6630 problem sa baterijom ili telefonom

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Ljubisa_frizer
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 07. Sep 2005. 00:56
Kontakt:

6630 problem sa baterijom ili telefonom

Post od Ljubisa_frizer »

Imama 6630 vec 2 meseca, u startu mi je drzao bateriju 1-3 dana zavisno od koriscenja,ali zadnjih 10 dana baterija mi traje 10ak sati,a koristim ga samo par poruka i par minuta razgovora,isto je i sa novom baterijom.Da li je mozda telefon neispsravan?

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Očigledno jeste...imala sam ja isti problem sa 3650 pre godinu dana...isto sam kupila novu bateriju ali nije vredelo...odnela sam u servis i oni su mi uradili fleš jer je bio neki softverski problem...posle je bilo sve ok :wink: :)

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

A moze biti i hibrid pa da ti non stop trazi mrezu kao da si u nekoj guduri i tako ti crpe bateriju!
Pozdrav 8)

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

E da, dosta se govorilo o tome...i zbog tog konstantmog traženja mreže baterija se rapidno troši...pročačkaj malo sam u networku....ili daj da ti neko to pogleda...jer cisto sumnjam da je baterija riknula 8) :roll:

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Zoko moja Zoko... moja imenjakinjo :D (Doduse ja sam musko),nema on sta da cacka po network settings jer ako je crkao hibrid on uopste ne registruje da je uhvatio signal i trazi i trazi i... i jedino resenje je neki POUZDAN servis a posto radi isto sa drugom baterijom onda je skoro sigurno hibrid!
Pozdrav 8)

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Znači tako imenjače moj? Meni je Goranče svojevremeno rekao da se može u networku videti da li traži mrežu...ali naravo ne i da se isključi...u svakom slučaju slažem se sa tobom, bolje da to neko stručan pogleda...dobar servis, i to je to :wink: :)

Ljubisa_frizer
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 07. Sep 2005. 00:56
Kontakt:

Post od Ljubisa_frizer »

Mislim da sam resio problem,izmedju ostalih programa bio mi je aktivan i"Power torch",iskljucio sam ga i sada drzi bateriju 3 dana

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Hehehehehehe, znači tako...to je bilo u pitanju... :lol: :lol:
U svakom slučaju baš mi je drago da si rešio sam problem :wink: :)

ad_insane
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 11. Sep 2005. 14:39

Post od ad_insane »

Ja imam isti problem, prvo sam mislio da je baterija, ali nije... Nije ni do punjaca, nema aktivnih programa. Verzija firmware-a je 2.39.15 (N6630), moguce da je to u pitanju? Ovo stvarno izluduje, dosta mi je sto me Windows z....va, jos i ovo... Neka ideja, kako da vidim i iskljucim programe koji su aktivni bez moje volje, imam FExplorer, ne pokazuje nista sumnjivo, a i kad nista nisam imao instalirano tako je bilo, baterija 20-ak sati... Hvala unaprijed, pozdrav svima

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Sve aktivne programe mozes da vidis zadrzavanjem tastera za meni a ako ti je pre instaliranja bilo cega bilo tako (verovatno kad je bio nov) mozda je do baterije ili je mozda bas kod tebe otisao hibrid a moze biti da,ako imas tu opciju u softveru,nije u network settings odabrano GSM network vec Dual network pa neprestano trazi UMTS mrezu (3G)!
Svejedno proveri programe i promeni bateriju,pozajmi od nekog na dan-dva pa ako nije ni ona ni podesavanja mreze onda nosi u servis.A kako te Windows zeza kad ona ima Symbian!? :roll:
Pozdrav 8)

ad_insane
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od ad_insane »

Hvala na odgovoru, promijenio sam 3 baterije, sve isto. Aktivnih programa nemam, a ovo za Windows-htio sam reci da imam dovoljno problema sa Windowsom na PC-u, jos Symbian treba da mi pravi probleme na mobitelu. Ovi OS-i su se urotili protiv mene, to je to... Da nije mozda do firmware-a, imam prilicno staru verziju : 2.39.15?
Pozdrav i hvala u svakom slucaju

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Kad pre isproba 3 baterije za par dana?Jesi pogledao u nettwork settngs za onu opciju koju mrezu da trazi?Ako nije ni to ili nema tu opciju onda promeni softver i onda pogledaj tu opciju a cak i ako nije ni to ona nosi gde si kupio da ti poprave jer je verovatno hibrid!
Pozdrav 8)

ad_insane
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od ad_insane »

Ma u network settings sve u redu, telefon mi puk´o skroz, sam mijenja vrijeme (sa 22h prebaci na 21h nakon sto nekoliko sati normalno radi???), ludilo pravo, ne znam sta da mu radim ako flashovanje ne pomogne, razbicu ga... A kupio ga u Austriji, nov, legalan, originalan... Ma to se samo meni moze desiti, nakon sto su mi ´´strucnjaci´´ sprzili jedan N6630, sad me ovaj zeza

Pozdrav

Odgovori