Problem sa prepoznavanjem,N-GAGE

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Igorowsky
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 23. Feb 2005. 12:04

Problem sa prepoznavanjem,N-GAGE

Post od Igorowsky »

Imam Nokiu N-GAGE,a problem je taj da ga racunar uopste ne registruje kada ga ukljucim na USB.Imam karticu 128mb. :?:
Prijatelj ima isti telefon i racunar ga registruje cim se prikljuci.
Nadam se da neko zna sta bi mogao biti problem.

`Dr. Nick Riviera`
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 21. Jul 2004. 21:59

Post od `Dr. Nick Riviera` »

Koji windows imash i koji service pack? Jel si instalirao neke driver-e? Da li koristish neki program za povezivanje?
¨°o.O Nokia N70! O.o°¨

Igorowsky
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Igorowsky »

Imam XP profesional,service pack 2. Instalirao sam PC suite nokia n-gage sa sluzbene stranice.
Program ne mogu uopste aktivirati jer racunar uopste ne registruje telefon. Drugi,isti telefon racunar prepozna ali svejedno ne mogu da pokrenem program. Mogu samo da otvorim memorijsku karticu u telefonu i mjenjam stvari za koje program nije potraban.

Kuzman
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 22. Nov 2004. 22:16

Post od Kuzman »

Pa za to sluzi usb(direktna veza sa mmc)!! A za pc suite ti je potreban bt :wink: P.S. Batali ti taj pc suite. 8)
Black Sabbath!!!

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

trebaju ti drajveri za kabel, pa pc suite kao softver, pa tek onda mozes da prikacis telefon na pc preko kabela. :wink:

Igorowsky
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Igorowsky »

....drugi telefon sa istim kablom i istom karticom na istom racunaru nema nikakvih problema sa povezivanjem tako da je definitivno do telefona.
Ubacen je srpski meni.Da li je moguce da se tu nesto zaj...

Wobby
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 12. Dec 2004. 23:02

Post od Wobby »

Nista nije nemoguce jer vecina ljudi ima problem sa povezivanjem telefona na kompjuter! Cak se i meni desilo da mi komp. ne prepozna E710 pa posle nedelju dana proradilo! :wink:
Ovaj post je pisan iskljucivo radi povecanja ukupnog broja postova u mom profilu i ni u kom slucaju ne odrazava moje stvarno misljenje o doticnoj temi.

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

A shto ne odnesesh kod druga taj tvoj telefon i vidish da li ce ga njegov komp prepoznati.... :roll:
@Wobby
Samsung ima problema sa povezivanjem preko kabla i uvek treba jedno nedelju dana dok proradi...ali ovo je ipak nokia i ona nema bash toliko problema sa povezivanjem kao samsung... :D

Ludak
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 07. Avg 2004. 17:15

Post od Ludak »

Moraš da formatiraš karticu u samom telefonu, onda će sve raditi kako treba. Čudni su ljudi, uvek moraš da formatiraš u uređaju koji koristi tu karticu, kako bi je on lepo raspodelio na svoje foldere...
U susret novim izazovima...

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Bice da je do toga... :roll: Ali izgleda njemu je i PC Suite zeznut...? :) Mada on nije neophodan... :mrgreen:
P.S. Ja nisam formatirao MMC kad sam je kupio i radila mi je super, i jos uvijek radi... :wink:

mi2scg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Sep 2004. 23:11
Kontakt:

Post od mi2scg »

Za USB to PC konekciju kablom za N-Gage nisu potrebni drajveri. OS ga automatski prepozna i javi sta se nalazi na kartici. Makar bi tako trebalo da bude. Meni to nikada nije pravilo probleme, dok povezivanje N-Gage-a i PC Suite-a je nesto komplikovanije. Mora se sve rucno podesiti da bi radilo. Ama, svaka stavka posebno :!:
Pozdrav svima!

Marko MI2
Stop the madness!

EsCoBaR
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 20. Feb 2005. 06:30
Kontakt:

Post od EsCoBaR »

Za USB to PC konekciju kablom za N-Gage nisu potrebni drajveri
Nisu potrebni ako je u pitanju win XP..! Meni je na 98-icu trazio drajvere.. :?

Igorowsky
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Igorowsky »

Formatirao sam karticu cim sam je stavio u telefon.
Poslije sam pokusao master reset (*#7370#)ali ni to nije upalilo.
Bojim se da je problem do bas do telefona. Jedino sto nisam probao je da reinstaliram softver,a i to cu probati danas ili sutra.

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 12. Dec 2003. 09:48

Post od popste »

Ma nemoj da brines, 99% nije do telefona. Po meni najbolje resenje je da kupis lepo citac kartica i tako sve prebacujes. I najbrze i najefikasnije i najpreglednije. A PC Suite je poznat po tome sto pravi probleme. Ja sam jos kada sam imao 6600 jedva uspeo da povezem sa kompom, jednostavno nije moglo. Zezali su oni portovi. Mani je tog nokijinog sovtware-a, veruj mi da je CRAP. Vec sam rekao da je najbolje resenje citac kartica (oko 1000 din otprilike, ima i za manje i za vise) , pa sad ti vidi...

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

A da probas da stavis karticu u drugov fon? Vjerovatno je nesto do nje... :roll: Koje ti je marke kartica? Ako je no name, onda je sigurno do nje, mada ne mora da bude, ali... :roll:

Igorowsky
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Igorowsky »

Kartica je ''Transcend'' 128mb. U drugom telefonu funkcionise savrseno i svaki racunar je prepoznaje (bar oni koje sam probao). Moj telefon nece da prepoznaju ni sa originalnom Nokia karticom. :?:

`Dr. Nick Riviera`
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 21. Jul 2004. 21:59

Post od `Dr. Nick Riviera` »

Trandscand je dosta pouzdana marka...
Iz navedenog sledi da je u pitanju tvoj fon... ako umesh, probaj da ochistish kontakte u telefona, a ako to ne pomogne odnesi ga u servis i pitaj za pomoc...
:wink:
¨°o.O Nokia N70! O.o°¨

Odgovori