzija firmvera i za običnu N70 i za ME, dakle v5.0705.3.0.1.
Ako hoćeš srpski, promeni kôd u neki od tri ponuđena za običnu verziju i uradi ponovo fleš.
Ako hoćeš srpski, promeni kôd u neki od tri ponuđena za običnu verziju i uradi ponovo fleš.
● PRAVILA FORUMA ●
- Miškoni
- Administrator
Hmmm, nema na čemu, a gde je tvoj product code?
Kako god, ona četiri koda se koriste za Balkan i nema potrebe za još nekim, a koliko znam i nema drugih (za Balkan)...

Kako god, ona četiri koda se koriste za Balkan i nema potrebe za još nekim, a koliko znam i nema drugih (za Balkan)...

● PRAVILA FORUMA ●
- Miškoni
- Administrator
Taj kôd prvi put vidim i ne nalazi se na Nokia listi evropskih kodova. U svakom slučaju - nije naročito interesantan za naše područje, ali eto - hvala i tebi... 

● PRAVILA FORUMA ●
- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
Ne desi se NISTA,jer flesovanje ne pocinje pre nego sto se skine softver!!Postavljate ista pitanja na svakih nekoliko strana,niko nece da cita tred iako mu treba 10-15 minuta a samim utroskom toliko malo vremena moze sebi da ustedi 10-15 eura na odlazak u servis!!Stelle napisao:Sta ako pukne internet u toku skidanja softweara?
Pozdrav

Ako vec nema za 5700,nisam skoro citao ceo tred,evo vam kodovi:
0544811 Balkans
0544930 Balkans
Pozdrav

Izmenio:gameforce:Zabranjeno citiranje celih poruka i uzastopno postovanje.Posle se čudimo što se brišu postovi?
NSS - ne vidi mi uredjaj
NSS mi ne vidi N 6233...
U cemu je problem?
Ima li neko ideju?
Je li neko imao slicnih problema?
Hocu da promijenim product code..
U cemu je problem?
Ima li neko ideju?
Je li neko imao slicnih problema?
Hocu da promijenim product code..
rida1976, evo Lomnica mi je svedok jer sam od njega trazio savet, NSS nisi dobor shvatio/la sto postao kao sto sam i ja.Ja sam zaboravio kako to bese ali valjda je ovo tacno: citiram reco od Lomnica_City: "Idi na Scan,pa onda idi na Phone Info,pa ukucaj kod,pa idi na Enable,pa Write,i mora da uspe..."
Sk8 OR DiE -- iPhone 3G 8GB
Da li postoji verzija firmwarea sa srpskim ili hrvatskim jezikom za Nokia 7373?
Da li je moguce preko NSS da se promeni product code i onda preko NSU da se uradi update da bi dobio i srpski jezik kao sto to moze recimo kod N70?
Ja sam nasao gomilu product codova za 7373 ali ne znam koji ima srpski ili hrvatski sa ovog spiska: h**p://www.howardforums.com/showpost.php?p=9263018&
Fabricki kod je ovaj "0535854" koji ima samo engleski i neki arapski ili kineski.
Da li je moguce preko NSS da se promeni product code i onda preko NSU da se uradi update da bi dobio i srpski jezik kao sto to moze recimo kod N70?
Ja sam nasao gomilu product codova za 7373 ali ne znam koji ima srpski ili hrvatski sa ovog spiska: h**p://www.howardforums.com/showpost.php?p=9263018&
Fabricki kod je ovaj "0535854" koji ima samo engleski i neki arapski ili kineski.
- Miškoni
- Administrator
matrix77, isti je postupak kao i za N70. Što se tiče kodova, verujem da grčki paket sadrži i srpski jezik. Možeš da probaš jedan od ovih jer sva tri koda sigurno važe za isti jezički paket.
0535833 RM-209 EURO-H PINK GREEK
0536793 RM-209 EURO-H BRONZE GREEK
0540796 RM-209 EURO-H BLA-CR GREEK
0535833 RM-209 EURO-H PINK GREEK
0536793 RM-209 EURO-H BRONZE GREEK
0540796 RM-209 EURO-H BLA-CR GREEK
● PRAVILA FORUMA ●
sada sam probao sa ovim prvim 0535833 i dobio sam
English
Elenika (Grcki)
Francais
Deutsch
ali nema ni srpski ni hrvatski, da li da probam i ostala dva sto si mi predlozio?
Edit:
Resio sam problem, da bi dobili srpski i hrvatski na Nokia 7373 treba ovaj product code:
0535825 RM-209 EURO-D PINK LATIN koji sadrzi:
English
Deutsch
Slovencina
Slovenscina
Srpski
Magyar
Cestina
Hrvatski
English
Elenika (Grcki)
Francais
Deutsch
ali nema ni srpski ni hrvatski, da li da probam i ostala dva sto si mi predlozio?
Edit:
Resio sam problem, da bi dobili srpski i hrvatski na Nokia 7373 treba ovaj product code:
0535825 RM-209 EURO-D PINK LATIN koji sadrzi:
English
Deutsch
Slovencina
Slovenscina
Srpski
Magyar
Cestina
Hrvatski
Poslednja izmena od matrix77 u Pet, 10. Avg 2007. 07:21, izmenjeno 1 put ukupno.
- Miškoni
- Administrator
Odlično matrix, znači da smo u D paketu. Vrlo korisna informacija jer su u poslednje vreme počeli da označavaju regione sa slovima. Hvala ti na trudu, ubaciću kod na listu. 

● PRAVILA FORUMA ●
- Phantom Lord
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10