Veća slova na 6630

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Goran N.
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 01. Apr 2005. 20:36

Veća slova na 6630

Post od Goran N. »

Kako da povecam font na porukama na nokia 6630? Ne mogu nigde da nadjem tu opciju... Da li mozda postoji neki program koji bi mi pomogao???

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

hehe Goran N., jedino da probas da uzmes program pod imenom QuickWord? :) Pokusaj sa njim ja mislim da ce moci raditi :)
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Gorane, sâm telefon nema tu opciju, ali mogu da se zamene sistemski fontovi i stave se veći. Mada, to i nije baš neko srećno rešenje jer mora da bude baš dobro urađen font.

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Meni se bas isto to bilo desilo davno na N-gage QD-u... Netje slova, netje u browser... Ja sam rijesio formatom, a eto izgleda ima i drugo rjesenje... :)

Goran N.
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 01. Apr 2005. 20:36

Post od Goran N. »

QuickWord nema tu opciju.... a to sa sistemskim fontovima mi bas nije najjasnije al aj... ma nema veze snacu se ovako... Hvala svima u svakom slucaju! pozz

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Postoji mogućnost da se stave druga slova na telefon, kao što i na kompu možeš da ih promeniš, ali moraju da budu kvalitetno urađena da bi prikaz bio dobar.

Ceo proces je vrlo jednostavan:
nađeš font koji ti se sviđa i kopiraš ga u c:\System\Fonts\, restartuješ mob i gotovo. Za uklanjanje fonta postoji program Font Remover koji obriše c:\System\Fonts\ i posle restarta imaš opet original Nokia font. :wink:

Evo ti primer sitnijeg fonta
Slika

Font mora da bude u GDR formatu i ne može da se koristi više fontova istovremeno već samo jedan.

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Koji ti je ovo telefon,bas ima lepe ikonice,da nije N70?Ako je u pitanju 6630/80 gde mogu da nadjem ovakvu temu?
Pozdrav 8)

ZedPi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 02. Jul 2005. 15:42

Post od ZedPi »

Miskoni napisao:Font mora da bude u GDR formatu.
Koji je to format? Prvi put chujem za to... :? :? :? Gde se mogu nacji, ili kako napraviti/prepraviti postojecje PC fontove u taj format?

ZedPi

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

ZedPi, u GDR formatu su fontovi za Symbian, pogledaj u z:\System\Fonts i videćeš nekoliko sistemskih. Ima nekih programčića za konverziju slova, ja sam našao nekoliko gotovih na netu ali nisam baš zadovoljan kako to izgleda na telefonu.

Lomnica_city, u pitanju je tema, izvesni Antech ih skida i prepravlja za OS7 i OS8. Ima ih nekoliko sa N70 i N90... ;)

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

evo vam link imate cetiri fonta skinite pa probajte

http://rapidshare.de/files/9433782/fontovi.zip.html

nadam se admin nece obrisati ovo posto nije nelegalno skinutu, radi se o free stvarima samo uplodovano u jedan link 8)

p.s. ovo je zbog 800-te poruke :lol: :D :lol:

Odgovori