Nokia 6630 jos par sitnih saveta
Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
Nokia 6630 jos par sitnih saveta
1) Interesuje me kako da obrisem sve melodije slike... sa memorije telefona dali to mogu rucno (direktno na telefonu) a, da se nesto ne pokvari ili to moram da obrisem preko PC Suite?
2) Koja je memorija preporucljiva za ovaj telefon a, da neusporava rad telefona dali od 256 mb ili od 512mb.
Ja bih kupio od 512 mb ali nisam siguran dali ce da usporava rad telefona mislim ako je napunim.
Hvala vam svima na odgovorima i Srecna Vam Nova Godina 2006.
2) Koja je memorija preporucljiva za ovaj telefon a, da neusporava rad telefona dali od 256 mb ili od 512mb.
Ja bih kupio od 512 mb ali nisam siguran dali ce da usporava rad telefona mislim ako je napunim.
Hvala vam svima na odgovorima i Srecna Vam Nova Godina 2006.
- Dexter
- Expert
- Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
- :: Samsung S21+
Nisi morao da otvarash novu temu nego si ta pitanja trebao da postavish u onoj istoj temi koju si prethodno otvorio...
Da bi obrisao sve sa memory kartice jednostavno je formatiraj...Organiser->memory->options->format mem card... Nece ti se nishta pokvariti,samo cesh sve izbrisati,uradi to direktno na fonu....
Pa s'obzirom da 6630 ima brz procesor mislim da moze od 512mb..

Da bi obrisao sve sa memory kartice jednostavno je formatiraj...Organiser->memory->options->format mem card... Nece ti se nishta pokvariti,samo cesh sve izbrisati,uradi to direktno na fonu....
Pa s'obzirom da 6630 ima brz procesor mislim da moze od 512mb..

- Nikola Vapa/CA
- Mobil fan
- Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19
- David_Coverdale
- Banned
- Pridružio se: Sre, 28. Dec 2005. 18:35
- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
Naravno da postoji Kuzmane,ne siri dezinforacije, link->
http://www.ec.kingston.com/ecom/configu ... referid=28
Ali ne kod nas jos uvek,i verovatno nece bar do proleca jer je dosta skupa (uzmite u obzir da je na internetu sve mnoooogo jeftinije nego kod nas pa tako i na ovom linku)!
Verujem da ce i ona raditi kako treba sa 6630/80 kao sto mnogima rade od 512MB!
Mali savet,kad uzimate karticu trazite RS MCC Mobile koje su brze od obicnih RS MMC DV a ista je tehnologija,tj i one su DV!
Pozdrav
http://www.ec.kingston.com/ecom/configu ... referid=28
Ali ne kod nas jos uvek,i verovatno nece bar do proleca jer je dosta skupa (uzmite u obzir da je na internetu sve mnoooogo jeftinije nego kod nas pa tako i na ovom linku)!
Verujem da ce i ona raditi kako treba sa 6630/80 kao sto mnogima rade od 512MB!
Mali savet,kad uzimate karticu trazite RS MCC Mobile koje su brze od obicnih RS MMC DV a ista je tehnologija,tj i one su DV!
Pozdrav

na koji nacin bi mogli mi iz Srbije da kupujemo preko interneta tj. kakva nam treba kreditna kartica???
● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
- studiovpc2
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Čet, 05. Jan 2006. 14:19
sto se tice ovih mmc mobile i obicnih rs dv mmc ja nisam primetio nikakvu razliku evo sad sam skoro kupio 512 kingston mmc mobile a pre toga imao 256 rs dv mmc kalsicnu i normalno fabriku od 64 i ne primecujem ama bas nikakve razlike u brzini. Jel jos neko ima isto misljenje? btw u pitanju je Nokia 6680 i sve kartice su koriscene u njoj
- Lomnica_city
- Expert
Naravno da ima razlike ali se nemogu primetiti kad se snima slika od 300-400kb koju si upravo slikao ili nesto slicno ali ubaci u citac kartica tu obicnu pa snimi neki filmic ili tako nesto od recimo 10-ak MB pa izmeri vreme a onda snimi i na Mobile karticu pa izmeri vreme i uporedi,moras videti razliku u brzini koju ne primecujes na malim fajlovima ali na vecim se vidi!
Pozdrav
Pozdrav

- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
U samom mobilnom telefonu nema nikakve razlike u brzini, za sada. U nekim budućim će se razlika verovatno osetiti. Tek noviji USB 2.0 čitači kartica koji imaju MMC/SD slot sa 13 pinova mogu maksimalno da iskoriste brzinu Mobile kartica, a takvi su još uvek retki.
● PRAVILA FORUMA ●
- studiovpc2
- Slučajni prolaznik
Ima razlike u telefonu primetio sam kad sam malo intenzivnije koristio tel ali je veoma veoma neprimetna, recimo brze je kretanje po folderima iz bilo kog file explorera i za nijansu ali nijansu brze instalira aplikacije u svakom slucaju nije lose imati je. Do sad sam prejahao veliki broj symbian telefona neke cak po vise puta (6630 4x sam imao, 6680 2x, p910 2x, 660 2x itd) i mogu vam reci da mi se recimo ista mem. kartica razlicito ponasala u istim telefonima, recimo u stari 6680 je radila sporije nego u ovom koji sad imam (ni jedna nije bila skidana sa mreze obe su originalno full pakovanje, doduse ona prva je bila Made by Nokia tako da mozda to ima veze a sadasnja je Finland), u 6630 samo u jednom je sporo radila ali mislim da je bilo zbog firmware-a jer je on jedini bio iz prve serije, 2. nesto verzija softwarea dok su ostali sa 4. nesto i vise radili maltene isto, jedna je bila cista (ne skidana sa mreze) i bas je u njoj radila sporije dok u preostale 3 koje su bile sa TIM-a sve je bilo isto, jedino je 6600 radio brze i to znatno brze sa karticom od 128. Za P910 nemam komentara jer ono je perfekcija od telefona (bar po meni
) i neke stvari mi bas nedostaju na 6680 koje je on imao. Pozdrav za sve i izvinite ako sam malo otisao u off topic 

Da ne otvaram novi topik postavio bih ovde par pitanja.
Dans sam kupio ovaj model i ako mi pomognete oko par stvari obecavam da vas vise necu smarati na ovom forumu
Kada sam preko blue tootha pokusao da prebacim mp3 fajl, on je bio prebacen u inbox sms-a i nije prebacena cela pesma.Kako da prebacujem u folder koji zelim a u programu Blue Soleil - Remote Shared Folder nema prikaz nikakvih foldera!?
Kako da skolnim onaj dosadni TIM screan saver?
da li mogu da skolnim bilo sta u vezi sa tim TIM?
Koje igrice mogu da igram na ovom telefonu (koji format?) i kako da ih prebacim sa racunara preko bluetootha?
Imam USB kabel, ali nemogu da saljem podatke preko njega?Gde da nadjem potreban program, drajvere..nisam dobio CD uz telefon..?!
Da li ovaj telfon ima radio?
Hvala u napored na odgovorima!

Dans sam kupio ovaj model i ako mi pomognete oko par stvari obecavam da vas vise necu smarati na ovom forumu

Kada sam preko blue tootha pokusao da prebacim mp3 fajl, on je bio prebacen u inbox sms-a i nije prebacena cela pesma.Kako da prebacujem u folder koji zelim a u programu Blue Soleil - Remote Shared Folder nema prikaz nikakvih foldera!?
Kako da skolnim onaj dosadni TIM screan saver?
da li mogu da skolnim bilo sta u vezi sa tim TIM?
Koje igrice mogu da igram na ovom telefonu (koji format?) i kako da ih prebacim sa racunara preko bluetootha?
Imam USB kabel, ali nemogu da saljem podatke preko njega?Gde da nadjem potreban program, drajvere..nisam dobio CD uz telefon..?!
Da li ovaj telfon ima radio?
Hvala u napored na odgovorima!

TB 87
supporter,
posto nisi dobio cd savetujem ti da nabavis isti od nekog ortaka koji ima
..... da bi prebacivao putem kabla ili BT, potreban ti je PC Suite (Nokijin program za rad sa telefonom) ili Oxigen Phone Manager. Takodje su ti potrebni drajveri za fon (nalaze se, kao i PC Suite, na pomenutom cd-u)
ne znam sada napamet ali sto se tice prebacivanja u inbox kada saljes preko BT, trebalo bi da podesis (negde) da ti memorija za poruke bude mem. kartica ...... valjda.... neka me neko ispravi ako gresim...
timov skrin sejver uklanjas tako sto ides na tools -> themes -> odaberes trenutnu temu i ides edit -> screen saver i promenis
ostatak TIM ikonica potrpaj u neki folder posto mislim da ne mogu da se uklone potpuno (osim flesovanjem
)
formati igara (i programa) su .sis i .jar
6630 nema radio ali mozes ga slusati preko gprs-a (treba ti poseban program i nije bespaltno tako da ti ne preporucujem
)
poz.
posto nisi dobio cd savetujem ti da nabavis isti od nekog ortaka koji ima

ne znam sada napamet ali sto se tice prebacivanja u inbox kada saljes preko BT, trebalo bi da podesis (negde) da ti memorija za poruke bude mem. kartica ...... valjda.... neka me neko ispravi ako gresim...
timov skrin sejver uklanjas tako sto ides na tools -> themes -> odaberes trenutnu temu i ides edit -> screen saver i promenis
ostatak TIM ikonica potrpaj u neki folder posto mislim da ne mogu da se uklone potpuno (osim flesovanjem

formati igara (i programa) su .sis i .jar
6630 nema radio ali mozes ga slusati preko gprs-a (treba ti poseban program i nije bespaltno tako da ti ne preporucujem

poz.
- Lomnica_city
- Expert
Imas skrivene foldere u kojima se nalaze neki programi koji zauzimaju dosta memorije!
Kad sam kupio 6680,ubacio karticu u laptop i ukljucio u Windows-u prikaz skrivenih fajlova pokazao mi je skriveni folder (ako se dobro secam oko 13 ili 17MB) sa nekim ofice programima i glupostima a posto je tvoja sa TIM-a mozda imas jos neki!
Ima dosta stvari koje bi ti tu mogle zatrebati,najlaksi nacin da proveris koje su je da izvadis memorijsku i pogledas koji programi nedostaju pa,ako ti nijedan nije potreban,formatiraj karticu i dobices 61MB slobodnog prostora (onih 3MB do 64MB"pojede"formatiranje) mada ako imas card reader i to moze da se sredi i vrati skoro ceo kapacitet memorijske drugacijim nacinom formatiranja!
Pozdrav
Kad sam kupio 6680,ubacio karticu u laptop i ukljucio u Windows-u prikaz skrivenih fajlova pokazao mi je skriveni folder (ako se dobro secam oko 13 ili 17MB) sa nekim ofice programima i glupostima a posto je tvoja sa TIM-a mozda imas jos neki!
Ima dosta stvari koje bi ti tu mogle zatrebati,najlaksi nacin da proveris koje su je da izvadis memorijsku i pogledas koji programi nedostaju pa,ako ti nijedan nije potreban,formatiraj karticu i dobices 61MB slobodnog prostora (onih 3MB do 64MB"pojede"formatiranje) mada ako imas card reader i to moze da se sredi i vrati skoro ceo kapacitet memorijske drugacijim nacinom formatiranja!
Pozdrav

- studiovpc2
- Slučajni prolaznik
@Lomnica_city:
Kako formatirati karticu u citacui kartica (imam ga na laptopu) da ne jede ove MB, jer kad je formatiram na lapu i vratim u telefon telefon prijavi "Memory Card Corrupted do you want to format it?", znas valjda da Nokia mora da napravi foldere za system i slicno i da ubaci jos neki fajl tu? Ako si ti to izveo daj podeli to sa svetom
Kako formatirati karticu u citacui kartica (imam ga na laptopu) da ne jede ove MB, jer kad je formatiram na lapu i vratim u telefon telefon prijavi "Memory Card Corrupted do you want to format it?", znas valjda da Nokia mora da napravi foldere za system i slicno i da ubaci jos neki fajl tu? Ako si ti to izveo daj podeli to sa svetom
- Lomnica_city
- Expert
Vec je to negde detaljno objasnjeno ali meni to nije poslo za rukom na laptopu!
Fora je u tome da odaberes sto manje klastere (mislim da se tako zovu) kad formatiras pa se nece za svaki fajl zauzimati po,recimo,16kb ako je fajl unutra 2kb!
Mislim da je neko to vec detaljno objasnio a velicina memorijske ima neke veze sa velicinom klastera koji se mogu napraviti.
Pozdrav
Fora je u tome da odaberes sto manje klastere (mislim da se tako zovu) kad formatiras pa se nece za svaki fajl zauzimati po,recimo,16kb ako je fajl unutra 2kb!
Mislim da je neko to vec detaljno objasnio a velicina memorijske ima neke veze sa velicinom klastera koji se mogu napraviti.
Pozdrav