Nokia 3230

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
mica
Banned
Pridružio se: Uto, 21. Feb 2006. 11:01

Nokia 3230

Post od mica »

Zanima me ovaj fon kakav je da li je spor simbian kakva je kamera da li ima zoom i to je to. 8) 8) 8)
......Smej se smej,uvek se smej........

Mikele
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 08. Nov 2004. 22:49
Kontakt:

Post od Mikele »

sporiji u odnosu na 6630 i to dosta, cackao sam ga dok sam imao 6630 i uopste mi se nije svideo.... kamera mu je isto 1.3 megapixela ali bolje slike su bile slikane sa 6630 nego sa 3230....
u principu, nista posebno telefon....
Ex Sir_Oliver

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Pa ochekivalo se mnogo od tog fona i na kraju nishta... :wacko: Bolji je 6630... :wink: Inache ima dosta ovih tema,evo.. search.php?mode=results 8)

Mikele
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od Mikele »

pa bas nista, jedino cool po meni na njemu je FM a sve ostalo je nista posebno.... bolji je 6630 :D :D :D
Ex Sir_Oliver

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

da,fm....ochekivao se stereo izlaz koji je ipak na kraju ostao mono itd...najvljivan je bio dosta,a na kraju zavrshio kao razocharenje....

Mikele
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od Mikele »

pa valjda mu je fm stereo a mp3 mono?
razocarenje je ovaj fon....
elem, ovde ima dosta tema o ovom telefonu, mica, savetujem ti da malo pretrazis forum...
Ex Sir_Oliver

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

MICA, 6630 je bolji od 3230 u ama bas svemu sem FM radija(A radio nije nimalo praktican jer se mora slusati sa slusalicama zbog toga sto iste sluze ujedno kao antena,a mnogo bolje je snimiti melodije koje volite u mp3 formatu nego cekati da vam puste pesmu koju volite i pri tom slusati dosadnei neukusne reklame). 6630 je bolji cak i u stvarima koje naizgled ima zajednicko sa 3230, kao sto je kamera, a koja recimo na 6630 imam mogucnost podesavanja svetlosti i kontrasta i ima bolji zoom, a i kod animacija se snima sa vise slika u sekundi pa ima neuporedivo manje seckanja nego na 3230. Zatim ima stereo MP3, vecu radnu memoriju i memoriju kartice (duplo), duplo brzi procesor (sve brze radi, narocito kretanje kroz menije, a kucanje SMS, MMS, i e-mailova ide bez kocenja). Na 6630 standardno postoji i gledanje filmova u Full Screenu (preko celog ekrana), ima profil Offline (sve radi a nisi na mrezi, ako zelis da te ne nadju), ima podesavanje bilo kog imena za e-mail (recimo da ti ime koje primi onaj kome saljes bude MICA, a ne 123456@063.mobtel.com)... Zatim 6630 ima automatsko osvetljavanje ekrana i tastature u vise nivoa (u zavisnosti od spoljne osvetljenosti) radi stednje baterije, a 6630 ima i bateriju veceg kapaciteta (900, a ne 760) koja u saradnji sa malopre opisanim i memorijskom karticom koja kod 6630 trosi manje struje, daje duplo duzi rad na telefonu (4 dana sa originalnom baterijom sa hologramom). Kod 3230 morate da instalirate gomilu dodatnih programa kako bi se softverski primakao onome sto 6630 ima u startu (recimo citanje obicnih DOC i XLS fajlova) i pri tome trosite dragoceni memorijski prostor. Zatim, a ne manje bitno, uz 6630 se dobija USB kabl i nema potrebe bacati pare na dodatnu kupovinu (a kabl nije jeftin), i ne treba kupovati neuporedivo sporiji bluetooth koji ume da pravi probleme,...
Cesto su se pojavljivali komentari u strucnoj literaturi i forumima da nokia pravi slicne telefone bez nekih znacajnih izmena i pakuje ih u razlicita kucista i prodaje ih kao najnovije modele.Nokia je odgovorila na takve komentare modelom 6630.Naime trudili su se da sve promene u odnosu na prethodne modele pa je ubacena nova verzija os-a v8.0 u odnosu na staru sedmicu,takodje mnogo je poboljsan zvuk,malo bolje osvetljen displej,bolja kamera,najbrzi do sada ugradjen procesor u nokia telefonima (cak brzi i od p910),takodje je stavljena baterija od 900 mA koja sa brojnim ustedama cini da je autonomija najveca od svih dosadasnjih izaslih nokia symbian telefona.Da bi sve bilo novo ugradjena je i nova dv rs mmc (memorijska kartica) a povecana je i telefonska memorija,takodje u standardnom pakovanju dodat je disk,kabal i slusalice mimo ostale opreme.To je sve povecalo cenu uredjaja pa su u nokiji resili da iskoriste stare zalihe i da naprave nov telefon 3230(za siroke narodne mase),a da bi bio za mlade dodaju mu fm radio a da bi telefon bio sto laksi i jeftiniji ugradjuje mu se baterija od samo 760 mA,a takodje iz istog razloga nisu stavili ni adekvatnu memoriju ni opremu.Daleko od toga da je 3230 los telefon,naprotiv ima solidnu kameru,fm radio i izgled koji ce se mozda nekom dopasti (uglavnom zenskoj populaciji).Za one koji vec imaju telefon sa symbianom v7.0 preporucujem prelazak na v8.0 jer svaka naredna verzija donosi brojna poboljsanja.
LG G2 Black,16GB

mica
Banned
Pridružio se: Uto, 21. Feb 2006. 11:01

Post od mica »

AnGeL oF LoVe, hvala i puno na ovom tako izrazajnom i dugom tekstu o poredjenu ova dva modela mada ja to nisam trazio. Zahvaljujuci tvom opisu odlucio sam da kupim 6630 za jedno mesec dana. HHVVAALLAA
......Smej se smej,uvek se smej........

Odgovori