Uz Nokiu 6680 dobio sam punjač sa oznakom ACP-12E (5.7V, 800mA) sa kojim mi punjenje baterije traje nešto manje od 4 sata. Sa druge strane prijatelj koji ima N6630 kaže da njemu sa istim punjačem (ista oznaka modela, isti izlazni napon i struja) treba najviše sat i po da napuni bateriju (isto BL-5C).
Štaviše, jednom je baš bio kod mene i pošto mu je telefon kukao "da je gladan", stavimo njegov telefon na moj punjač i dok smo sedeli i pričali preko 2 sata, telefon se punio. Kada je krenuo kući, skine on telefon sa mog punjača, kad ono - samo četiri crte! Dakle definitivno je kvaka u punjaču.
Sad, nije da mi nešto preterano smeta što se baterija duže puni (sve dok nemam zamerki na trajanje, 2-3 dana u zavisnosti od intenziteta korišćenja telefona), ali me zanima koliko kod ostalih vlasnika vlasnika N6680 traje punjenje baterije i koja oznaka im stoji na punjaču?
[/img]
Koliko vam traje punjenje baterije na N6680?
Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
Obren, ACP-12E to je noviji punjac tj. brzi putni koji dolazi uz taj telefon.
Nisi napisao da li se toliko puni upaljen ili ugasen?
Meni na ugasenom 6680 i tim punjacem treba oko 2h a upaljen se naravno duze puni,predpostavljam da punis upaljen telefon pa zato toliko traje-nemas potrebe biti zabrinut.
Imas starije punjace ACP-7E kockaste takozvane koji imaju trafo u sebi,duze pune bateriju a sigurniji su.
Nisi napisao da li se toliko puni upaljen ili ugasen?
Meni na ugasenom 6680 i tim punjacem treba oko 2h a upaljen se naravno duze puni,predpostavljam da punis upaljen telefon pa zato toliko traje-nemas potrebe biti zabrinut.
Imas starije punjace ACP-7E kockaste takozvane koji imaju trafo u sebi,duze pune bateriju a sigurniji su.
Sa ove strane groba od vas ocekujemo samo jedno,da vasa dobra strana spozna onu mracnu.
- Obren
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 09:47
- Kontakt:
> Nisi napisao da li se toliko puni upaljen ili ugasen?
Da, punjenje traje 4 sata kada je telefon uključen, uz povremene razgovore u toku punjenja. Inače je od mreža selektovan samo GSM, nije uključen bluetooth, GPRS i sl.
Nisam proveravao koliko bi trajalo punjenje kada je telefon isključen jer ga ne gasim noću i sl. (mogao bih da probam jednom, ali nemam baš želju da bdim kraj telefona u sitne sate da bih video kada će crtice prestati da se kreću
)
Inače, kod prijatelja koga sam pominjao, punjenje 6630 traje tih sat i po vremena takođe kada je uključen telefon. Probaću da pozajmim punjač od njega (mada je isti i na izgled i po oznaci i po strujno-naponskim parametrima) da vidim koliko će trebati bateriji da se napuni.
Edit:
Našao sam jako interesantan materijal na temu baterija. Konkretno, evo linka na odeljak "Charging the Lithium Ion Battery", ako još koga interesuje materija:
http://www.buchmann.ca/Chap4-page8.asp
Da, punjenje traje 4 sata kada je telefon uključen, uz povremene razgovore u toku punjenja. Inače je od mreža selektovan samo GSM, nije uključen bluetooth, GPRS i sl.
Nisam proveravao koliko bi trajalo punjenje kada je telefon isključen jer ga ne gasim noću i sl. (mogao bih da probam jednom, ali nemam baš želju da bdim kraj telefona u sitne sate da bih video kada će crtice prestati da se kreću

Inače, kod prijatelja koga sam pominjao, punjenje 6630 traje tih sat i po vremena takođe kada je uključen telefon. Probaću da pozajmim punjač od njega (mada je isti i na izgled i po oznaci i po strujno-naponskim parametrima) da vidim koliko će trebati bateriji da se napuni.
Edit:
Našao sam jako interesantan materijal na temu baterija. Konkretno, evo linka na odeljak "Charging the Lithium Ion Battery", ako još koga interesuje materija:
http://www.buchmann.ca/Chap4-page8.asp
U to nesto neverujem,imao sam 6630 pre 6680,mislim da se punio isto ugasen kao 6680.Inače, kod prijatelja koga sam pominjao, punjenje 6630 traje tih sat i po vremena takođe kada je uključen telefon.
Uzmi ti lepo punjac i probaj,otkloni sve sumnje.
Sa ove strane groba od vas ocekujemo samo jedno,da vasa dobra strana spozna onu mracnu.
- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
Meni se 6680 ugasen puni oko 2h sa AC-1E punjacem (onaj sladak mali beli punjac) i traje 2 do 3 dana u zavisnosti od koriscenja,evo malopre sam ga stavio da se puni sa jos 3 crte a koristim ga vec dva dana!
Elektronika koja regulise punjenje se nalazi u bateriji ali posto i kod tvog druga puni istom brzinom moze biti da je punjac fals kinez ili da ti nesto nije u redu sa strujom kuci,slab napon naprimer?
Pozdrav
Elektronika koja regulise punjenje se nalazi u bateriji ali posto i kod tvog druga puni istom brzinom moze biti da je punjac fals kinez ili da ti nesto nije u redu sa strujom kuci,slab napon naprimer?
Pozdrav

- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Nije napon u kući problem jer je punjač autovoltage 100-240V~, znači u tom opsegu će izlaz biti 5.7V/800mA. Sigurno mu nije napon ispod 100V~. Najverovatnije je loš punjač, tačnije struja punjenja je manja od potrebne...
● PRAVILA FORUMA ●
- Nikola Vapa/CA
- Mobil fan
- Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19
Ne moze punjac da oslabi bateriju ako puni malo duze.Punio sam 6630 sa punjacem od 6600 i 6630 i nema nikakve razlike u brzini punjenja.Nove orginalne baterije su vrlo skupe(2600 dinara).Najprostiji nacin da proveris punjac-pozajmi od nekog punjac od 6600,6630,6680 i izmeri vreme trajanja punjenja baterije i znaces u cemu je problem.