S60v5 - aplikacije, igre, teme...

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Odgovori
Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

aleksa87 hvala na odgovoru,ma sve sam ja to uradio ulogovao sam se ali dabi sve to radilo i da bih ja sa drugom stranom razgovarao dali i on mora istog trenutka da bude online,jer sam pokusavao nekog da pozovem naravno ukucam prefiks za srbiju ali nista od poziva. :blinky:

aleksa87
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 09. Dec 2006. 21:20

Post od aleksa87 »

haha, pa ne nisam ja na to mislio!
Za pozive moras da uplatis neki kredit ili tako nesto! Ovo ti je fora kao sa kompa da chatujes/razgovaras! Znaci preko interneta. Trebate i jedan i drugi da budete online i moci ces da ga pozoves, ali nikakve brojeve ne kucas!
valjda si me razumeo
LG Nexus 4 16GB

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Pa tako sam i mislio znaci ipak to nesto kosta nije dzabe ko sto kazes za razgovore uz pomoc kompijutera.A na reklamama pise besplatni rezgovori,poruke itd.dajuti besplatan program a mi ocemo i besplatne razgovore,znaci bez nekog voiop operatera nemoguce je ovo koristiti,pitam sve ovo zato jer je zgodno kad se ode u inostranstvo za razgovore.

aleksa87
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 09. Dec 2006. 21:20

Post od aleksa87 »

pa moze za dz, samo se nakacis na neki wireless! :) Tako sam ja bar razgovarao iz inostranstva! Ekstra stvar ;)

Evo jedna igra:
Catcha Mouse!
Slika

Postavljajuci zamke trebate da sprecite da mis pobegne kroz rupu. Ima po 70 nivoa na easy i medium tezini :)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Ma to mi je jasno da moram biti na wi-fi konektovan ali ja otvorim skype on me prijavi sve regularno i prvo sto pise add a mood message sta tu treba da upisem i kako delje ajde ako neko zna malo detaljnije neka napise.

nnikola
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 10. Jan 2010. 23:13

Post od nnikola »

i ja sam koristio nimbuzz za razgovore preko skype-a....prvo, imao sam odranije nalog na skype-u i imao sam na skype-u "prijatelje" s kojima sam i ranije pricao preko PC-a...dakle mora biti status "online" onome s kim 'oces da pricas....a to sto pitas za "add a mood message", pretpostavljam da mozes da upises bilo sta (npr. "hello")...inace aplikacija je stvarno korisna za razgovore, mada, malo kasni ton (npr.ne mozes nekome upasti u rec :) - prvo prica jedan, pa drugi), bar je meni tako bilo..

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

nnikola a kako cu ja videti dali je i taj drugi online,mora opet preko nekog broja ili korisnickog imena.A taj nalog sto otvoris to je valjda registracija tih programa ili se mora otvoriti neki novcani nalog skojeg ti oni skidaju odredjenu sumu novca.

slavko101
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 13. Jun 2009. 14:21

Post od slavko101 »

Deksi, Za potpuno besplatne razgovore ali pod odredjenim uslovima mozes da koristis skype (mozes videti na njihovom sajtu koji su sve mobilni tel podrzani, recim radi na 5800), nimbuzz, fring... u svakom slucaju pregrst programa. To besplatno se odnosi, kao i na PC, ako si nekada koristio skype, prvo ako imas besplatan pristup netu za mob tel, recimo neki wifi a zatim, samo ako se razgovara sa skype na skype nalog a to su oni tvoji prijatelji koji takodje imaju skype nalog, sve ostalo ako se zove sa skype naloga bilo fixni tel, mobilni, inostranstvo, SMS se naplacuje po vec odredjenoj tarifi koju mozes videti na njihovom sajtu. Za nimbuzz i fring naloge ako zoves korisnike koji takodje poseduju naloge ne znam da li je besplatno ili nije ali tu informaciju sigurno mozes naci na njihovim sajtovima pa se malo angazuj i saznaj.
A to za online funkcionise kao i na bilo kom programu za chat na PC, ovde konkretno online korisnik je onaj koji ima zeleni znak S sa desne strane pored sebe. Mozes da proveris da li radi skype ako si sacuvao onaj Skype test call ili tako nesto se zove medju svojim kontaktima na skype nalogu :wink:

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

:lol: ala ste mu pojednostavnili i objasnili, svaka vam čast!
Samo dugmići ostadoše!
Vrlo jednostavno...
Fring, Skype, Nimbuzz i sl programi SU BESPLATNI i besplatno je korišćenje ako se kačiš na neki WiFi (npr kafić i sl)
Koristim Fring na 5800 a Skype na N82.
Kafića sa WiFi svuda i pričam do mile volje sa svim prijateljima, poznanicima i naravno familijom for free.
Bilo da su kod kuće za kompom ili kao ja u nekom kafiću ili na poslu pa koriste telefone sa navedenim programima (preko WiFi naravno)
Sve ide super sem malog problema...baterija ode brzo pa je to praktično i jedini limit.
Ubaci programe, opusti se, pričaj i uživaj.
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Te programe sam skinuo sa nokia ovi skype,nimbuz i fring.Isao sam i na njihove sajtove kao sto kaze slavko ali ja nikako da se snadjem.Moram naci nekog prijatelja pvde gde ja zivim i koji ima sve te programe i naravno wifi i sa njime da probam.Ovde sam hteo da saznam koliko sve ovo radi,u svakom slucaju puno se svima zahvaljujem i pozdrav.

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

jel' ima neki drugi sms (eventualno i minut) counter za s60 v5 osim freiminimon-a kojeg nikako ne mogu da nateram da radi? :)
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Kako ne možeš da nateraš freiminmon da radi? Kod mene radi odlicno. Jesi li instalirao python? Ako hoces, mogu da ti posaljem moju ver freiminmona.

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od darkado »

instalirao sam tri razlicite verzije pythona i kad kliknem na freiminimon ikonu samo kao ucitava neko vreme i nista. :D aj molim te ako ti nije tesko posalji tu tvoju verziju na pp.

slavko101
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od slavko101 »

darkado, Ako se ne varam tako je i mene izbacivalo, samo sto ga pritisnem prozor se otvori na delic sekunde i izbaci me. Ja sam problem resio tako sto sam python prvo instalirao na mem tel, pa onda freiminimon ali isto na mem tel, jer ako ga instaliras na mem karticu desava se gore navedeni problem, a takodje je i redosled instaliranih programa bitan :wink:

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od darkado »

znam, python mora na mem telefona. freiminimon mi i ne nudi izbor .

slavko101
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od slavko101 »

mislim da ti nece raditi ako si prvo instalirao feriminimon pa python ali takodje treba da vidis koju verziju pythona je za njega potrebno
ove verzije kod mene rade
Feriminimon ENG-dNaPdA v1.00
Python for S60 v 1.04(5)

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od darkado »

treba python ta verzija koju si ti napisao ili novija. sto sam naravno vec probao :D

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

darkado, freiminmon ti nece raditi na 5800. Ja sam pokusavao 1001 put i nisam uspeo, s tim i da mi na 6220c vise ne radi kako treba. koliko ja znam ne postoji slican program njemu :smutny: :smutny:

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od darkado »

tha makes me a sad panda :(

Wizards
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 03. Mar 2010. 16:25

Post od Wizards »

aleksa87, Super je ova igrica koju si stavio hehehe... :lol: Svaka cast! 8) A usput sam naleteo na jos puno dobrih igrica i stvari... :)
LG G2 black

Odgovori