UPUTSTVO: Kako doći do sertifikata

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Odgovori
NoBodyAsAleksa
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 12. Nov 2006. 14:43

Post od NoBodyAsAleksa »

Na sajtu ima samo da se skine signtool.exe koji ne podrzava sisx ekstenziju, sta da radim? :S

Ako mozes da mi okacis koje aplikacije trebam da bih to odradio na kompu za nokiu n78, *.sisx...
Nokia N8 + 4gb Sandisk + Sennheiser CX300-II

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

NoBodyAsAleksa,ako imas nalog na opda site-u,onda imas mogucnost da uploadujes odredjene aplikacije na sam site i da ih online potpisujes.
Druga mogucnost,mozda i bolja varijanta,je da skines i tim sertom potpises HelloOX koji ces zatim instalirati i da njegovim pokretanjem hackujes sw svog telefona.Kad to odradis neces vise imati problema sa instalacijom niti jedne aplikacije. 8)
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Efes
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 17. Feb 2005. 03:49

Post od Efes »

Drugari jel moze ser za C5-03 imei 354349040942222 banjalucki cevapi na moj racun :) Malo sam nov u svemu ovome pa me interesuje jel moze da se na pc-u werifikuje aplikacija sa tim ser fajlom i da se posle samo normalno instalira na fon a da ne mora da se hakuje sw telefona... ja se izvinjavam ako je glupo pitanje ;)
Manje price,manje gluposti.

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

Efes,klik.
Naravno da je moguce potpisivati aplikacije na PC-u pa da se posle te potpisane aplikacije instaliraju na tel.Isprati uputstvo za potpisivanje sa prve strane iz prvog posta ove teme i sve ce biti ok.

P.S. Mogao bi malo cesce da postujes sto u temi za tvoj model,sto u ostalim temama,a ne ovako da u proseku pises jednu poruku na godisnjem nivou. :roll:

Boyan89
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Feb 2010. 01:01

Post od Boyan89 »

Efes, eto foks je bio brzo uglavnom dobio sam i ja samo sto nisam bio ustanju da ti postavim posto sam radio do 3h

LINK
Appple Iphone 3gs (16gb) - Nokia 5530 Xpress Music
Zapljuskujes glupostima bez potrebe talasas oduvace te famas 7-4 kalas.

Bluee
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 22. Jan 2011. 10:07

Post od Bluee »

Ako moze Sertifikat za Nokiu E71
Imei-352924026934591
Hvala...
Ja sam poslao onaj zahtev za sertifikat sto ima na prvoj strani sa upustvom,ali se tamo naplacuje 3 dol,pa ako neko zna gde ima besplatno i ako ima da mi pomogne.jos jedno hvala...

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

Bluee,po pravilu ne radim sert. za clanove koji svoju prvu poruku napisu u ovoj temi,i kao po nekom obicaju traze da im se odradi sert.
Nadam se da ces ubuduce ucestvovati ovde na forumu u nekim temama,za pocetak u temi za model telefona koji koristis.
Sert mozes skinuti odavde.

Bluee
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Bluee »

Ok,i Hvala...ali imam jos jedan problem,kako to sad da instaliram i ubacim u telefon ?,kad krenem da instaliram ovaj sert na komp javlja mi "the import was successful".hvala jos jednom

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Bluee, pocni sa citanjem od pocetka ove teme i bice ti jasno sta i kako.Dobijeni cer i key fajlovi nisu za telefon nego njima uz program za potpisivanje radis potoisivanje app..
Cituckaj malko nemo si lenj. :P

Bluee
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Bluee »

Fox jos jednom hvala za ser,sve sam uradio kako treba,al sad mi javlja drugi problem,kad hocu da prebacim preko pc suite,temu ili nesto drugo,bilo kakvu aplikaciju,javlja mi na tel "Security Warning",ako neko ima zivaca i dobro volje da mi objasni :| .u pitanju je da ponovim nokia e71...hvala

monfils2011
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 02. Jan 2011. 20:15

Post od monfils2011 »

Da li je potrebno i neophodno da se nabavi sertifikat za bukvalno samo ubacivanje tema u e71? Nisam dugo koristio e71 i znam da sam ranije kada sam ubacivao razlicite teme nisam imao probleme sa ubacivanjem tema ili sam to najjednostavnije resavao onom cakom sa promenom datuma, to sada vise ne pali :)) ispao sam iz stosa sa ovim mobom, pa ako neko ima neki savet, hvala unapred.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Probao sam mnogo,mnogo tema i sa ni jednom nisam imao problema,jedino je po neka trazila to vracanje datuma unazad,sve instalacije sam radio bez potpisivanja tema.
Bluee, prvo potpisi app.. zatim povezi telefon preko blututa ili usb-a i ubaci tu potpisanu aplikaciju u telefon i sa telefona pokreni njeno instaliranje.Za to ti ovi ili pc-suitit netreba.

Bluee
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Bluee »

ovako sam uradio,otvorio sam Sign,ubacio signsis.exe,pa ubaci serifikat,pa kljuc i dole upisao sifru kljuca,i posle ovamo gde je lista fajlova,ubacio helloOx2_v2.03 i stisnuo start,i posle dobijem helloOx2_v2.03_signed,ubacim Usb kabl i preko Pc suite-a da prebacim javlja mi na tel "Secirity Warning".?isto tako i neke teme,i druge aplikacije,isto mi javlja ovaj problem,umesto "Sertifikate Eror",sad mi izbacuje "security Warning".ako neko zna nesto o ovom slucaju nek Pomaze :? .mozda i glupo pitanje al kako se potpisuju aplikacije,?jel kao ovo gore sto sam uradio?

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Pa trebalo bi da je tako,kad je proces uradjen kako treba treba da ti se otvori ono prozorce i pise ok.i pojavi nova app...signed.Kad spojis tel.sa usb odaberi masovno skladistenje i otvori E i tu ubaci app... i iz telefona pokreni instalaciju.Ovako kako ti radis instalaciju ti pokrece ovi-suitie ili povezi blututom i samo prenesi app... i ona ce ti otici u poruke pa odatle otvori HelloOX.

Romeo79
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 03. Nov 2006. 15:52

Post od Romeo79 »

Dobio sa cer. i key. fajl sa opda.Potpisivanje aplikacije uradi dobro ali kada krenem da je instaliram izbaci mi gresku:REQVESTED AOOLICATION ACCES NOT GRANTED.U pitanju je nokia e72

Bluee
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Bluee »

deksikom
instalirao sam bio HelloOX i pokrenuo ga,posle Rompatcher pokrenuo,i otvori mi open4all i posle uradio sledee Opcije - Patch - Appy, pa na Opcije - Patch - Add to auto,ali na ovo upustvo sto sam radio treba da ima i Installserver_fp2 a kod mene na tel samo ima open4all,i ja izbrisao Hellox i RomPAtcher,i posle kad sam hteo opet da prebacim sa komp na tel,krene stisnem install i izbacuje mi "Unable to Install",sta je tu sad problem,sta da radim sad ??? Bogami sam ja tezak slucaj :) .

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Uh mlogo mlogo komplikujes.A sto ti je smetao to pa pobrisa,helloox valjda se i moze obrisati ali patcher nikako jer kad su ti u njemu stiklirani patchevi tek onda mozes instalirati nepotpisane app...
Nema veze ponovi ponovo postupak sa helloox mada vidim da ti nije ubacio ovaj pach pa zato bolje naddji neku drugu verziju pa probaj sa njom.
Ja sam kodmene hak radio verzijom 2.03.

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

deksicom,nece da bidne,mali milion puta sazvakana prica,za Symb. 9.2 pokretane telefone ili ti FP1 niije potreban RomPatcher ili RomPatcher+ da bi se instalirale nepotpisane aplikacije.Uostalom,od pre par meseci ni za Symb. 9.3 i 9.4 takodje nije neophodno "prisustvo" RomPatchera.

Bluee,tako da,za tvoj telefon nije potreban installserver.rmp patch,vec installserver.exe koji bi trebalo da se "sam instalira" (prilikom pokretanja HelloOX-a) u C:\Sys\Bin folder.
Da bi imao pristup sistemskim fileovima potreban ti je aktiviran Open4all patch,sve ostalo mozes i ne moras da koristis.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Fox, ja stem neam nista,ali nisam znao za te novine :wink: :D .
Ma tedoh ja da predlozim pomoc prijatelja tj.tebe al ajd rekoh opravice se covek.
Eto ja se nisam setio da je N71 FP1 i tacno njemu trebaju drugaciji patch Slika.

Bluee
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Bluee »

Dobo u redu je to,nego sad ponovo ne mogu nikako da prebacim HeloO iz komp u tel,javlja mi "unable to Install",inace prebacujem ga preko USB kabla,juce sam bio prebacio i instalirao HeloOX i posle sam ga izbrisao,imao sam jedan problem pa sam mislio da je do HeloOx-a i izbrisao ga,i kad sam hteo opet da ga instaliram javlja mi "Unable to Install",ne znam sta da radim ?nokia E71 je upitanju...najbolje da nisam nista ni dirao :| .

Odgovori