Web browser

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Zorraya
Banned
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 14:46

Web browser

Post od Zorraya »

Koristim Opera v.8.6,u odnosu na integrisan browser u Symbianu ima prednosti,ali i mane.

1.Integrisan browser u Symbianu moze da snimi Web stranu,kao i kreiranje foldera u koju ce biti snimljen,dok Opera moze samo da snimi Bookmark,znaci,bez Off Line pristupa.

2.Pitanje u vezi kesiranja slika moze da se odnosi i na generalno pitanje,vezano za proxy,a to je,da li je napisan browser koji vidi(cita)cache sa proxya a da pri tom ne skida kredu.Opera ima opcije da prikazuje kesirane slike,sto je korisno,ali ne postoji shortcut za tu opciju,pa je ulazak u menu sa opcijama neizbezan,tako da,ukoliko su slike vec ucitane,a u opcijama setovano na None,slike nece biti ucitane,sto je i logicno,ali ako se switch prebaci da prikaze vec kesirane slike,na prethodno otvorenoj strani,prikazace se,bez da skidaju kredu,sto je,ujedno i najjaca fora u Operi.

3.Na posletku,koja su podesavanja za proxy na 064,ako to uopste ima uticaja na pitanje pod 2.
D`voicewithin

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

Skini ovo> NAJBOLJI JAVA BROWSER EVER!. Veruj mi, stvarno je EXTRA.

poz 8)
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

Zorraya, Opera Mini skida manje kredita iz jednog prostog razloga, a to je sto ne skida fajlove direktno na tel pa ih onda prilagodjava ekranu kao Opera, vec ide preko nekog servisa koji na nekom udaljenom serveru "sabija" strane i prosledjuje ih tebi .... znaci ne skidas direktno sa sajta vec preko njih ..... proveri ovo na opera.com ...

pozdrav...

p.s. ja imam problem da nateram Operu mini da mi radi na 6630 ..... jednostavno nece da mi nadje konekciju iako nemam podesavanje koji a. point da koristi .... probao sam i gprs da podesim na "when available" i opet nece :dry: .... inace isto je i sa ovom verzijom i sa dvojkom ... zna li neko sta je u pitanju?

Zorraya
Banned
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 14:46

Post od Zorraya »

..mada sam,tada,na brzinu,DL-ovao MiniOperu,otvorio istu stranu,sa istim setovanjima,naravno,u njoj,pa u v.8.60 ispostavilo se da su oba browsera otvorila istu stranu sa identicnom kilobajtazom,dan-2 kasnije,primetio sam razliku.Kucao bih jos razlike,ali mi istice limit od 250 karaktera,kao da kucam SMS,ako neko zna kako se resava problem,ako uopste i moze da se resi,bilo bi ql.
D`voicewithin

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

Zorraya, pa probacu tako .... ionako mi je rasulo medju tim a.pointima...

pozdrav...

bela
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Feb 2006. 05:04

Post od bela »

E dakle probao sam tu verziju koju je preporucio Dario, i zadovoljan sam, bolja je od klasicne narocito po tome sto moze da ucitava cirilicu i da snima strane, mada ima i regularna verzija svoju prednost i to bitnu, naime mnogo mi znaci ulalazak u zeljeni 'bookmark' sa *+ neki broj , da li to ima i ova verzija ali sam prevideo?
6630

Odgovori