Nokia 6630

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
milosfbi
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 09. Nov 2004. 22:47
Kontakt:

Nokia 6630

Post od milosfbi »

Da li neko zna da li i gde mogu da dekodiram nokiu 6630. Da li se mogu koristiti MP3 zvuci kao zvono moja pokazuje da ne moze. Mozda je zato jer je sa A1 mreze. Hvala unapred. milosfbi@yaho.com :D :) :(

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Pa trebalo bi da moze u svakom boljem servisu... :roll: Takodje za zvuke bi trebalo da moze, ubaci novi firmware, bice da je do tog njihovog softvera... :roll:

Ljudi, zasto kupujete (de)kodirane telefone? :mrgreen:

Oljica
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:11

Post od Oljica »

O ovome je vec bilo reci,nokia 6630 jos ne moze da se dekodira( pripada klasi novijih nokijinih telefona sa posebnim kodovima) i ne zna se kada ce kodovi biti dostupni.

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Pa verovatno vec neko ima te kodove ali ovi nashi shabani josh nisu izvalili...a moglo bi u nekom vecem servisu...

bireli
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 13. Dec 2004. 21:07

Post od bireli »

:roll:
Ako nisi znao u SCG ima par "shabana" koji su bas veliki igraci u toj oblasti i
veoma postovani u celom svetu,tako da cim bude mogao da se dekodira 6630
negde u svetu,moci ce i ovde.

Ludak
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 07. Avg 2004. 17:15

Post od Ludak »

Dexter nije rekao da oni to nisu izvalili, rekao je da ovi naši šabani nisu izvalili. naši šabani su ovi likovi po malim servisima koji se snalaze kukom i motikom.

Naravno da su Srbijanci oduvek bili poznati po tome što hoće da ućare/zeznu/prevare/prođu lakšim putem. :mrgreen:
U susret novim izazovima...

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

Eto ludak me je razumeo... :wink:
Ako bi drugi izvaljivao nego mi...mozda nemamo kesha i mogucnosti kao neki ali opet snalazimo se na sve moguce nachine samo da bi proshli shto jeftinije... :mrgreen:

djoleAS
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 28. Feb 2005. 13:29

Post od djoleAS »

Evo ja vec od 10. Januara pokusavam da dekodiram moju 6630! Proveo sam sate na netu nebi li nasao neku informaciju, ali jedino sto sam saznao je da se Nokia 6630 (pre svega sa Austrijskih mreza ONE i A1) jos uvek ne mogu dekodirati. Oni ih nude po 1 Euro ili cak i dzabe tako da je logicno da hoce da zadrze musterije na svojoj mrezi. Cak je bilo price da se mogu dekodirati samo kod Nokije direktno ili kod operatera za 150 Eura, ali i to je bila dezinformacija. Znaci u celoj evropi, pa samim tim i u srbiji jos uvek nije moguce "otvoriti" ove telefone

nOOkie
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 01. Mar 2005. 09:41

Post od nOOkie »

Naravno!!!!! Kroz nekoliko meseci... Mislim, mora... sta da rade ljudi koji imaju 6630... Samo je pitanje vremena... :D :D
Manchester United

milan.che
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 04. Jun 2005. 08:57

Post od milan.che »

Vidim da se dosta raspravlja o modelima 6630 koji su skinuti sa TIM i o originalima. Kako prepoznati razliku osim logoa na maskici, i gde se u BG-u najlakse mogu naci originali osim u ComTrade-u gde su papreno skupi. Ukoliko ne mozete da navedete radnju zbog reklame onda mi odgovorite na privatnu adresu milan.atanackovic@gmail.com Hvala!

dv
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 08. Maj 2005. 22:25

Post od dv »

ja imam 6630 skinutu sa tima i sve radi normalno nisam nista trebo da dekodiram i sve radi normalno mms gprs i tako te stvari samo sto neam igrica al to se lako moze skinut s neta

havijer
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 25. Apr 2005. 22:18

Post od havijer »

Dexter napisao:Eto ludak me je razumeo... :wink:
Zanimljiva recenica.Sta sve necu cuti na ovom forumu???Taman da se nasmejem pred papanje.......

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

@havijer
A u čemu je problem, šta je čudno, to što je Ludak razumeo Dextera? Ili što je nickname Ludak? ;)

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

Pa mislim da je zbog toga shto mu je nick Ludak,a jedino me navodno on shvatio...pa ce da ispadne da shvataju samo ludaci... :P :roll:

Ne znam na shta je havijer mislio... :|

Gorance
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 06. Jun 2005. 21:30

Post od Gorance »

Ima jedan problem. Veelikiii problem. Sve ove nashe price o "dekodiranju" i "skidanju sa mreze", sa nailaskom 3G sistema ce malkice da padnu u vodu. :| Za 3G operatori su u obavezi da na Nod-B stanice (slicno kao bazna stanica ali za 3G) instaliraju EID (equipment ID) module. Postoji ista stvar i za GSM ali je niko ne koristi jer:
1. Ne mora.
2. Skup je.
3. proverava softverske parametre (IMNR, IMEI brojeve) koji se lako modifikuju. Kod 3G-a je to drugacije. Ne kazem da "sirotinja raja" nece doci do reshenja, ali teshko je reshavati problem kada za nega ne znash ohmy: .
Shto je najgore "uspeshno dekodiranje" 6630 ce sasvim lepo funkcionisat u GSM mrezi. :| medjutim kada se "zakacish" za 3G mrezu shvatish ili da si u roaming-u (maticna mreza ti je mreza operatera od kog si "kupio" telefon), ili ti je telefon proglashen za neispravan/ ukraden itd. :cry:

havijer
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od havijer »

@Dexter: Pa da samo te je ludak razumeo,niko drugi,zar to nije zanimljivo :blinky: :cry: :smutny:
Ljudi a gde da kupim ovaj fon (u BG-u),a da je full oprema i da nije skidana.

dv
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od dv »

pa valjda tamo đe je najskuplji...

cekaj ovo za dekodiranje i 3g mreze, ako promonte uvede 3g imacu problema s telefonom?

Gorance
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 06. Jun 2005. 21:30

Post od Gorance »

dv napisao:cekaj ovo za dekodiranje i 3g mreze, ako promonte uvede 3g imacu problema s telefonom?
Pazi nishta nije sigurno. Meni je na BG ETF-u profa detaljni objasnio postupke zashtite u 3G-u. Sad neke mreze implementiraju neke, neke implementiraju sve. Najjednostavniji je IMEI broj (international mobile equipmet registry- bash ono shto se menja pri dekodiranju) medjutim problem je shta upisati na mesto obrisanog broja ? SVI 3G operateri + proizvodjaci razmenjuju IMEI brojeve koji su kod njih "pod ugovorom" samim time nije moguce tek tako izmisliti broj a da tel. radi :cry:
Ovo je najjednostavnija metoda zashtite (i jedina u GSM-u) , ima ih josh 2-3.

havijer
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od havijer »

Dobor,a gde mi preporucujete da kupim ovaj fon,a da dobijem sve u paketu i MOLIM VAS MOLIM VAS PLEASE da mi odgovorite do nedelje :( :(

dv
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od dv »

pa havijer vidi na ovaj site ko ga sve ima pa nazovi i pitaj sta sve ide uz telefon i jel skidan, valjda to nije komplikovano :)

Odgovori