6630 i kartica od 256mb

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
havijer
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 25. Apr 2005. 22:18

6630 i kartica od 256mb

Post od havijer »

da li se telefon uspori, kada se koristi kartica od 256 mb, i da li ima tih kartica po bg prodavnicama?

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

6630 da uspori sa karticom od 256? :o Ma kakvi, pa to ti je munja od telefona! Ne brini, procesor od 220 Mhz izboriće se bez problema sa njom (izborio bi se i sa mnogo većom)... Čak i 3650, koja je mnogo starija i daleko sporija, odlično radi sa 256, a kako ne bi ovaj 3G telefon. :D

Ima ih po BG prodavnicama... Već su pominjane neke ovde na forumu (upotrebi opciju "traži").

havijer
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 25. Apr 2005. 22:18

Post od havijer »

da li se vise trosi baterija, jer meni izdrzi samo jedan dan? da li je uredu da izdrzi samo jedan dan,jeste da dosta koristim fon ali...?

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Sasa_NS »

Koliko ga koristiš - toliko ti traje i baterija. Početno oduševljenje koje obično dovodi do drndanja telefona po ceo dan drastičo smanji dužinu trajanja baterije...
Prvih dana kada sam kupio 3650 baterija mi je izdržavala jedva dan (pola dana) ali se nisam mnogo uzbuđivao jer sam znao da i ne može duže tim tempom.
Sada mi ponekad baterija (ista) izdrži i do 4 dana (najčešće oko 3) bez gašenja preko noći. Doduše, ne razgovaram puno, poneka porukica i to je to...

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Havijer 6630 sa MMC od 256mb ce ti raditi besprekorno, nista ne brini ;) Imas ih na par mesta u BG i kostaju oko 25 evra ;)
Sto se tice baterije to se slazem sa Sasom_NS, ako mnogo koristis fon (kao i svi mi u pocetku) normalno je sto ti baterija traje jedan dan :)

vizi
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 17. Avg 2005. 22:01

Post od vizi »

Gdje u BG ima da se kupi? Mozes li mi reci nazive firmi, adrese, bilo sta sto bi mi omogucilo da ih nadjem...?
I jos nesto: da li sve DV RS MMC kartice rade u 6630 ili su kartice nekih proizvodjaca pravile probleme s tim telefonom, znate li? Koje su u vasim telefonima?
"Cuda nisu u suprotnosti sa prirodom, nego sa nasim saznanjima o prirodi."

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Sasa_NS »

Što se tiče neke BG firme koja prodaje Dual voltage RS MMC, "bačio" sam ti jednu na pp (reklamiranje zabranjeno)...
Sve bi trebalo da rade, bez obzira na proizvođača...

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Eto Sasa_NS me je preduhitrio...ako tu nenadjes vizi javi pa ću ti reći jos neku...u svakom slučaju što se tice proizvodjača to ti nije stvarno bitno... ;)

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Sasa_NS »

Poslao sam čoveku privatnu poruku (PP) sa linkom sajta beogradske firme koja u ponudi ima te kartice, pošto je, prema pravilima sajta, zabranjeno reklamiranje (ne smemo da kačimo "javno" takve linkove, to je besplatna reklama)...
Ako i tebi zatreba taj link, kaži, ili upotrebi Google...

vizi
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 17. Avg 2005. 22:01

Post od vizi »

zoka, sasa_ns mi je poslao dobar link ali tamo je nestalo kartica od 256 Mb, a meni trebaju bas te. Mozes li mi i ti poslati link koji ti imas?
"Cuda nisu u suprotnosti sa prirodom, nego sa nasim saznanjima o prirodi."

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Naravno, poslaću ti na pp :wink: :)
Inače su te kartice od 256mb problematične, ali čula sam da mogu da se poruče...naravno ako ti nije hitno...vidi u svakom slučaju ;) :)

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Ako ti traje samo jedan dan,cak i sa mucenjem,pogledaj u opcijama za network jer ti je mozda ukljuceno trazenje UMTS mreze pa prebaci na GSM i to bi trebalo da ti produzi trajanje baterije bar za pola dana a mozda cak i za ceo dan!

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

e kada hocu da formatiram telefon i/ili memorijsku karticu sta trebam da uradim - da li treba napraviti neki back up ili samo oplim format i gotovo?
sta mi ostaje na telefonu posle formata?

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Sasa_NS »

Ako opališ format, odoše ti kontakti u imeniku, beleške, linkovi, podešavanja u kalendaru, fotke... Čak i podešavanja GPRS-a, MMS-a, e-maila (mailbox)... Sve što si uneo u telefon posle kupovine... Sve to (sadržaje) treba bekapovati.

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Da moraš obavezno bekapovati.....jer ce ti se sve obrisati....tačnije vratiće ti se na fabrički podešeno, znači onako kako si ga dobio... :wink:

Odgovori