Problem sa 6600

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
nil80
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 19:13

Problem sa 6600

Post od nil80 »

Zdravo

Mobilni sam morao da dam na servis riknula mije vibracija. Uzeo sam normalno karticu da bi je koristio na drugom aparatu memorijska kartica mi je ostala u telefonu. Kada sam kupio telefon namestio sam da mi svi tel brojevi idu na memorijsku karticu. Kada sam uzeo telefon sa servisa nikako ne mogu da povratim telefonske brojeve koje sam imao. Imam samo brojeve koji su na sim kartici. Da li neko zna da li uopste mogu da povratim te brojeve ili sam ih zauvek izgubio?

Hvala unapred
Nikola
nil@eunet.yu

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Pa vjerovatno su ti uradili format kartice, sto znaci da ne mozes da ih povratis... :smutny:

max_power
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 02. Nov 2005. 15:20

Post od max_power »

A da pokusas sa nekim programom za vracanje podataka na karticu? Trebace ti samo neki cardreader. Vratices sve na nju bez obzira sto je formatirana.

nil80
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 19:13

Post od nil80 »

Neverujem da su mi formatirali karticu jer su mi sve slike, pesme, programi. Ne mogu da se seti kako uopste namestam da mi telefone ispisuje na mem karticu a ne na sim karticu?

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

I ako su uradili format kartice nije tacno da su podaci zauvek izgubljeni. :uhuh: Postoje programi za BackUp podataka sa formatizovanih kartica,izbrisanih itd...Nemogu sada da se setim naziva applikacije,ali mogu pogledati :wink:

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Nisi mogao (i ne možeš) "da namestiš da se brojevi snimaju na memorijsku karticu" jer se oni čuvaju isključivo u internoj memoriji (c/system/data/contacts.cdb) ili na SIM kartici...

Dakle, ako su u servisu odradili format telefona (a verovatno jesu), obrisali su ti sve kontakte... Karticu nisu dirali, pošto kažeš da je na njoj sve što je bilo pre...

Ako pre toga nisi napravio backup na memorijsku karticu, kontakti su nepovratno izgubljeni...

Za ubuduće: sačuvaj negde onaj fajl contacts.cdb ili idi u tools/memory card i napravi "backup phone memory" pa nećeš imati problema...

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

ili posle odredjenog vremena kad se nakupe kontakti copy all to sim i kraj price... 8) flesovanjem pa i formatom telefona kontakti su izbrisani.

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Kao što rekoše Saša i Nebojša, urađen je format interne memorije telefona i pomoći nema. Možeš da koristiš "Smart vCard" za backup imenika ubuduće...

Odgovori