NCNLIST

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
srdjoraj
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 30. Avg 2004. 00:28
Kontakt:

Post od srdjoraj »

Hm, opet problem sa ncnlist. Sad ne znam sa kojim je programom problem ali jedan od ova 2 je definitivno: Remote Nokia 6600 i Camera FX. Kad sam ih ubacio eto ti problema. A mrzelo me da čačkam koji je od njih. Mada mislim da je problem do toga odakle skineš krekovan program.
Bitno je da se problem da rešiti.
Pozdrav!
Jedino još ja imam dial-up modem!

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Ljudi.
Moj predlog je ipak da instalira jedan dobar AntiVirus.Ali ne creckovan itd.
I njime proceslja fon.
U svakom drugom slucaju koristiti savete ostalih ucesnika. :roll:

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

evo kako da uklonite ncnlist, idite uz pomoc fexplorera u c/system/bootdata i obrisite firstboot.dat zatim iskljucite telefon izvadite memorisku karticu i ponovo upalite telefon trazice vam da inicirate sat i datum uradite to i zatim ponovo ugasite telefon vratite memorijsku karticu i vas je problem resen 8)

srdjoraj
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od srdjoraj »

Pa nebojša gde si do sad sa ovim saznanjem. Mislio sam već da sam poludeo od formatiranja telefona i pokušaja da skontam koji programi sve brljaju po telefonu.
Nema, ko zna, zna!
Pozdrav!

lizard
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 20. Dec 2004. 19:33

Post od lizard »

Nebojsa to sam probao i nije uspelo. Jedno vreme, nakon te operacije, sve je lepo radilo a onda ponovo jovo na novo.

lizard
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od lizard »

Pregledao sam mnoge domace i strane sajtove povodom ovog problema i niko jos uvek nije nasao konacno resenje. Sva su uglavnom privremena. Mislim da ovaj problem ne prouzrokuje ni jedan instalirani program vec da je greska u samom softveru telefona. To je samo moje skromno misljenje.

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od nbnebojsa »

evo jos jedne cake ukoliko vam se konstanto pojavljuje ncnlist iskljucite u porukama opciju za dobijanje izvestaja prilikom slanja poruke :arrow: :arrow: :wink:

`Dr. Nick Riviera`
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 21. Jul 2004. 21:59

Post od `Dr. Nick Riviera` »

Moj 7610 ima 3p da svaki put kada se ugasi, i ponovo upali on automatski stavlja da se ne dobijaju riportovi i da je 'message validity' 24h... :roll: :?
¨°o.O Nokia N70! O.o°¨

lizard
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od lizard »

Na zalost to nije resenje problema. Meni je uvek isjkljucena ta opcija i opet mi se pojavljuje ta prokletinja! Kazem vam, skoro sam 100% siguran da to nema veze ni sa jednim instaliranim programom vec je neka greska u softveru telefona.

srdjoraj
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od srdjoraj »

Ma definitivno je neki program u pitanju. Čim izbrišem zadnji instaliran program za koji mislim da pravi brlju odma mi telefon normalno radi. I dalje sam uveren da photographer pravi probleme.
Pozdrav!

lazarvd
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 09. Mar 2005. 15:03

Post od lazarvd »

prosto ko pasulj deinstalirajte LMpro i sve ce biti uredu ! Taj program sadrzi PhotoGrapher , rington studio , photoart , photocard i jos neki a za one koji se vise razumeju u symbian telefone neka prvo instaliraju explorer
1) Open your filemanager/explorer
2) Go to c:/system/bootdata & delete FirstBoot.dat
3) Turn off phone & take out your MMC card
4) Turn on phone and put in current time/date
5) Wait for it to boot up then turn off phone again.
6) Put MMC back in and turn on phone.
i stvar ce biti resena ! :wink:

lizard
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od lizard »

Da si malo bolje prelistao vec postojece postove video bih da je to resenje vec ponudjeno i da sam ga ja probao i da sam napisao kako, na zalost, to nije resenje problema.

lizard
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od lizard »

Ljudi, znam da je ovo odavno zaboravljena tema ali se jos nije naslo trajnje resenje ovog dosadnog problema! Meni se prokletinja javlja sada monogo redje. 1-2 x mesecno. Mada pocinje cesce da se javlja kada u opcijama namestim da mi poruke stizu na memorijsku karticu. Takodje sam gledao postove na nekim stranim forumima ali ni tamo nije nadjeno trajno resenje. Ja sve imam utisak da je to neki softverski bag koji se ne da ispraviti.

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od nbnebojsa »

vreme je da malo procistis telefon uradi format *#7370# ali prvo sve bekapuj na komp 8) 8) 8) 8) 8)

lizard
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od lizard »

Zanm da je vreme da ga malo procistim ali me mrzi da sve ponovo instaliram iako imam instalacione verzije svih programa na kompu. Koji je najbolji nacim da bekapujem sve to?
Sto se tice ovog problema voleo bih da mu doakam.

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od nbnebojsa »

preko pcsuita je po meni najbolji bekap, pa zar nisi instalirao sve programe na kartici :o , neznam ako te nemrzi to je najbolje resenje 8)

lizard
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od lizard »

Pa jesam instalirao sve na karticu. Ti si mislio da uradim ciscenje telefona bez memorijske kartice? Ako je to u pitanju onda se razumemo ako nije i dalje se ne razumemo. :|

fix
Banned
Pridružio se: Pon, 16. Maj 2005. 16:01

Post od fix »

lizard ustanovljeno je da ti je problem ili softverski ili na mmc!!! moj ti je savet da formatiras mmc!!!! bolje da to uradis sad nego kad nabacas jos neke stvari na mmc!!! takodje ne bi bilo lose da sve procistis!

lizard
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od lizard »

Hvala Fix znam ja sve to. Jednostavno sam uporan da nadjem neko elegantno resenje. Zbog toga sam opet pokrenuo ovu temu da vidim da li je neko nesto provalio.
Poslednja izmena od lizard u Pet, 22. Jul 2005. 19:51, izmenjeno 1 put ukupno.

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Pa ne znam sto ti je to toliki cim...formatiraj mmc i videces...mnogo bolje :wink: :) A stvarno ni ne vidim neko drugo resenje... :unsure:

Odgovori