Pravila foruma Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
Na gsmareni sam procitao review za nokiu 6630 i onakj lik je OPASNO ishvalio kameru (rekao je da je bolja samo kod s700). I sad izlaze k750 i w800 sa 2mpx pa se pitam ko ima bolju kameru??? (ne bih inace postavio ovako imbecilno pitanje ali lik je spomenuo da je kod 6630 napravljen neki novi sistem slikanja)
Pa da, bolja je kod samo kod s700... bolju kameru najverovatnije imaju k750 i w800, kazem najverovatnije jer jos nisu izasle slike koje su slikane sa kamerom sa konacnom verzijom softvera(al ga zakomplikovah... ), po ovim slikama usudjujem se da kazem da su slike bolje od 6630 a verovatno i od s700...
Pa mislim da je sasvim logicno da je kamera od 2Mpx bolja od one sa 1,3Mpx.. Jos ako se tome doda da ih pravi kompanija koja proizvodi i digitalne foto-aparate... Doduse ne pravi ih SE vec samo Sony, ali ajde... valjda je bolje kad su zajedno
A kad izadje, kakav ce biti k750 u odnosu na nokiu 6630??? (dvoumim se izmedju ova dva fona, 6630 mi je bolji ali je cigla, opet k750 je lepsi ali nema Symbian...)
6680 ima bolji ekran (256k boja, dok 6630 ima 64k boja), blic. Mislim da nema nekih drugih (bitnijih) razlika, sem ovih, i tih koje si ti naveo. On je uglavnom skuplji zbog te druge kamere, ja mislim...
256 * 1024 = 262 144, 64 * 1024 = 65 536. Nisam mislio k=1000, nego ove aj da nazovem kompjuterske kile. A i tako ti pise i na, recimo, GSM Areni, 256k i to.
Pa dobro, tesko, ali moguce.
hahahah, kompjuterske kile.... hahahaha.... brate ti nisi normalan, umirem od smeha...
Pa jako, jako tesko, razlika je samo u kontroleru, u principu su to isti ekrani...
pa fino rece ti akki razlika je samo ih stavis jedno pored drugog u ostalom ne mozes ni prometiti.eto zato je ni ne razmatam nokiu vise kad hocu da kupim novi novi fon zato sto su im ekrani toliko zaostali da se mogu porediti cak i so siemensom!pozzzzzz
Pa ne znam kako da objasnim ali tako je, rekoh ti pomnozi ovo i vidjeces... Pa ono, cak i da su skroz isti ovako kad pogledas specifikacije cini ti se mnogo bolje, pa i cijena je zbog toga veca dosta, valjda...
ma nokia je nokia, i tu je kraj price, a 6630 je telefon za sebe, a da se nokia moze porediti sa simensom je smesno poredjenje jer je simens najveci krs od telefona, a pogotovo njihovi ekrani, ja iskreno nisam video losije a ni priblizno lose ekrane kao njihove...
Siemens je uzas od telefona uopste... Ja jedini njihov model koji stvarno cijenim, bio je SL45i... Tada je to bio stvarno extra fon... Vidjecemo za ove nove shta tje da bude, na papiru su super, tj po specifikacijama, al...
A sto racunate 1024 x bla, bla... kad se "kolicina" boja dobija stepenovanjem broja 2 brojem 16 (ako je ekran 16-bitni) ili 18 (ako je 18-bitni, logicno ), pa se dobije 65536 odnosno 262144... Ne znam sto sam ovo napisao... Moj monitor trenutno prikazuje "samo" 4294967296 nijansi boja (32bitni)
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.