Nokia N90

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Mikele
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 08. Nov 2004. 22:49
Kontakt:

Nokia N90

Post od Mikele »

ljudi,pojavila se nokia n90.....cena prava sitnica-970...sta mislite,kolika je njegova realna cena?! 8) 8)
Ex Sir_Oliver

rocK
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 22. Feb 2005. 21:07

Post od rocK »

ocekivao sam da ce mobitel biti ludnica dobar , ali me je potpuno razocarao... prije svega previse kosta , a funkcije su mu zato poprilicno prevazidjene ( izuzev kamere - ali realno kome treba 2megapixela ) i jos , mozete misliti , nema vibracije , radije uzeti za te pare digitalac i jos neki dobar nokia smart phone ... do sada sam mislio da ce nokia smart phone aparati iz n serie biti nesto nevidjeno , ali izgleda nisu nista posebo ( iako jos nisu izasli n91 i n70 da se konacno uvjerim ) , sada treba cekati ostale a narocito n91 koji ima najjace specifikacije a i cjena ce mu 100% biti negdje oko 1200 eura... nokia n91 -- :uhuh: :uhuh:
rocK for ever

Mikele
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od Mikele »

nema vibraciju?!?ne mogu da verujem.....ja cekam da se pojavi n70...zanima me kako ce se pokazati....valjda ce i ova dva modela uskoro da se pojave...
Ex Sir_Oliver

rocK
Mobil fan
Mobil fan

Post od rocK »

bas tako - nema vibre , ma glupost , a n70 ce izaci kao slijedeci dok ce n91 izaci kao zadnji ... i milsim da ce biti i najbolji ( iako nema drugu kameru kao n70 - iako mi to i nije vazno , vazni su onih 4 gb , stereo zvucnici i stereo reprodukcija preko sluski )
rocK for ever

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Sto se tice N90 stvarno je cena preterana, ali kao prvi telefon nove serije bilo je i za ocekivati tako visoku cenu... :wacko: Misli da ce ona poprilicno pasti, i da je njegova realna cena oko 500-600evra :wink:
A sto se tice N70 i N91 i oni ce veoma uskoro da se pojave, mozda se cak i vani N70 pojavio...a stvarno je fascinantno ta 4GB... :ohmy: :oops:

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

ja samo cekam n70, mislim da ce mu cena biti 700e pa ce posle padati (kao na 6680)

Mikele
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od Mikele »

e i ja cekan n70.....zanima me samo tako taj fon....takodje jedva cekam da na nekuforu cacnem malo i ovaj n90 :D :D :D
Ex Sir_Oliver

rocK
Mobil fan
Mobil fan

Post od rocK »

pa neznam stvarno kako vam n70 moze biti bolji od n91 :? , ok iako je n70 pravljen za video call jer ima onu drugu kameru ... al 4 gb i stereo reprdukcija.... :lol: :lol:
rocK for ever

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Hm... Ako N91 bude kostao kolko N90, a oce sigurno, zar vam nije bolje da uzmete Apple iPod od 40 gb, Altec Lansing zvucnike za njega, N6630 i razne dodatke za nju? :D

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Ma da ljudi, mogli bi polemisati do beskonacnosti sta za te pare moze sve da se kupi...u svakom slucaju cena N90 je previsoka i to stoji, e sad "ko voli nek' izvoli"...ili neka ceka da podne cena ili da uzme drugi fon...i to je to :wink: :)

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Ako ne volis Symbiane, utoliko josh gore... I stoji da je Symbian jako dobar, to sto ga ti ne volis je druga stvar. A pogledaj tek tezine PDA uredjaja, btw? :dry:
A odakle inace mozes da pricas toliko kakva je kamera na N90 kad ti to NISI vidio UZIVO? :uhuh:
Znaci ovo sve s neta moze da izgleda ovako: da ja obozavam neki fon koji recimo ima 1 mpix kameru i napravim sjajnu sliku s njim, cak je mozda i poboljsam u photoshopu, i kao radi poredjenja slikam isto s nekim fonom koji ne volim, i tu se potrudim da bude slika shto gora. Zar ne moze tako da bude? Inace od jedne slike ne moze da se zakljuci nista... Razliciti fonovi prave slike raznog kvaliteta u raznim uslovima i podesavanjima... Neki ce na suncu da pravi perfektne slike, a samo li se malo izgubi pravice uzasne, i sl. ...
Stoji da je prevelik, a i preskup, ali opravdano. Dobro, cijena i nije bas ali velicina jeste opravdana...

Gorance
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 06. Jun 2005. 21:30

Post od Gorance »

1. GreapeR, zashto je N90 greshka ?
- Predstavlja prvi telefon (u nedostatku boljeg izraza) druge iteracije 3G uredjaja.
- Ima kameru koja zadovoljava sve osobine koje kamera na mobilnom treba da zadovolji.
- Stvarno odlichan ekran, koji je definitivno razbio trend da je kod Nokia-e sve OK, ali ekran :( :(
- U potpunosti je integrisan (znachi smanjen) u odnosu na konkurentske uredjaje (6630, E1000 i Z800),
- Full 3G, sa dimenzijama su redukovane maksimalno koliko je to moguce za 3G uredjaj,
- Reshen je svih bebi-bolesti koje su pratile prethodnike (handover GSM-3G nije uspevao na 6630 i 6680, dok su Z800 i E1000 imali probleme sa sa oba handovera - 3G u GSM i GSM u 3G).
2. To shto ti volish da se igrash pod Java-om to je tvoj problem. Ima nas koji radimo pod Symbian-om u ozbiljnim programima i nama je on odlichan. Molim lepo - hvala lepo.
3. U raspravu o dimenzijama ne ulazim. Moji postovi su na vishe mesta objasnili zashto su 3G uredjaji veci od GSM ekvivalenata. Ukratko: ZASLUZUJU da budu veci, Moraju da budu veci i treba da budu veci (prvenstveno ekran).
4. Cena je visoka - stoji. Ali MOZE IM SE !!! Prvi put od osnivanja SE-a, Nokia je na trziste pre konkurencije izbacila uredjaj sa karakteristikama koje su superiornije u odnosu na konkurenciju u segmentu trzista koji belezi rast neverovatnih razmera (UMTS mreze). Do Novembra ako hocesh da kupish najbolji 3G telefon - morash kupiti N90 ili N91 i tachka. Osim toga u momentu izlaska novih uredjaja (Q4 2005-te) kada ce SE, Motorola i Co. izbaciti sigurno superiorne uredjaje, cela N serija ce im parirati jednostavnim parametrom NISKOM CENOM !!!
5. Mada SVI ovi parametri padaju u vodu kod nas poshto ne mogu da se koriste jer 3G ne postoji to ne znachi da je K750 bolji telefon od N90, naprotiv. Jedini pravilan zakljuchak je sledeci: K750 je ADEKVATNIJI telefon za nashe trzishte !!!

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 12. Dec 2003. 09:48

Post od popste »

Danas sam imao priliku da se malo poigram... ama fenomenalno, odusevljen sam
Kamera je extra (bar na ekranu telefona), melodije su mnogo bolje i kvalitetnije, mp3 takodje, a o ekranu ne treba pricati, nesto ne vidjeno do sada na mobilnim telefonima.

Odgovori