Tutorial: Firmware hack na s60 3rd telefonima
Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
-
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Sre, 26. Jul 2006. 19:18
-
- Neredovni učesnik
jbga jos nista ...samo ono..it takes an average one day,please wait...dokle bre..probao sam opda tamo je jos gore...bolje da nisam updejtovao,fon je bio ko bona...razlog je sto sam bio nedostupan a to update nije ni resio,vec je trebalo samo skinuti 3G koji je zezao....ali to sam tek posle provalio...koji su to Rusi
Hmm... Probao sam da ga hackujem i ne ide mi. Prvo sam se cimao sa sertifikatom pa kad sam ga konachno nabavio (i nauchio kineski
) konachno uspem da sertifikujem HelloOX v1.4. Intalacija prodje bez problema ali kada startujem HelloOX pojavi se problem. Krene lepo unpacking, maping drives ali kad predje na instaling rootCert zabaguje. Pa krene sve iz pochetka (unpacking maping pa opet bug na install rootCert). I tako ukrug. Kada lupim cancel na 10 loop ponekad izbaci Instaling RomPatcher ali ga ne instalira jer je nije moguce kliknuti na ok za pochetak instalacije jer nije dostupno kao opcija. U chemu je problem ne kapiram. Pratio sam uputstvo sa prve strane ali ne ide. BTW telefon je 6220c. Any ideas?

-
- Neredovni učesnik
-
- Neredovni učesnik
naravno nije mu palo napamet da mi kaze koji je to ruski sajt.Inace sam primetio da ovde ima puno nadrkanih likova koji zbog velikog broja postova dobijaju naziv expert i sl a onda tripuju da su stvarno to pa likuju i stavljaju smeskatoda81 napisao:Xexe,ma ne se brigaj,ce ti stigne sertifikatJa to radim sve preko Rusa,mada ima i drugih nacina.Za 24h dobijes sertifikat

Elem...apdejtovao sam N73 na najnoviji srpski i onda slusajuci ove folirante pokusao da sertifikujem helloOX posto toboze to je najlakse a drugacije i ne ide.Posto sam dugo cekao na kineskom sajtu i nista ,cak je na kraju i prestao sa radom, rekoh da probam onako kako sam ja to uradio pre godinu dana...i gle cuda radi perfekt.Dakle, ne trebaju vam nikakvi sertifikati vec trebaju samo showsystem i instalserver.exe pa ovako:
-instalirate xplorer
-instal showsystem, ne pokreci ga
- copy fajl instalserver.exe na C:
- otvori xplorer i ostavi da radi u pozadini
-sada startujes showsystem selektujes prvi tab(najverovatnije ce tu i biti vec) i klik na options pa na yes
- sada se vratis na xplorer i move instalserver.exe sa C na C:\sys\bin
- restartujes i uzivas.....
Mozda je ovo neko vec pisao, ne pada mi napamet da listam stotine stranica,ali ovi so called experti, valjda treba da pomazu a ne da kukaju kako su ulozili silan napor da nesto pronadju,pa ne mozes ti sada na gotovo...e pa eksperti onda vam nije ovde mesto,ljubomorno cuvajte svoje znanje i nikom ne pricajte, ali sta trazite onda na forumu ... sedite u svojoj kucici i uzivajte

-
FP2 camera mod
1- Copy z:\private\10202BE9\10282EDC.txt to c:\private\10202BE9
2- Edit the file and change the following line :
to:
3- Save and restart.
Zahvalnost ide marannu.
1- Copy z:\private\10202BE9\10282EDC.txt to c:\private\10202BE9
2- Edit the file and change the following line :
Kod: Obeleži sve
0x3001A string "QualitySetLevel=306,ImageFileMimeType=image/jpeg,ImageWidth=2592,ImageHeight=1944,ImageFileExt ension=.jpg,ImageEncoderUID=0x00000000,Compression Quality=[b]85[/b],EstimatedSize=[b]650000[/b],CameraDisplayId=2, CamcorderVisible=350" 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail
Kod: Obeleži sve
0x3001A string "QualitySetLevel=306,ImageFileMimeType=image/jpeg,ImageWidth=2592,ImageHeight=1944,ImageFileExt ension=.jpg,ImageEncoderUID=0x00000000,Compression Quality=[b]100[/b],EstimatedSize=[b]890000[/b],CameraDisplayId=2 ,CamcorderVisible=350" 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail
Zahvalnost ide marannu.
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Ko mi obrisa najnoviji hack,tj helloOH koji je potpisan?Ne znam zasto je to neko uradio kad je to od koristi svima sa najnovijim SW HELLOOX.1.03.SiGNED.zip ,a evo i univerzalnog hacka za starije SW Univerzalni_hack_os9.1-9.2-9.3.zip
Note IV N9100 dual
Instalirao sam Mapdrives i HelloOx 1.04 pa mi se restartovao fon kad sam pokrenuo HelloOx i sad ne može da upali kako treba,stalno se restartuje. Šta da radim?Sale_M napisao:HelloOX is a program by me to hack easier!
only 2 steps for all S60 3rd,fp1,fp2 phone:
1. Sign and Install then run MapDrives.Unsigned.sis
2. Sign and Install then run HelloOX.1.01.Unsigned.sis
....
U pitanju je N82 sa SW v.3.0.19
- Super Sayian
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 22. Maj 2007. 08:40
Ugljesa,to ne moze niko da ti garantuje ali ne vidim zbog cega ti se i sada to desilo. Kao prvo ako koristis HelloOX ne treba ti Mapdrives uopste. Koristi HelloOX v1.03. Signuj sa tvojim sertifikatom HelloOX v1.03,instaliraj ga i klikni na ikonicu i to je sve. I mozda je najbolje da odradis hack sada kada ti je tel 'cist' pa ne moras da brines ako nesto krene lose...
Super Sayian,ne vidim potrebu za tim jer ako radis hack pomocu HelloOX-a,postupak ima bukvalno tri koraka.
Super Sayian,ne vidim potrebu za tim jer ako radis hack pomocu HelloOX-a,postupak ima bukvalno tri koraka.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II