Nokia zvanično izbacila "Firmware Updater"

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Odgovori
gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

Ako neće tako, klikni desnim na ikonicu Slika pa "save as" ili "save target as" u zavisnosti koji pretraživač koristiš.
Upravo sam probao link i radi normalno.
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

retard
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 27. Sep 2007. 10:04

Post od retard »

koristim mozilu preko njega nemogu save as ili drugo mogu samo save link as ili save image as.a kasnije sam probao preko explorer-a i tu imam opciju save target as ali mi samo sacuva sajt.

Evo ti detaljan problem o cemu se radi

kada kliknem na zip on mi otvori novi prozor gde pise gore nss download pa dole stoji njegova slika probao sam da kliknem na sliku ali me ponovo vraca na SOFTWARE ispod slike mi pise thank you for...please visit our software page to download the latest version.I ja hiljadu puta kliknem na software posto je podvuceno i opet isto.
jel ima neki drugi sajt gde mogu besplatno da ga skinem

Cola15
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 05. Mar 2007. 23:27
Kontakt:

Post od Cola15 »

retard, ne citas lepo
"save as" ili "save target as" u zavisnosti koji pretraživač koristiš.
ako koristis mozzilu mislim da je save link as...
Sk8 OR DiE -- iPhone 3G 8GB

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

retard, pa "save link as" ti daje isto (upravo sam probao i to) :lol:
Skinuo sam sa mozillom
Nema drugi sajt, ovo je jedini legalan !
Rebel in heart.

croblue
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 27. Jun 2007. 11:02
Kontakt:

Post od croblue »

Ljudi, imam jedno pitanje oko updatea. Imam 6233 sa soft. ver. 5.10 i želim ga nadograditi na 5.43. Skupio sam sve potrebno samo mi jedna stvar nije jasna. Mob je kupljen u HR i tamo je otključan. Pri otključavanju je product code vjerojatno promijenjen pa me zanima: Moram li mijenjati product code da bih obnovio soft? Očitava li Nokia software updater sam product code pri updateu ili ga ja sam moram upisati? Šta bi se desilo ako bih ja prepisao onaj product code koji se nalazi ispod baterije, bi li mi se mob opet lockao ili ne... Zapravo šta bi se desilo? Nadam se da će te odgovoriti. UNAPRIJED HVALA!

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

croblue, moguće su 2 stvari:
1.Da je tel otključan ali nije promenjen product code i tada ako odradiš update tel će biti ZAKLJUČAN.
2.Da je promenjen i product code i onda će biti update ok.

Zato prvo NSS pa onda NSU za svaki slučaj :wink:
Rebel in heart.

LW_N73
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 02. Jul 2007. 11:55

Post od LW_N73 »

nisam samo ukapirao Stefke_W_, jel taj novi v4.xx ME software, ili obican? mislim, jel izasao taj v4 za Music...?
'fala

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

LW_N73, najnovija verzija za N73 ME je 4.0727.2.2.1
Možeš sam da proveriš kad god poželiš na:
http://europe.nokia.com/A4305060
Rebel in heart.

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

LW_N73, a mozes da proveris i na ovoj adresi:
http://hunajatehdas.net/nokia/firmware/ ... ?model=N73
Najnoviji "Firmware Updater", i nije potrebno da unosis product code.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

zeens
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 06. Sep 2007. 13:36
Kontakt:

Post od zeens »

Help... Hocu da promenim kod na N70, da imam srpski meni, kao pokrenuo sam NSS i odradio sve sto pise u uputstvu, i update-ovao sam softver (koji je isti kao prethodni) i nista... kao da ga nisam ni menjao... Bdw, fajlovi, citiram iz texta: Serbia ili Balkans paket jezika,na primeru N70 to bi bili fajlovi RM84_50638301.CO i RM84_50638301.V07" jesu bas ti, ali se ne nalaze na mestu koje je oznaceno u tom uputstvu... Jel to ima neke veze? jel moze mala pomoc, da promenim softver...
Hvala unapred...
донт микс фрогс енд грендмадрс

nseries
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 14. Sep 2007. 03:59

Post od nseries »

zeens, odradi sve kako je napisano na ovom linku i neces imati problema
viewtopic.php?p=72714#72714
8)
Nokia N73 ME+2GB MiniSD Kingston+AD-49+Hama CS-408 Headphones

zeens
Novajlija
Novajlija
Kontakt:

Post od zeens »

nseries, sa tog linka sam i citao uputstvo... Sve sam odradio, i kad idem da proverim kod, taj je (0524100) ali kad update-ujem softver, nema nikakve promene... Bas nikakve...

da, i kao sto pise, ako hocu da pronadjem odgovarajuci kod telefona, u delu gde pise "market", nista se ne pojavljuje... zemlja itd...

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

zeens, koji ti je SADA sw?
*#0000# pa javi :wink:
Rebel in heart.

zeens
Novajlija
Novajlija
Kontakt:

Post od zeens »

gameforce, sada je 5.0638.3.0.1 a taj je i bio... vec sam par puta update-ovao softver jer sam imao nekih problema (na kraju sam ustanovio da se mob zaglupeo... :lol: )

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

Onda nisi ni uradio update sa NSU :wink:

Polako samo.
Ne žuri!
Odradi to lepo i natenane prema Lomnicinom uputstvu!
Rebel in heart.

zeens
Novajlija
Novajlija
Kontakt:

Post od zeens »

Jesam, uradio sam... Pise da vec imam tu verziju softvera i da li hocu da ga refresh-ujem... refresh-ovao sam ga... 2 puta... malopre...

nseries
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 14. Sep 2007. 03:59

Post od nseries »

zeens, evo u ovom delu teksta je sve lepo objasnjeno:
Povezite vas telefon preko USB kabla i sacekajte da Windows instalira drajvere.
Otvorite NSS i kliknite na „Scan for new device” u gornjem desnom uglu prozora.
Zatim kliknite na ikonicu „Phone info“ i sacekajte da NSS ocita podatke o vasem telefonu.
Sada kliknite na “Scan” ikonicu.
Sada mozete promeniti Product code vaseg telefona u odgovarajuci za vas telefon na desnoj strani prozora NSS-a tako sto ce te upisati odgovarajuci kod za VAŠ MODEL telefona (ovde ne sme biti greske jer mozete ostetiti softver svog telefona ako upisete pogresan kod koji odgovara nekom drugom modelu telefona,bilo slucajno ili namerno,zato pazite) za zemlju ili oblast koju zelite,zatim stiklirajte opciju „Enable“ i onda kliknite na ikonicu „Write“ u donjem desnom uglu prozora.
Ceo postupak traje svega par sekundi i moze se videti u prozorcicu sa leve strane NSS-a (pisace „Writing data… done!“) a telefon je sve vreme u normalnom modu i kad se proces zavrsi,mozete da zatvorite NSS i iskljucite telefon sa data kabla i kompjutera.
Sada mozete poceti apdejt vaseg telefona preko NSU-a a preuzimanje softvera i jezickog paketa mozete proveriti u folderu C:\Program Files\Common Files\Nokia\Service Layer\Service Modules\ServiceModule_00001\Products\ ali ce te mozda morati da sacekate da skine i do pola softvera pre nego sto se u folderu pojave oba fajla da vidite koji vam je jezik dodeljen!
Ako kojim slucajem ne skida odgovarajuci softver (ako proces niste dobro odradili i Product code nije promenjen na odgovarajuci),odnosno najnoviju genericku verziju i Serbia ili Balkans paket jezika,na primeru N70 to bi bili fajlovi RM84_50638301.CO i RM84_50638301.V07 (ili .V27 ako ste promenili Product code da odgovara N70 ME) mozete prekinuti download softvera-a bez posledica po vas telefon a samim tim se prekida i apdejt softvera i moze se iskljuciti telefon sa data kabla i kompjutera.
Pozeljno je da pri obavaljanju ovih procesa iskljucite firewall i antivirus zbog mogucih komplikacija!!
p.s.izvinjavam se moderatorima ako sam prekrsio neko pravilo :wink:
Nokia N73 ME+2GB MiniSD Kingston+AD-49+Hama CS-408 Headphones

zeens
Novajlija
Novajlija
Kontakt:

Post od zeens »

jel ima neke veze sto se fajlovi (kodovi koju su navedeni kao primer za n70) ne nalaze u folderima kao sto je tamo upisano? meni se nalaze na nekom sasvim 10om mestu...

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

Nisi promenio :wink:
Nova verzija je 5.0705.3.0.1 8)
Poslednja izmena od gameforce u Pet, 28. Sep 2007. 03:46, izmenjeno 1 put ukupno.
Rebel in heart.

zeens
Novajlija
Novajlija
Kontakt:

Post od zeens »

imam ceo taj text... znam ga skoro napamet :D radio sam tacno kako pise... znaci pre svakog koraka sam citao text (vise puta)...
meni ne daje tu verziju... kad odem da ga update-ujem, kaze mi da ima samo ta... ne znam, evo sad cu opet da ga nakacim...

Edit:
ne mogu da verujem... Ne znam zasto i kako, ali nije mi davao taj softver (pre 5 min sam update-ovao) a sad mi nudi novi... :o
Ne mogu sad da update-ujem... trazi mi punjac (iako je bat full) a na poslu sam...

Odgovori