Programiranje Symbian programa, formiramo ekipu!

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
M&M
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 20. Maj 2005. 22:45

Post od M&M »

Znam ali Mobil Basic 2.1 ne mogu da nadjem i pdf. nece da mi radi.iggymydoom, ti si rekao da ces da mi posaljes txt. file ili neki drugi file.Ja cu da ti posaljem pp. za moj e-mail.Ja mogu da uradim sajt,ali da mi saljete slike i ostalo za sajt.Ja bih mogao da uradim nesto u mobile basic-u 2.1 posto C++ ne znam a Javu malo.Najbolje je da uradimo igricu prvo.Samo bih hteo da znam po kojo ceni cemo prodavati igricu.Poz
Nokia 6630+SlipKnoT=Najbolji Metalski Telefon na svetu!!!!!!!!

Chux
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 25. Jul 2005. 15:10

Post od Chux »

pazi , cena zavisi od traznje,ako je velika traznja velika je i cena , ako je mala traznja mala je i cena ..
Ne mora da bude fixna cena ... mozemo da stavimo na primer popust za prvih 10 korisnika cisto kao proba pa da vidimo kakva je traznja i da u odnosu na ostale igrice takvog tipa postavimo cenu .
Ajde da pravimo igricu , to je ok .. treba da smislimo vrstu igrice .. platforma .. avantura , glupa igrica ... Posto tek treba da se probijemo na trziste , mislim da bi trebali da uzmemo zanr igrice koji je najpopularniji, ali neku koje vec nema .. i da se potrudimo da bude moguca njena instalacija na sto vise verzija symbiana ... Po nekom mom brzom misljenju , trebalo bi napraviti neku ods onih zaraznih kratkih pucacina , sa nekoliko nivoa ... tipa avioncici , tenkovi ... neku zaraznu strategiju kao sto su za kompjutere postojale one sa tenokvima pa ima vise vrsta oruzja , ugao , vetar ... To bih ja sada igrao pa ...
E i ako neko ima crack za mobile basic , aj neka ga posalje na mail milosv_yu_85@yahoo.com to je moj mail ili da ga stavi na neki server ovde na forumu ili ....
The Chux

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Napravite čuveno "Potapanje podmornica" kao što je na T68i, samo u symbian verziji, i ja ću vas voleti najviše na svetu! :D

Chux, grešiš... To što si naveo za cene postoji samo na ovom našem naopakom tržištu... :uhuh: Čim je nešto popularno i taži se, ovi naši alavi prodavci odmah dižu cene... :dry:
Postoji čuveni zakon "ponude i potražnje"... Moj savet je - što niža cena - to će veća biti potražnja... :wink:

iggymydoom
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 18. Jul 2005. 23:48
Kontakt:

Post od iggymydoom »

Vidish MISKONI ,nije ti losha idea :wink: !!! Ali ako tu igricu budemo napravili ,napravicemo je da bude igranja samo u multiplayer-u ,jer znas koliko je teshko napraviti veshtacku inteligeniju tj. da kompjuter (odnosno telefon) igra protiv korisnika igrice :smutny: !!! Tako ako to budemo pravili moji je predlog samo preko bluetooth-a ,jer drugacije ne moze ,jedino ako neko ima toliko znanja da digne dushu kompjutera (opet ja ,telefona BRE) !!! Ljudi ajmo da se zabavljamo i da ovo bude kao neka "igra" ,nemojte da ste svi napeti i da samo razmoshljate o novcu ,to ce stici otom-potom uz ono sto budemo napravili :wink: :) :D !!! M&M knjigu cu ti poslati i u .txt i u .doc formatu 27.avgusta najkasnije do 23.30 h ,samo mi posalji e-mail...
Poslednja izmena od iggymydoom u Ned, 28. Avg 2005. 17:53, izmenjeno 1 put ukupno.

Chux
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Chux »

E a mozemo i onu poteznu varijantu , prvo jedan plejer (za to vreme ovaj drugi ne gleda , telefon je pa se moze :D ), pa onda drugi i tako do ....
Inace moj mailk je : milosv_yu_85@yahoo.com je moj mail pa ti salji :)
cjozdrav
The Chux

M&M
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od M&M »

Moj e-Mail je j_o_k_s_a@yahoo.com I Posalji mi ga.Samo da te pitam kad da pocnem sajt,cim pocnemo da radimo igricu ili kasnije.Poz

iggymydoom
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od iggymydoom »

Sajt cesh poceti da pravish posle zavrshetka prve igrice ili prvog programa :wink: !!! Mislim ,zasto bi sada pravio sajt i gubio vreme ,ako se ovo slucajno nekad raspadne ( sto naravno nece da se desi ) !!! :wink:

M&M
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od M&M »

Kako ce da nam se zove igrica.Posto pravimo ''Potapanje Podmornica'', treba nam neko originalno ime.Vi pisite predloge na forumu.Poz.

Chux
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Chux »

e, mislim da nije tesko napraviti neki osnovni AI za tu igricu ... imam neke ideje ... ne mora da bude samo multi player
a sto se tice imena moze bilo sta tipa battle ships ili bla bla bla ... :D
The Chux

iggymydoom
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od iggymydoom »

M&M jel si dobio ono sto si trazio ,jel ti radi :wink: !!! Sto se tice igrice moga bi da se zove recimo "plunge ships" sto znaci porapanje brodova ,to bi bila v1.47 ,a odmah bi najavili kako "uskoro" stize nova verzija te igre ( v1.72 ) kako bi se korisnici nalozili i jedva cekali da izadje :D !!!

M&M
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od M&M »

Ne mogu da skinem Mobile Basic 2.1.Ako ima neko .exe file za njega neka mi ga posalje na j_o_k_s_a@yahoo.com.Poz.

iggymydoom
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od iggymydoom »

Probaj da ga skines sa nekih drugih sajtova ,po googlaj malo ,ukucaj mobilebasic2.1 ili tako nesto :wink: !!! Mislim da niko nemoze da ti posalje fajl od 17 MB :ohmy: !!!

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

M&M & iggymydoom, ne morate baš svaku sitnicu ovde da iznosite, koristite malo PP...

A Potapanje podmornica se inače na T68i zove "Naval Fleet"...

M&M
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od M&M »

Znam,ali ja sam nasao od 2.8 mb full verziju na sajtu www.mobilebasic.com.Ona je ista kao full verzija samo ti treba java a ja to imam java pa ako mozete vi to da skinete pa da i posaljete.Poz

iggymydoom
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od iggymydoom »

Miskoni ,nemoj da se ljutis :wink: , stvio sam ovaj post samo radi toga ,jer mi smo mogli da sve to radimo i uradimo skriveno ,ali nismo hteli :smutny: :) ,a sto se tice lepljive :D ,sta misli na to :wink: !!! M&M ,slusaj ,mnogo je to vremena na net-u ,da imam non-stop internet uradio bi ti to :) ,ali mosto sam preko modema moraces sam da se snadjes :smutny: ,ja mogu samo da ti pronadjem stranicu na kojoj ce sam ti morati da skines Mobile Basic 2.1 ,ako hoces :wink: ,to mogu da ti uradim do 01.00 h 8) !!!

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Ma, ne ljutim se, svašta, nego ste već dogurali do četvrte strane a praktično još ništa niste uradili... :roll:
Znači, prebacite one manje bitne i neinteresantne stvari na PP i mejl, a javno neka idu zanimljivosti... ;)

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Baš sam i ja to odavno hteo da primetim, al' rekoh bolje ne, da ne ispadnem zloban... "Momci, od gledanja (razgovora) nema selameta..." :D

iggymydoom
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od iggymydoom »

Miskoni ,ja bas mislim da treba obrnuto :D ,zanimljive stvari koje mi otkrijemom i uradimo da idu na PP ,a obicne ovde ,cisto da se vidi da radimo :wink: !!! Je li ,da li ce ovo da stavis kao lipljiva ili ne ,plz :roll: :wink: !?

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Za sada još ne vidim potrebu za lepljenjem, pošto već krijete zanimljivosti... :wink:
Ali ako se desi neki pomak, dogovorićemo se.

iggymydoom
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od iggymydoom »

Znas ,codove cemo morati da krijemo :smutny: ,zato sto bi onda svako ko ih procita mogao da napravi isti program ili igru kao nashu..........slazesh se sa time zar ne 8) !? A ako bas tebe zanimaju onda cemo ti ih da ti ,zasto da ne ,jer ti si moderator ovog sajt ,znaci ti i admin. treba te sve da znate 8) !!!

Odgovori