Smartphone vs. punjac

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
skyline
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 15. Apr 2006. 12:02

Smartphone vs. punjac

Post od skyline »

Imam N-Gage, i muku sam mucio sa baterijom koja je katastrofalno kratko trajala.
Menjao sam bateriju, menjao punjac i nista.

Na kraju sam odneo fon na testiranje, gde su ukapirali da je baterija lose formirana, te su mi dali novu, koju su kod njih formirali, i sad je da kucnem u drvo, situacja mnogo bolja.

Baterija je mnogo zilavija,mada opet kad napunim kuci, nije bas neki ocaravajuci rezultat.

Dosao sam do zakljucka da obe baterije koje sam formirao kuci su lose radile, a ova koju su oni formirali radi vidno bolje.

Koji punjac mi savetujete
Sad trenutno imam standardni slim punjac koji ide na sve novije Nokie, ali sam primetio da je moj 180mA/H, dok je kod ortaka 120.
Da li ima velike razlike medju njima, i koji punjac vi savetujete.

Unapred hvala

Maverick_
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 22:06

Post od Maverick_ »

Bilo je vec rjeci o ovome ovdje na forumu. Ja licno koristim "spori" punjac ACP-7E,to je ona dobra stara kocka sto ide uz starije Nokine telefone(3510i npr.) :) i mogu ti reci da je puno bolje s njim puniti nego sa ovim "brzim" punjacima. On je 355 mA,dok su ovi slim iliti "brzi" punjaci cini mi se 800 mA,sad ne znam koji je ovaj kod tebe od 180 mA. Uglavnom, sa ovim sporojim punjenje traje duze,mozda i preko 3 sata,ali se zato baterija temeljnije napuni i mogu ti reci da sam ja sigurno dobio dan duze trajanje baterije u odnosu na kad sam punio sa ovim brzim punjacem. Probaj ako mozes negdje da pronadjes neki stari Nokijin punjac,vidjeces da ce biti bolje :)

skyline
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od skyline »

na mom pise redom
ACP-12E tralalala
50-60Hz/180mA
output:DCtralalal/800mA

e kod ortaka, samo umesto 180 pise 120,124 ili 125 ,nisam siguran

Doolentije
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 03. Mar 2006. 13:34

Post od Doolentije »

Kod mene pise umesto 180 mA 125, ostalo je isto... Inace punjac radi ko bombona! Puni za sat ipo do dva, i baterija mi sa redovnim slusanjem muzike traje dva ipo dana! Skyline, izgleda da je bolji ovaj od 125... Meni dobro radi... Sacekaj jos koji odgovor, pa uporedi, vidi, pa odluci da li ces da uzimas novi punjac ili ne!
Poz! 8)

mkvb
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 07. Feb 2006. 15:46

Post od mkvb »

Da vec je bilo reci o tome, ja sam se definitivno zadrzao na sporom punjacu, ACP-7E, kao sto kaze Maverick_, duze mi traje baterija, provereno :)
HOX Titanium gray

skyline
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od skyline »

Mozda imam semu za nabavku kockice za dz :)
A testiracu i taj od 125. Ipak duplo brze puni od ACP-7E.
Ako ko ima jos kakvo iskustvo, neka da svoj doprinos :)

mkvb
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 07. Feb 2006. 15:46

Post od mkvb »

Potrazi negde medju starijim temama "Brzi ili spori punjac za Nokiu" mislim da se tako zvala tema, tamo imas dosta iskustava... :)
HOX Titanium gray

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

skyline napisao:na mom pise redom
ACP-12E tralalala
50-60Hz/180mA
output:DCtralalal/800mA
Gledate potpuno pogrešnu stvar... :uhuh:
Bitna stavka je output - 800mA - to je maksimalna struja koju punjač može da isporuči.

Primetio sam da pojedine prodavnice daju pogrešne punjače za određene modele telefona, misleći da je to sve isto. :dry:
Na ovom linku možete pogledati koji sve punjači postoje i za koje su modele predviđeni.

http://www.europe.nokia.com/nokia/0,,83227,00.html

Izaberite "Browse categories" - "Power" - "Chargers"...

Uz običan N-Gage idu AC-1 ili ACP-7, što ne znači da ACP-12E/X neće raditi ali može doći do problema sa punjenjem, baš kao što je kod tebe slučaj.

skyline
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od skyline »

Imao sam slucaj da telefon ne izdrzava ni 2- 2,5 sati na radiu, a kad mi izdaci battery low, ako aktivna neka aplikacija, momentalno se gasi.

Ima li sanse da se u N-Gage stavi neka jaca baterija od ove BL-5C?
Za novije Nokie postoji BP-5L. Ona je 1500mAh

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

skyline, postoji i baterija sa oznakom BL-6C...i ona je jaca od BL-5C...I trebalo bi da mozes da je nadjes u prodavnicama...Malo joj je i cena veca, ali se svakako isplati...Ona je bas i pravljena za N-gage... 8)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

nazgul23
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 07. Apr 2006. 00:35

Post od nazgul23 »

Miskoni, pogledao sam na tom sajtu sto si pisao u vezi adaptera i sad gde bi ja mogao da nadjem taj adapter sto meni treba, i jos jedna stvar na list gde se nalazi poj tel nalazi se i 6600,3300... i jos par telefona koji se nalaze na listi jos jednog adaptera (koji ja imam ) ali na toj listi nema mog tela, jer to mozda znaci da su zaboravili da ga stave ili nije kompitabilan za taj adapter...
hvala...

Ok, vidim da je namenjena za QD.
Sta mislis, koliko je vidno pobljsanje autonomije sa ti dvestotak mAh?

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

skyline, koliko sam cula, iz proverenih izvora, autonomija se povecava vidno... :o i to do 50%... :lol:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

skyline
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od skyline »

Uuuuu, pa onda moram da nabavim kockicu i tu bateriju pa da malo odahnem po pitanju baterije.
Hvala puno svima ;)

Odgovori