Nokia zvanično izbacila "Firmware Updater"

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Odgovori
Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Mislim da je bilo price oko flesha e61 u temi za e61-icu.
Po meni mislim, kada vec stavljas balkan product code,da se gotovo sigurno dobija posle flesha postavka za qwertz tastaturu... Nisam licno probao ali mi je to dosta logicno,s obzirom da su se e61-ice koje su se prodavale kod nasih 'legalnih distributera' imale balkan product code a sto je najbitnije i qwertz tastaturu. Juce sam gledao i e71 koja je isto sa qwertz tastaturom. Ukoliko sam u krivu neka me neko ispravi...
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

supertarzan
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 03. Feb 2008. 01:48

Post od supertarzan »

Ej narod,trebao bi mi produkt code balkans za e90,zna li ko ? :smutny:
Trazih svuda po netu ali ne vredi,za balkans nema nifde coda!

materijalmen
Banned
Pridružio se: Pon, 28. Apr 2008. 06:03

Post od materijalmen »

sta je ako je npr verzija softvera na mom telefonu v 04.21, a na update sajtu pise da
" Latest available software for Nokia 6290, product code *******
Version: 03.03 :blinky:

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

supertarzan, evo sta sam ja uspeo naci:
Za kraj, evo i nekih kodova da vam olaksam posao. Svi kodovi su
"Balkans", kako nas Nokia smjesta, odnosno, kodovi su s hrvatskim
jezikom, bez ikakvog brendiranja, bilo Vip, T ili T2.

0544297 E90

Idi na ovaj >>SAJT<< pa procitaj sta pisu i da li je iko isprobao ovaj kod!

Bizmark
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 01. Jul 2007. 10:08

Post od Bizmark »

PItao bi nekog ko ima malo vise iskustva,dosad na kom god sam fonu promenio product code u Balkanski nakon upgrade firmawarea uvek bi imao srpski jezik,al malo pre sam na tek nabavljenom E61 promenio product cod koji sam nasao ovde na forumu i stavio sam ovaj E61 RM-89: 0530091 i nakon upgradea fw nisam dobio srpski jezik,bilo je sam automatski,engleski,turski i grcki,al os srpskog ili hrvatskog nema ni traga,zna li neko o cemu se radi ili dali mozda treba neki drugi kod i koji bi bio dobar da se dobije srpski jezik......?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Pitance: da li je neko flashovao telefon sa NSU koji je ukljuchen u PC Suite, konkretno verzija 6.86.9.3? Iako pratim ovu temu pomno, nisam naleteo na ovako nesto, a spremam se da uradim svoj prvi flash :) NSS me ne interesuje, dobar mi je moj product code, posto ionako drzim fon na engleskom, samo me zanima da li moze preko ovoga jednako uspesno da se uradi update, i da li je neko radio?
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

miodrage, "...sa NSU koji je ukljuchen u PC Suite"??? :?
Ja sam odradio upgrade 6500s na v.06.60 (nestali problemi sa FMradio :) ), bez NSS, baš glatko :wink:
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

miodrage, NSU ne dolazi uz PC Suite, tu je samo ikonica koja te baca na sajt da ga skineš ako već nije instaliran. Ako jeste, proveriće da li postoji novija verzija i po potrebi odraditi upgrade. Dakle, i dalje je samostalna aplikacija u pitanju.

Bizmark, moguće je da taj kôd ipak nije za Balkan. Bilo bi lepo da neko od vlasnika E61 potvrdi ili napiše koji je kôd koristio.

supertarzan, ako si uspeo da nađeš kôd ili radi ovaj koji je IDzO naveo, podeli info sa nama. :)

bojke1
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 11. Jul 2006. 20:23

Post od bojke1 »

Imam veliki problem. Probao sam da flesujem N95 8giga i skinuo je softver bez problema ali kada je krenuo da flesuje softver prijavio je da bb5 loader nije instaliran u kompjuteru i telefon seugasio i vise ne mogu da ga upalim i flesujem. Sta mi preporucujete da uradim? Telefon nije moj pa mi je hitno potreban odgovor!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

bojke1, probaj da skine sbateriju, vratis je posle sat vremena, onda pritisnes 3, zeleno i * i tek onda dugme za paljenje i sve to drzis i cekas da vidis da li ce da ti ponudi da biras regiju. Ako uspes dobro je, ako ne, moras u servis na "ozivljavanje" preko toolbox-a.
Ljudi jos jedno pitanje u vezi flashovanja: naime imam ja original CA-53 kabl, ali imam i Nokia E61 USB craddle. Preko njega telefon prijavljuje i da se puni. Da li smem sa time da krenem da ga flashujem, ili ne? Preporuke?

bojke1
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 11. Jul 2006. 20:23

Post od bojke1 »

Malopre sam probao i ne reaguje tako da cu sutra odneti u servis.Ima li ko preporuku za neki ok servis u beogradu?Koliko se krece flashovanje n95 8giga?Stvarno mi je hitno.Hvala unapred.

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

miodrage, nemam "preporuku" ali po "logici stvari" naravno da možeš i sa cradle i sa kablom (barem polupuna baterija) :wink: Firewall sad gasi (pita) sam NSU :wink:
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Evo sad gledam komentare u kaficu pa me zanima jeli to novina da se updateom firmwera na FP1 ne gube sistemski fajlovi i da programi ne moraju ponovo da se instaliraju? :|
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Kada sam apdejtovao SW nisam morao ponovo instalirati programe!
E sad da li je novina ili nesto drugo nemam pojma !

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

IDzO, to je odlicna vest :) Ja sam do n73 koji je 9.1 os morao nakon update-a da vrsim instalaciju programa.Stvarno je super sto su tako sredili softver :)
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

korki
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 12. Apr 2006. 12:29

Post od korki »

То је омогућено релативно од скора, раније су се брисале све апликације. Чуди ме да Миодраге није знао за ову могућност. Мислим да сам негде и на нокијином сајту прочитао ово обавештење. Ја сам још у априлу ово одрадио и све апликације су ми остале нетакнуте. Ово му буквално дође као кад апдејтујеш мозилу само је потребно рестартовати програм (телефон) и ништа више.
RENAULT F1 TEAM...............RENAULT F1 TEAM

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

korki, u prethodnom postu sam napisao da nisam bio obavesten, ali mi je post iz meni nepoznatog razloga obrisan. Nema veze, ja sam mislio da je to samo za FP1 9.1 i noviji, a da za pre-FP1 ostaje po starom. Nisam do sada updateovao software u fonu, ali se evo ovaj vikend spremam da to uradim, mozda vec danas :) Ali cu svakako sve da brishem, jer imam mnoge repove koje zelim da udaljim, i da imam svez telefon :D

NoBodyAsAleksa
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 12. Nov 2006. 14:43

Post od NoBodyAsAleksa »

kupio sam nokia n73 me i uz taj telefon sam dobio f-secure anti virus, setting wizard. flash player, Adobe PDF i QuickOffice... pa me zanima da li ce mi te aplikacije nestati ako uradim software update i ako hoce da li mogu nekako da uradim backup tih aplikacija?
Nokia N8 + 4gb Sandisk + Sennheiser CX300-II

markosvaba
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 26. Jun 2007. 18:33

Post od markosvaba »

nece to se nalazi sve u novom updateu slobodno uradi taj antivirus nije install moras da ga install inace placa se :)

materijalmen
Banned
Pridružio se: Pon, 28. Apr 2008. 06:03

Post od materijalmen »

kako mogu pogledati koja je verzija softvera i kako mogu da stavim novi softver? i ako stavim, onda vide ne vredi garancija?

Odgovori