Pomoć oko 3660

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Strahinja
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 22. Jan 2006. 15:15

Pomoć oko 3660

Post od Strahinja »

Znam da ovakva tema postoji negde na forumu ali pošto sam nov i zato što mi je hitno napraviću mali spam i zamoliti za pomoć!
Naime, imam Nokiu 3660 i došlo vreme da se menja telefon i ja sad ne znam šta da radim sa imenikom koji mi je jako bitan a od kako sam kupio telefon ništa mi se nije snimalo na karticu nego u Contacts na telefonu!Kako da spasem imenik, da ga barem prebacim na komp(imam Bluetooth)pa posle da ga prepisujem ili nešto slično!
Napominjem, pokušavao sam da neko ime kontakta pošaljem na komp opcijom send via bluetooth na komp ali mi se u bluetooth exchange folderu ništa nije pojavljivalo!
Pomoć!

Hvala unapred!

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Ne pojavljuje se tamo,meni se sve pojavilo u Outlook-u? :?
Posle sam se setio da snimim na memorijsku karticu (pogledaj u imeniku da li imas ociju da sacuva imenik na memorijsku) pa sa memorijske preko citaca uradio bekap svih fajlova koji su mi potrebni i onda sve preneo!
Pozdrav 8)

Strahinja
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Strahinja »

Sad sam probao da pošaljem i zaista se pojavilo u Outlook-u ali kontakt koji sam poslao ima 5 brojeva a Outlook je zapamtio samo 2!Koliko ovde vidim, nema opcija da se imenik pamti na memorijsku karticu!Imate li još neku ideju?

nokia86
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 22. Jan 2006. 00:08

Post od nokia86 »

pa uzmes program "smart vcard" i preko njega sve kontakte snimis u jedan fajl i snimis negde i posle na novom telefonu preko istog programa importujes kontakte. mana je sto izgubis labelse znaci ako si kucao "rodjendan" vratice se na "birthday"

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

i ja ti preporucujem da uzmes program Smart V Card , preko njega mozes i da primas i da saljes kompletan telefonski imenik na mobitel ili na racunar. :wink: :D

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Ala nekog mrzi da koristi opciju "traži"...

Najjednostavnije (bez PC Suite-a i sličnih smarajućih softvera):

File managerom (FExplorer) iskopiraš fajl contacts.cdb koji se nalazi u c/system/data/contacts.cdb (da bi to mogao, preimenuj folder data u data1) i prebaci ga BT-om na računar (ili na karticu)... Posle toga folderu data1 ponovo vrati staro ime da bi sve funkcionisalo kao i pre.
Kada dobiješ novi telefon, taj fajl iskopiraš nazad u isti direktorijum - procedura je ista... I voala, imaš sve kontakte kao i ranije!
Na isti način možeš bekapovati i podešavanja kalendara (fajl "calendar"), beleške - notes ("notepad.dat"), linkove - bookmarks u browseru ("bookmarks.db")...

Strahinja
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Strahinja »

Uspelo je, hvala puno!Sada, kad znam kako sve funkcioniše, može neko od modusa ili admina da izbriše ili zaključa temu!

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Nema na čemu...

Samo još jedna napomena - zaboravio sam da ti kažem, a možda si i sam shvatio iz prethodnog. Takav backup važi samo ako će ti sledeći telefon biti ponovo sa Symbian OS-om (Nokia)... U suprotnom, ne gine PC Suite, odnosno, sinhronizacija sa Outlook-om ili nekim sličnim programom...

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

a da li je i na n6630 moguce namestiti da, kao kod SE, pravi backup kontakata na SIM karticu? .... i da li je moguce pristupiti porukama sa SIM-a?

pozdrav

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

znam da je ovaj rijesio svoj problem , ali ukoliko neko zeli program smart v card , moze ga download-ovati sa linka
http://www.symbianware.com/product.php? ... 0&pl=n9300

odgovara za sve telefone sa symbianom , a i legalan je jer se skida sa symbian-ove stranice

Odgovori