ProfiMail problem

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
lizard
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 20. Dec 2004. 19:33

ProfiMail problem

Post od lizard »

U programu namnesteni su mi parametri za 2 mail adrese. Jedna je kod SBB-a a druga na GMAIL-u. Do pre neki dan sve je savrseno radilo ali, ne lezi vraze, javio se problem. Kada sa SBB-ovog naloga pokusam da posaljem mail na GMAIL prijavljuje mi sledece:

Error!
550 5.7.1
<xxxxxxxx.gmail.com>... Relaying denied.
IP name lookup failed
[195.178.35.36]

Isto ovo se desava kada SBB-ovog naloga pokusam da posaljem mail na YAHOO. Dok kada saljem burazeru na njegov SBB mail sve je OK.
Proverio sam parametre nekoliko puta i cini mi se da je sve podeseno kako treba.

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

I ja imam isti problem...Sa SBB naloga, od kad koristim Profi mail, ni jednom nisam uspela da posaljem ni jednu poruku...dok bez problema mogu da primam e-mail poruke......
lizard, jesi li ti tek sad primetio da ne mozes da posaljes mail ili do sada nisi ni pokusavao...?
A kako si ti podesio parametre?
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Obren
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 09:47
Kontakt:

Re: ProfiMail problem

Post od Obren »

Isto ovo se desava kada SBB-ovog naloga pokusam da posaljem mail na YAHOO. Dok kada saljem burazeru na njegov SBB mail sve je OK.
Proverio sam parametre nekoliko puta i cini mi se da je sve podeseno kako treba.[/quote]

Pomenuta IP adresa zaista ne može da se razreši u simboličko ime domena, uostalom pokušaj i sam da otkucaš u XP-ovom command promptu:

C:\> nslookup 195.178.35.36

Jednostavno Gmail i Yahoo najverovatnije ne dozvoljavaju da koristiš njegove usluge ako nije moguće utvrditi domen dolazne IP adrese (zbog spama, e-kriminala i sl.), otuda ona poruka "Relaying denied".

Recimo moja IP adresa na kablovskoj mreži KDS se norlamno razrešava u simboličko ime (recimo 212.62.62.117 -> kds6-117.ptt.yu).

Iskreno, nisam probao sa svog mobilnog telefona da pristupim Gmailu (mrzi me da podešavam parametre) ali sa velikom verovatnoćom bih zaključio da problem nije u podešavanju telefona već same mobilne mreže (ne znam da li si na Mobtelu ili Telekomu) odnosno njihovom name-serveru (DNS).

lizard
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 20. Dec 2004. 19:33

Post od lizard »

ninolina napisao:I ja imam isti problem...Sa SBB naloga, od kad koristim Profi mail, ni jednom nisam uspela da posaljem ni jednu poruku...dok bez problema mogu da primam e-mail poruke......
lizard, jesi li ti tek sad primetio da ne mozes da posaljes mail ili do sada nisi ni pokusavao...?
A kako si ti podesio parametre?
Sada ne mogu da se setim da li sam ranije sa SBB-a slao na GMAIL ili YAHOO. U svakom slucaju saljem sa SBB-a na SBB bez problema. Cak sam siguran i da sam na EUnet slao.
Podesavanja sam namestio po uputstvu sa SBB-ovog sajta.

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

lizard, ja sam na mrezi 063 pa me interesuje, na kojoj si ti...Jer ako si isto na 063, mozda je nesto do mreze...

Ima li neko da mu profimail radi sa sbb-a i da je na 063 mrezi...

Ja imam problem i sa sezampro-om...isto nece da salje...
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Globalno je problem sa domaćim provajderima, pa ako vam nije neophodno onda koristite strane :wink: :roll:

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Zoka, pa tako sam i uradila...Otvorila sam nalog na Gmail...

Sad sve radi perfektno...I slanje i primanje poruka...

A kada sam pozvala sbb da pitam jel nesto do njih...oni su rekli da oni nemaju nikakva ogranicenja pristupu mailu i da treba da se obratim Mobtelu...I tako mi je najlakse bilo da promenim sbb u gmail...

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Pa rekoh ti ninolina, tako je i sa našim provajderima i operaterima, pa ih zato bolje izbegavaj što više možeš...Za sada gmail radi najpouzdanije :wink: :)

Odgovori