U programu namnesteni su mi parametri za 2 mail adrese. Jedna je kod SBB-a a druga na GMAIL-u. Do pre neki dan sve je savrseno radilo ali, ne lezi vraze, javio se problem. Kada sa SBB-ovog naloga pokusam da posaljem mail na GMAIL prijavljuje mi sledece:
Error!
550 5.7.1
<xxxxxxxx.gmail.com>... Relaying denied.
IP name lookup failed
[195.178.35.36]
Isto ovo se desava kada SBB-ovog naloga pokusam da posaljem mail na YAHOO. Dok kada saljem burazeru na njegov SBB mail sve je OK.
Proverio sam parametre nekoliko puta i cini mi se da je sve podeseno kako treba.
ProfiMail problem
Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
I ja imam isti problem...Sa SBB naloga, od kad koristim Profi mail, ni jednom nisam uspela da posaljem ni jednu poruku...dok bez problema mogu da primam e-mail poruke......
lizard, jesi li ti tek sad primetio da ne mozes da posaljes mail ili do sada nisi ni pokusavao...?
A kako si ti podesio parametre?
lizard, jesi li ti tek sad primetio da ne mozes da posaljes mail ili do sada nisi ni pokusavao...?
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- Obren
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 09:47
- Kontakt:
Re: ProfiMail problem
Isto ovo se desava kada SBB-ovog naloga pokusam da posaljem mail na YAHOO. Dok kada saljem burazeru na njegov SBB mail sve je OK.
Proverio sam parametre nekoliko puta i cini mi se da je sve podeseno kako treba.[/quote]
Pomenuta IP adresa zaista ne može da se razreši u simboličko ime domena, uostalom pokušaj i sam da otkucaš u XP-ovom command promptu:
C:\> nslookup 195.178.35.36
Jednostavno Gmail i Yahoo najverovatnije ne dozvoljavaju da koristiš njegove usluge ako nije moguće utvrditi domen dolazne IP adrese (zbog spama, e-kriminala i sl.), otuda ona poruka "Relaying denied".
Recimo moja IP adresa na kablovskoj mreži KDS se norlamno razrešava u simboličko ime (recimo 212.62.62.117 -> kds6-117.ptt.yu).
Iskreno, nisam probao sa svog mobilnog telefona da pristupim Gmailu (mrzi me da podešavam parametre) ali sa velikom verovatnoćom bih zaključio da problem nije u podešavanju telefona već same mobilne mreže (ne znam da li si na Mobtelu ili Telekomu) odnosno njihovom name-serveru (DNS).
Proverio sam parametre nekoliko puta i cini mi se da je sve podeseno kako treba.[/quote]
Pomenuta IP adresa zaista ne može da se razreši u simboličko ime domena, uostalom pokušaj i sam da otkucaš u XP-ovom command promptu:
C:\> nslookup 195.178.35.36
Jednostavno Gmail i Yahoo najverovatnije ne dozvoljavaju da koristiš njegove usluge ako nije moguće utvrditi domen dolazne IP adrese (zbog spama, e-kriminala i sl.), otuda ona poruka "Relaying denied".
Recimo moja IP adresa na kablovskoj mreži KDS se norlamno razrešava u simboličko ime (recimo 212.62.62.117 -> kds6-117.ptt.yu).
Iskreno, nisam probao sa svog mobilnog telefona da pristupim Gmailu (mrzi me da podešavam parametre) ali sa velikom verovatnoćom bih zaključio da problem nije u podešavanju telefona već same mobilne mreže (ne znam da li si na Mobtelu ili Telekomu) odnosno njihovom name-serveru (DNS).
Sada ne mogu da se setim da li sam ranije sa SBB-a slao na GMAIL ili YAHOO. U svakom slucaju saljem sa SBB-a na SBB bez problema. Cak sam siguran i da sam na EUnet slao.ninolina napisao:I ja imam isti problem...Sa SBB naloga, od kad koristim Profi mail, ni jednom nisam uspela da posaljem ni jednu poruku...dok bez problema mogu da primam e-mail poruke......
Podesavanja sam namestio po uputstvu sa SBB-ovog sajta.
- Ninolina
- Moderator
lizard, ja sam na mrezi 063 pa me interesuje, na kojoj si ti...Jer ako si isto na 063, mozda je nesto do mreze...
Ima li neko da mu profimail radi sa sbb-a i da je na 063 mrezi...
Ja imam problem i sa sezampro-om...isto nece da salje...
Ima li neko da mu profimail radi sa sbb-a i da je na 063 mrezi...
Ja imam problem i sa sezampro-om...isto nece da salje...
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- Ninolina
- Moderator
Zoka, pa tako sam i uradila...Otvorila sam nalog na Gmail...
Sad sve radi perfektno...I slanje i primanje poruka...
A kada sam pozvala sbb da pitam jel nesto do njih...oni su rekli da oni nemaju nikakva ogranicenja pristupu mailu i da treba da se obratim Mobtelu...I tako mi je najlakse bilo da promenim sbb u gmail...
Sad sve radi perfektno...I slanje i primanje poruka...
A kada sam pozvala sbb da pitam jel nesto do njih...oni su rekli da oni nemaju nikakva ogranicenja pristupu mailu i da treba da se obratim Mobtelu...I tako mi je najlakse bilo da promenim sbb u gmail...