Pc suite problem 6630

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
copears
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 04. Nov 2005. 21:48

Pc suite problem 6630

Post od copears »

Bletooth mi prepoznaje telefon, ali kad udjem u pc suite nece da mi radi prenos podataka?Ali pre je radilo i odjednom kraj.Sve sam reinstalirao i ne vredi.Ko zna problem zahvaljujem na pomoci!

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

bojim se da si dao nedovoljno informacija o problemu posto u tom slucaju moze da bude hiljadu razlicitih stvari ..... a vrlo moguce i sam windows...
kako je to pocelo da se desava, da li si nesto instalirao pre nego sto je prestalo da radi (neke drajvere ili slicno...), da li PC Suit pokazuje da je fon konektovan itd.

Low Rider
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 31. Okt 2005. 21:35

Post od Low Rider »

isto to se i meni desavalo :x
e ovako: ubacio instalacioni disk za BT instalirao sta je trebalo i sve je radilo savrseno.
e onda sam kupio 6680 i naravno odmah instalirao PC suite i tu pocinju problemi. prvo nisamnikako mogao da povezem usb i fon- jednostavno ne prepoznaje.
drugo- sa pc suite-om nisam nikako mogao da koristim bt, tako da vise nisam ni pokusavao da preko programa bilo sta uradim. ali i kad bi koristio bt bez ukljucivanja programa imao sam mnogo problema. pc suite se odmah pokrene i brljavi.
e onda sam uradio po meni jednu dobru stvar koju i tebi preporucujem-add remove programs.
vise nemam pc suite na kompu...........i sa bt-om nema nikakvih problema

zeemax
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 08. Jan 2006. 04:09

Post od zeemax »

dobio preporuku za program vdisk,skinuo sa dotsis-a,ali jos nisam isprobao
oprez!navodno se s njim mogu mijenjati i fileovi u onom nedodirljivom z: romu (tj moze se sj..ti mob,ako se nešto vazno obrise)
za svaki slucaj skinuo i najnoviji pcsuite 6.7 sa nokia stranice

Kuzman
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 22. Nov 2004. 22:16

Post od Kuzman »

ALO BRE
a) Ima GOMILA tema koje se ticu pc suite-a...potrazite malo..... :blinky: :o :shock: :disgust:
b)pc suite je najteza glupost....ima vise zackoljica i problema nego bilo koji drugi program koji sam koristio :x :disgust:
Black Sabbath!!!

Obren
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 09:47
Kontakt:

Re: Pc suite problem 6630

Post od Obren »

copears napisao:Bletooth mi prepoznaje telefon, ali kad udjem u pc suite nece da mi radi prenos podataka? Ali pre je radilo i odjednom kraj. Sve sam reinstalirao i ne vredi. Ko zna problem zahvaljujem na pomoci!
Nikad nisam imao problema sa PC Suiteom, a koristio sam ga sa svim prethodnim Nokia telefonima. Jedino što mu zameram je što je postao ogroman "na kilo" za ono što radi.

Što se tiče tvojih problema, nisi naveo nekoliko vrlo bitnih detalja:

1) Koju tačno verziju paketa PC Suite si instalirao (preporuka je da skineš poslednju v6.7.22 sa http://www.nokia.com/pcsuite/ jer podržava puno više bluetooth stackova nego prethodne verzije).

2) Koju verziju Windowsa koristiš (ako je XP da li je SP2, jer tek sa SP2 stiže Microsoft bluetooth stack)

3) Koji tačno bluetooth dongle koristiš tj. koji bluetooth stack koristiš. Ovo je bitno jer PC Suite radi samo sa sledećim BT stackovima:

Windows XP SP2 Bluetooth (provereno radi)
WIDCOMM BTW 1.4
WIDCOMM BTW 3.0
Toshiba Bluetooth 3.0x
IVT BlueSoleil Bluetooth stack (provereno radi)

3) Da li pored PC Suitea koristiš i neki drugi program za rad sa telefonom?

3) Kad kažeš "pre je radilo i odjednom kraj" pojasni malo šta je radilo?

No u svakom slučaju, čak i ako BT ne radi, USB veza bi morala da radi. I meni se povremeno dešava da se telefon ne vidi preko USB-a, ali je u 100% slučajeva razlog što USB kabl nije lepo "legao" na strani telefona, tako da kad ti se to desi probaj da ga iščupaš pa ponovo utakni.

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

ja koristim PC Suit 6.6.16 (koji sam dobio uz fon) WinXP SP1 i MSI BT i radi kako treba (bar za sada :D )

p.s. zaboravih da napomenem da je WIDCOMM

poz.

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19

Post od Nikola Vapa/CA »

Ima li ko resenje za sledeci problem:
Instalirao sam pc suite 6.7,konektuje se i sa bluetooth-om i sa USB-om ali nikako nece da radi slanje sms-a i mms-a,otvorim prozor za sms,napisem poruku i broj,kliknem na send,pc suite trazi da instliram podrsku za telefon,ja potvrdim sa yes,pc suite mi kaze da potvrdim instalaciju na telefonu,ja kliknem ok ali ono onda prijavi gresku a na telefonu nema nista da se potvrdi...
Zna li ko sta je problem,ima li neko drugo resenje za slanje sms-a sa pc,vec sam probao oxygen i sms tray ali ni oni nece,oxygen mi radi na 6600 ali na 6630 nece,kaze da mi 6630 nepodrzava serial port (virtuelni bluetooth port),ranije mi je radio ali sad nece.

napster
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 10. Nov 2005. 14:15

Post od napster »

sve ove gluposti sa pc suite se i meni desavaju dobro je te nisam jedini jer je ovo stvarno sr... probao sam tri verzije pc suite (6.4 , 6.6 , 6.7 ) ali nijedna nece da radi ne radi mi uploud sms nemogu da uidjem u Nokia Phone Browser jer kad pokusam da uidjem pojavi mi se sledece

http://img9.imageshack.us/img9/8439/untitled7nj.jpg

pokuao sam i preko usb kabla ali ne ide inace mi je tel 6630 a opetativni sistem xp.sp2

Da napomenem samo da je sve funkcionisalo posle formata i instalacije nanovo win ali posle par dana opet se desava isto.... Ima li lijeka ovome :unsure:

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

Kuzman napisao:b)pc suite je najteza glupost....ima vise zackoljica i problema nego bilo koji drugi program koji sam koristio :x :disgust:
po meni je nokiin pc suite najbolji i nikada nisam imao vecih problema s njim mnogo je bolji od sony ericsson-ovog pc suita.
jedini problem koji sam mao s njim je to da mi jednom nije ocitao video sa telefona
imao sam video u tel ali kad udjem na racunaru u videos izbaci mi prazan folder , ali poslje kada sam usao u podesavanja otkrio sam u cemu je greska

copears
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 04. Nov 2005. 21:48

Re: Pc suite problem 6630

Post od copears »

Izgleda da mi se sudara blutut sa nekim uredjajem on radi sve ok ali kad udjem u pc suite i pokusam bilo sta da posaljem kaze unable to conect!!!Ako zna neko pravo resenje nek se javi!kome trebaju programi nek se javi imam ih preko 100!HVALA UNAPRED

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

hm... mozda je glupo pitanje, ali da li ti PC Suit ikonica u sistem treju pokazuje da je nadjen telefon u okolini? ja uglavnom kada ukljucim BT na fonu i na kompu idem na quick connect (direktno preko BT ikone) pa onda BT serial port a onda find devices pa connect na 6630 pa mi on onda prijavi da 6630 nema serial port i ja mu kazem cancel, medjutim onda mi PC Suit prijavi da je telefon konektovan ..... e sad .... zasto ja to tako radim ..... nemam pojma :D .... medjutim ako to ne uradim moram mnogo duze da cekam ili mi uopste ne pronadje fon (preko samog PCS uglavnom nece kad je BT ... samo USB) ..... mada mozda je ovo moje prostacka metoda jar sam tek nedavno kupio BT pa nemam pojma kako bi trebalo :lol:

napster
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 10. Nov 2005. 14:15

Post od napster »

oce li se ko pozabaviti ovim problemom ovde... jel ima ko resenje za moje muke :smutny:

Obren
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 09:47
Kontakt:

Post od Obren »

Probaj nešto od ovoga:

1) Najpre promeni ime memorijske kartice pa probaj ponovo da nakačiš telefon preko kabla ili BT-a.

2) Start, Run, pa otkucaj Regsvr32.exe C:\Windows\System32\Ole32.dll

3) Deinstaliraj PC Suite, počisti repove od prethodnih instalacija pomoću PC Suite cleanera (www.nokia.com/pcsuite -> Support -> PC Suite Cleaner) pa onda ponovo instaliraj najnoviji PC Suite.

Odgovori