DV RS MMC za 6630

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

DV RS MMC za 6630

Post od IDzO »

Da li je to kartica od 512 MB koja moze da ide u N6630?
Kartica koju odlikuje visoka kompatibilnost obzirom da radi na oba standardna napona. To je cini pogodnom narocito ako imate vise mobilnih uredjaja koji koriste MMC kartice radnih napona. Takodje podrzava najnoviji MMC 4.0 standard. Velika brzina transfera je cini pravim izborom za smestaj digitalnih fotografija i video zapisa.
Potpuno kompatibilna sa RS-MMC specifikacijom
Veoma brz transfer podataka (do 52MB/sec) ukoliko uredjaj podrzava 8bit transfer
Nema zastitu od slucajnog upisa i brisanja
Dual voltage - radi na oba standardna napona 1.8V /3.3V
Full size MMC 32 x 24 x 1.4 mm
Proizvodi se u kapacitetima do 2GB
Tehničke karakteristike
Kapacitet 512 MB

Vezuje se na
MMC Card

Slika

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Ne može u 6630 jer je iste veličine kao standardna MMC kartica, a u 6630 ide RS (reduced size) MMC, naravno, "dual voltage" tip (dimenzije 24 x 18 x 1.4 mm)...
Malo sam pročačkao po Internetu i ako se ne varam, kartica čiju si sliku okačio nije "dual voltage" već klasična, koja radi samo na 3,3 V...
"Dual voltage" su "MMC Mobile" i "MMC Micro"... Prva verovatno (ma sigurno) odgovara jer je istih dimenzija kao RS MMC i to je verovatno njena daleko brža zamena, a druga je premala - 12x14x1.1mm...
Inače, ove tri nove kartice "MMC Plus", "MMC Mobile" i "MMC Micro" su podmlađene verzije standardnih MMC kartica koje je, zbog male brzine upisa, vreme već odavno pregazilo...
Po brzini transfera podataka tri puta su brže od najrasprostranjenijih SD memorijskih kartica i delo su korejskog giganta Samsunga koji je inače već duže vreme lider u proizvodnji memorijskih modula...

Evo i fotke jedne MMC Mobile kartice (sa adapterom koji je povećava na dimenzije klasične MMC kartice). Gotovo svi veći proizvođači ih već imaju u ponudi:

Slika

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

ja sam trazio na intenet stranicama domacih kompjuterskih firmi i nigde nisam nasao DV RS MMC od 512 MB, a na drugom forumu sam procitao da su se kod nas pojavile u prodaji i krecu se oko 50-60e
ako znas neku firmu koja ima ove mem kartice pusti na pp pa da je kupim!

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Sasa_NS »

Čini mi se da ih (MMC Mobile 512) trenutno ima u ponudi jedna BG firma... Šaljem ti informaciju na pp, kao što si i tražio...
Pre kupovine ipak obavezno traži da ti omoguće da je probaš u telefonu (što je sigurno - sigurno je). To je već postala uobičajena praksa kod kupovine memorijskih modula u većini naših prodavnica...

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Sasa_NS hvala na informaciji!!!!
Sredicemo nesto!!!! 8) 8) 8) 8)

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Sasa_NS »

Nema na čemu.

Kada smo već otvorili ovu temu, evo malo više informacija o MMC Mobile karticama jer već vidim da će to interesovati mnogo ljudi na ovom forumu koji poseduju 6630/6680 i još novije telefone...

Brzina čitanja/pisanja podataka kod ovi kartica ide i do 52 MB/s (Samsung MMC Mobile), što je dvadeset put brže od dosadašnjih MMC kartica! Dimenzijama su identične prethodnicima a uz njih se takođe dobija adapter.

http://www.3g.co.uk/PR/June2005/1569.htm

Našao sam i jedan sajt gde su testirali Kingston MMC Mobile kartice u Nokii 6630 (solidan test, a te kartice se već mogu kupiti kod nas). Tamo postoje i tabele gde su navedeni podaci dobijeni SiSoft Sandra 2005 testom... Zamerili su da su dosta sporije od navedenih specifikacija ovakvih kartica (7-8 MB/s)...
Uostalom, pogledajte i sami:

http://www.pcmoddingmy.com/content.php?review.291

Što se tiče informacije gde ih nabaviti kod nas u SCG, posetite (odličan) sajt ITsvet.com, tamo imate sve podatke:

Za MMC Mobile 512:
http://www.itsvet.com/Kingston-Mobile-M ... ard-71-196

Za MMC Mobile 256:
http://www.itsvet.com/Kingston-Mobile-M ... ard-71-196

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Sale_NS jel onda ovo ta cuvena kartica za mob?
ima je i u subotici za oko 50-55e

Kingston MMCmobile™ kartice predstavljaju idealno resenje za korisnike savremenih mobilnih telefona, PDA uredjaja i kamera. Poseduje veliku fleksibilnost obzirom da radi na oba napona i kompatibilna je i sa RS i full size uredjajima. Podrzava siroki propusni opseg (x1, x4, x8 bit) i veliku brzinu transfera.
Dimenzije 18 mm x 24 mm x 1.4 mm / Tezina 1.5g
Dual radni napon 1.8V ili 3.3V
Brzina transfera 8MB/sec read, 7MB/sec write
Kompatibilna sa MMC verzija 4.0
Tehničke karakteristike
Kapacitet 512 MB

Vezuje se na
MMC Card

Slika

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Sasa_NS »

To je to. Ipak pre kupovine traži od prodavca da je isprobate (da li će je telefon prepoznati), za svaki slučaj... :D
A ovde obavezno napiši rezultat da i mi ostali znamo sa sigurnošću...

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Da, i ja isto molim ako neko kupi da nam prenese utiske...jer i ja planiram uskoro da uzmem veću karticu... :wink: :)

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Ako neko pre Idze kupi, neka javi utiske, da znamo mi ostali da li da uzimamo ili ne... :wink: :) :roll:

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

Nego sasa_ns ne moze da brzinom do 52mb/s :uhuh: !!!! Sta, napunish celu karticu za 5 sec :D. Ne moze da bude to brze od harda, razmisli :)) Mozda je 52 megabita (a ne mega bajta) po secundi, i do dodje 6.5 mb/s to je moguce.

POZ
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Sasa_NS »

Ako oni lažu mene, onda i ja lažem vas...

"The new, ultra-fast MMCs are capable of transmitting data at 52MBytes per second, up to twenty times faster than existing MMCs, by supporting wider x4 and x8 bus widths..."

Izvor: http://www.3g.co.uk/PR/June2005/1569.htm

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

Kupicu karticu do skoto pa cu da javim... :)

POZ
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Dario, koju ces na kraju karticu uzeti DV RS MMC ili MMCMobile???

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

MMC Mobile, naravno. Nego el postoji RS MMC MOBILE ili DV RS MMC MOBILE ??? Koja ide u 6630 ???

POz

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Sasa_NS »

MMC Mobile postoji samo u "reduced size" veličini i "dual voltage" tipu i nema više potrebe za naglašavanjem tih pojmova...
Mislim da će zbog manje potrošnje energije sve kartice u budućnosti da budu "dual voltage"...

Nego momci, nemojte mnogo da se palite na ove super brzine transfera podataka, mislim da su to neke teoretske veličine koje je samo Samsung nekako postigao, verovatno pri idealnim ili laboratorijskim uslovima... Ako ste možda pročitali prve testove nekih kartica (recimo proizvođača Kingston), mogli ste videti da su brzine mnogo manje. Recimo, pomenuti Kingston je imao oko 8 MB/s i to su mu zamerili jer "na tržištu već postoji dosta kartica sa brzinama oko 16 MB/S"...
Dakle, još je to daleko od onih prvih navedenih veličina (52 MB/s), no to nam kod mobilnih telefona ionako ne znači mnogo, a i ovakve kartice su opet nekoliko puta brže od starih...
Poslednja izmena od Sasa_NS u Ned, 27. Nov 2005. 21:22, izmenjeno 1 put ukupno.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Sasa_NS napisao:MMC Mobile postoji samo u "reduced size" veličini i "dual voltage" tipu i nema više potrebe za naglašavanjem tih pojmova...
I treba napomenuti da ce prodavci svim silama pokusati da "nam" uvale RS MMC DV umesto MMC MOBILE u cilju oslobadjanja zaliha 8)

Odgovori