problem sa mrezom na 6630

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
studioton
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 30. Maj 2006. 11:38
Kontakt:

problem sa mrezom na 6630

Post od studioton »

Pozdrav svima ,

skoro sam uzeo ovaj tel i desava mi se u duzem stanju mirovanja da nisam dostupan iako tel prikazuje mrezu i sve normalno . dok ga ne resetujem ili pozovem bilo koji broj .. onda mi stignu i pozivi i poruke .. kao da nesto blokira .. telefon je TIM .. sta se desava? hvala

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

IF: ti umesto signala stoji 3G, kad nisi dostupan. (1486 puta pomenuto, glupo ali vredi proveriti).
THEN: Tools-Settings-Network-GSM.

IF: je telefon nov i pod garancijom
THEN: odnesi ga u servis. srediće ti ga za dž.

IF: te zezaju neki programi + ovo, a (kažeš da si ga tek uzeo = nemaš mnogo podataka & podešavanja)
THEN: ga flešni u servisu, ili ako znaš u kućnoj radinosti.

Ovo su glupe ideje, ali možda proradi, a ako neko ima pametniju . . . :)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Oljica
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:11

Post od Oljica »

gargamel4 napisao: THEN: Tools-Settings-Network-GSM.
Ove opcije nema u 6630, ima samo automatic ili manual, vise puta sam naisla na to ovde kao savet, ali jednostavno ne sluzi nicemu, jer opcije gsm nema

studioton
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Kontakt:

Post od studioton »

Kod mene ima .. Tools-Settings-Network-Network settings i mozes odabrati GSM ili Dual mode ..

Sto se tice mog problema .. odneo sam tel kod druga u servis i flesovao ga je .. ubacio mu novi soft .. vise nema TIM gluposti u meniju .. sada je bar izlgeda kao original .. da li sam resio problem videcu ovih dana da li cu biti dostupan :) pozz

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Upravo tako,nalazi se u Tools/Settings/Network/Network Mode (ne settings) i tu ces ga i ti naci Oljice a nije bas da nicemu ne sluzi,solidno pojacava autonomiju baterije jer manje opterecuje antenu!
Pozdrav 8)

Oljica
Mobil fan
Mobil fan

Post od Oljica »

Jel vi mene zezate? Tools/Settings/Network i kad udjem u ovo zadnje u zaglavlju mi pise network settings i imam operator selection opciju i cell info opciju i to je sve.,

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Mozda bi mogla da ubacis nov softwere, koliko sam ja primetio ovaj ti bas pravi probleme ;) Pozdrav...
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Treba da imas 3 opcije,a prva je Mrezni rezim,odnosno Network mode,tek onda ispod nje idu ove druge dve!Ne bi ona Lobachewski trebala da nema tu opciju ni sa starijim firmware-om,jer i oni najstariji imaju tu opciju ali ne sluzi nicemu,tj.samo ima Dual mode,tako da bi morala da ima bar nesto!?
Pozdrav 8)

dachony
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 05. Maj 2006. 20:51
Kontakt:

Post od dachony »

Oljice,probaj ovo,trebalo bi da radi...Tools/Settings/Connection/Packet Data ,pa tu podesi da ti bude Packet data conn. na When Needed... :wink:

javi ako radi

pozdrav

Oljica
Mobil fan
Mobil fan

Post od Oljica »

dachony, podesila, hvala. Sto e tice tog ispadanja iz mreze, to mi se desavalo jako, jako retko, dakle to nije bio moj problem, ali predpostavljam da ce ovo sto je dachony rekao da potpuno neutralise problem?
Ljudi, ja stvarno nemam tu opciju o kojoj pricate, i jos se cudim cudom, kome ce to jos da pomogne kada toga jednostavno nema :wink: :o :shock:

studioton
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Kontakt:

Post od studioton »

Da li ti je tel TIM? ja sam to uradio posle fleshovanja tj.ubacivanja novog software-a .. Kao sto rece Lobachewsky verovatno je do toga .. sada mi tel radi odlicno .. nema vise ispadanja sa mreze , sve radi perfoektno .. dakle svaki TIM mora na flesovanje .. pozdrav

Oljica
Mobil fan
Mobil fan

Post od Oljica »

telefon jeste tim, ma kazem vam, nisam ja imala probleme sa ispadanjem, vrlo retko, kao i svako sto je imao nekad, ja sam se samo javila zbog one opcije koja izgleda samo meni fali :o

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

eto ja imam 6630 TIM pa imam opciju "dual" i "GSM only" ... dakle, nije do TIM-a...

pozdrav...

mkvb
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 07. Feb 2006. 15:46

Post od mkvb »

Ja imam flesovanu TIM 6630 i pre flesasam imao a i sada imam i Dual Mode i GSM
studioton, nije tacno da svaki TIM mora na flesovanje
HOX Titanium gray

Oljica
Mobil fan
Mobil fan

Post od Oljica »

I da, da, moj problem ostaje enigma, kao sto je bio i onaj pre njega sa temama, ne treba meni flesh, meni treba novi telefon :blinky: :D

Odgovori