Nokia zvanično izbacila "Firmware Updater"

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Odgovori
Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Bas zato postoji Search/Trazi opcija za one koji su ili lenji ili iz nekog razloga nemaju vremena da traze (skoknuli do internet cafe-a recimo),a ako nisi uopste radio flesovanje dosad predlazem da nadjes vremena,30-ak strana mozes da procitas za sat vremena i onda ces biti siguran da neces nesto pogresiti,kao sto se desilo pojedinima koji nisu mogli ni ceo moj tutorial do kraja da procitaju pa posle kukaju!!
Pozdrav 8)

ixtis
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 14. Nov 2005. 15:10
:: Galaxy J5

Post od ixtis »

Samo da obavestim da je izašao novi firmware za Nokiu 6300 (v.5.50). Ko je promenio Product code na Balkan imaće, naravno, srpski u telefonu.

boki_9414
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 14. Dec 2007. 05:22

Post od boki_9414 »

ja kad sam fleshovao 3250 nije ubacio najnoviju verziju nego umesto v3.21 koji sam imao ubacio mi je v3.24.

sto nema najnovijih verzija?
Nokia N73 ME

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

boki_9414 jel si menjao product code? ako nisi onda je to novi fw za tvoj product code, moras da stavis balkan product code ako hoces najnoviji fw.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

boki_9414
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 14. Dec 2007. 05:22

Post od boki_9414 »

nisam. stavio sam kod sa mog telefona. kako da nadjem taj balkan product code? kako da promenim product code?
Nokia N73 ME

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

b]boki_9414[/b], imas specijalnu stranicu samo o tome
viewtopic.php?p=72714#72714
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

pcigre2
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 13. Feb 2008. 19:15

Post od pcigre2 »

Uzeh juče 5300. Skinuta je sa T-Mobile, product code je bio 0551729, telefon je RM-146. Promenio sma product code na 0537658 (EURO-C UK, Latin, DARK GREY) koj mi je dozvolio skidanje najnovijeg softvera 05.51.

Međutim po instalaciji tog softvera telefon je ostao T-Mobile brendiran.

Neka ideja kako da ga debrandiram?

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

Jel probao neko da reinstalira softver na svom telefonu?Ja sam to ranije sa software updaterom radio na n70,a sada sam hteo to da uradim na n73 i jednostavno u software updateru uopste nema opcija reinstall??Jel imao neko slicna iskustva?

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2005. 09:11
:: Xiaomi Mi 9

Post od milann »

Sale_M, ako si pokusao da ubacis obicnu verziju na N73ME onda zato nemas opciju reinstall, moras da cekas novu verziju firmware-a za obicnu verziju.

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

milann, nije to u pitanju,samo sam hteo da reinstaliram vec postojeci softver,ali nema resenja.Nije mi jasno zbog cega...

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Sale_M, a zašto bi to radio? Jednostavno odradi format i rezultat će biti isti. Dešava se da NSU neće da ponudi reinstall.

pcigre2, najverovatnije da je i taj drugi kod za T-Mobile ali za drugi region. Potraži kod za Balkan, taj će sigurno biti čist.

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

Miškoni, stvar je u tome da NSU ne nudi opciju reinstall ni nakon promene product coda iz ME u obican a ni ovako,pa me to cudi.Mada,sad sam se setio moguce je da verzije sw za music i classic nisu iste pa da je to razlog.

Csorbica
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 05. Nov 2007. 23:35

Post od Csorbica »

cuo sam od jednog druga da tel moze sam da nabaci isti software il sta vec..jel to istina?nesto reko da izkljucim tel pritisnem *i#i jos nesto (nezna tacno sta) i tako da palim tel...???

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Ta funkcija da telefon sam ubaci softver se zove FOTA (firmware over the air),ne verujem da radi to kod nasih mreza mada mozda uopste ne zavisi od mreze,nisam se bas toliko zanimao za to pa ne mogu tacno reci ni moze ni ne moze!?
Imaju neki telefoni tu mogucnost (imao sam nedavno N80IE i ona je to mogla) ali mislim i da radi nebi bilo isplativo,u pitanju je STOTINAK MB-a (za smartphonove) i na DESETINE MB-a (za dumbphonove) koje treba skinuti,a kako nasi deru za 1MB~50-60 dinara ne verujem da bi iko hteo da im plati toliko za nesto tako prosto i jeftino AKO se radi preko kompa ili u servisu!!
Pozdrav 8)

Raloni
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 22. Jan 2008. 19:58

Post od Raloni »

mrzi me da trazim... Recite mi, da li postoji rizik da mi se telefon pokvari od ove radnje. Hteo bih da ga upgrade-ujem :wink: . Plashim se da ga ne pokvarim. Da li postoji mogucnost od toga? Shta da uradim da mi se to ne desi? Hvala...

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

Raloni, postoji rizik da ti ti se telefon pokvari ako ti pukne internet veza u trenutku dok softvare updater instalira softver koji je pre toga skidao sa neta.Nekad ne mozes nista da uradis,npr. nestane struje ili slicno.Uglavnom procitaj uputstvo detaljno

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Nemoj Sale_M da mu dajes netacne informacije,softver se prvo skine i nema veze flesovanje sa internet konekcijom!!A tebe Raloni nemoj bas toliko da mrzi da citas pobogu,pa u SAMOM TUTORIALU pise sta moze da se desi ako pogresis product code,iscupas kabal pre vremena,nestane struja... nemoj da si lenj!!
Pozdrav 8)

boolander
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 13. Feb 2008. 08:29

Post od boolander »

ja sam sinoć reinstalirao software na mojoj nokiji 3110classic i nije me pitao ni za kakav product code... i sada imam jedan problem: pojavili su mi se neki čudni jezici umesto srpskog, hrvatskog i ostalih sa balkana... a treba mi srpski jer hoću da dam ćaletu ovaj telefon a meni da uzmem malo bolji
boolander was here

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

boolander,da si pročitao ovo: viewtopic.php?p=72714#72714
Ne bi ti se to desilo.
Sve sažvakano i samo čeka nekoga ko će to da pročita.
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

gameforce,doci ce izgleda do toga da ce morati da se izvuce sam tutorial ovako i postavi kao posebna tema koja bi se onda zakljucala,i ostala lepljiva da svi vide,a ovde da se nastavi prica za one lenje,ovako niko i ne dodje do strane 8!?
Pozdrav 8)

Odgovori