koja mmc kartica za 3660?
Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
koja mmc kartica za 3660?
prvo da pozdravim sve ljude na forumu!imam jedno pitanje?hteo bih da kupim memorijsku karticu za nokiu 3660 od 256mb pa me interesuje sta vi mislite dali je bolje da kupim obicnu mmc karticu ili rs mmc dv?posto bih ovu drugu mogao koristiti i u nekom boljem telefonu kad zamenim nokiu 3660!i koju je marku najbolje uzeti za manje para?hvala unapred
- rower
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 10. Nov 2005. 13:52
- Kontakt:
Definitivno kupi rs mmc karticu koju ces moci koristiti u bilo kom novijem uredjaju koji podrzava taj format! Kartica je potpuno ista kao mmc samo je manja,RS (reduced size)!
Ima adapter koji je plasticni ili metalni i sluzi samo da kartica stane u leziste za mmc,kad je stavljas u neki uredjaj koji koristi maji format,samo skines taj "nastavak"!
Na 3660 sigurno mozes koristiti 256,jedan drug koristi rs mmc od 256(kingmax),a mislim da je max 512!
Kingmax,PQI i Transcend su odlicne kartice za cenu koju imaju,a SanDisk i Kingston su za nijansu bolji proizvodjaci,ali imaju malo jacu cenu! Nema potrebe da kupujes ove skuplje!
Takodje je solidan i TakeMS(dosta jeftin),pogledaj malo po internetu pa odluci!
Potrazi na ITsvet-u,mislim da ims dobar izbor!
Ima adapter koji je plasticni ili metalni i sluzi samo da kartica stane u leziste za mmc,kad je stavljas u neki uredjaj koji koristi maji format,samo skines taj "nastavak"!
Na 3660 sigurno mozes koristiti 256,jedan drug koristi rs mmc od 256(kingmax),a mislim da je max 512!
Kingmax,PQI i Transcend su odlicne kartice za cenu koju imaju,a SanDisk i Kingston su za nijansu bolji proizvodjaci,ali imaju malo jacu cenu! Nema potrebe da kupujes ove skuplje!
Takodje je solidan i TakeMS(dosta jeftin),pogledaj malo po internetu pa odluci!
Potrazi na ITsvet-u,mislim da ims dobar izbor!
- rower
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 10. Nov 2005. 13:52
- Kontakt:
Brzina svake kartice bi trebalo da pise na njoj,osim nekih starijih na kojima nije pisalo i standard je bio 16x!
Rs MMC ili "mobile" serija kartica su brze zato sto su sve te kartice koje se nalaze na trzistu novijeg datuma! A sada je standard 40x(brzina) i cak su dosta zastupljene kartice od 80x!
Mislim da je mobile serija 80x i svaka nova kartica koja se proizvede bice samo brza!
Dakle,posto tehnologija napreduje smanjuju se dimenzije kartica,a povecava kapacitet!
Nadam se da je malo jasnije zasto je Rs MMC brza od obicne MMC! Naravno to nije pravilo i postoji mnogo kartica koje su iste brzine!
pozz

Rs MMC ili "mobile" serija kartica su brze zato sto su sve te kartice koje se nalaze na trzistu novijeg datuma! A sada je standard 40x(brzina) i cak su dosta zastupljene kartice od 80x!
Mislim da je mobile serija 80x i svaka nova kartica koja se proizvede bice samo brza!
Dakle,posto tehnologija napreduje smanjuju se dimenzije kartica,a povecava kapacitet!
Nadam se da je malo jasnije zasto je Rs MMC brza od obicne MMC! Naravno to nije pravilo i postoji mnogo kartica koje su iste brzine!

pozz