N6630 procesor...

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
nazgul23
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 07. Apr 2006. 00:35

N6630 procesor...

Post od nazgul23 »

Gledao sam neke druge mnogo manje poznate marke mobilnih i u njihovim specifikacijama je pisalo koliko im je brz procesor, jer mozda neko zna koliko Mhz ima procesor na 6630???

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

nazgul23, 6630 ima procesor na 220MHz ..... isto kao i 6680, 6681, n70 .....

pozdrav...

nazgul23
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 07. Apr 2006. 00:35

Post od nazgul23 »

hm, a vide sam neki tel zaboravio sam koje marke ima oko 450mhz, ja sam misli da je nokia brza ali sam se prevario..

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

pa nije nokia najbrza ali je nekako najgotivnija 8)
Hm super, ja mislio da sam procitao da 6630 ima 166MHz. Al neka sto vise to bolje....
Ngage qd ima 105 ili 106 zar ne?
5130+Koss the plug....

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

ali nije sve u brzini procesora , npr. bolje ce meni na compu raditi neka igra ( npr. NFS MW ) sa 2.5 procesorom i 2 x 512mb rama nego na nekom compu koji ima 3.0 procesor i 256mb rama 8) :wink: :D

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

Ngage ima na 104, isti kao i 6600, a istu brzinu ima d600 (koji je izasao 2-3 godine kasnije... pa vi vidite ko vodi kolo).
DEL BOY, nije sve u brzini naravno. p910i ima proc na 156mhz pa radi brze od 6630 (rezultati testova), ako se uzme u obzir da ima i mnogo veci ekran, to je NESTO!!
Znaci, konfiguracija OS-a i arhitektura proc. odredjuju speeeed.

A ti na 415 ili koliko vec, to su dzepni racunari, sa ubacenim prijemnikom.... :D
...shit happens... keep d smile!

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Nije sve u brzini ali zasto onda n70 ima isti procesor kao 6630? :roll:
Mislim terbalo bi da je onda malo sporiji od 6630 zar ne? Ima kvalitetniji ekran, jaci os i jacu kameru. Da li pogresno mislim?
5130+Koss the plug....

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Masterokrata, dobro mislis...jeste N70 malo sporiji od 6630...A zasto su to tako odradili...? Ne znam... :wacko: ...
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@masterokrata: sta ima veze kamera sa celom pricom? (odakle ti ovo palo na pamet nemam pojma). Jedino sto zbog display-a i mozda zbog zahtevnije verzije OS-a, kamera nema veze sa tim!

@del boy: zato sto je sigurno bila druga graficka u pitanju a to u igricama kao sto je NFS MW igra glavnu ulogu! Inace i do rama je, ali ne toliko!
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

Noviji OS ne znaci i usporenje mashine! Naprotiv, moze se podesiti cak i da radi brze, ali posto je kamera sada 2mpx zahteva obradu vece kolicine podataka, znaci proccesor mora da radi VISE, samim tim je i mob sporiji... ok?

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

Dario (asdf), ovo sto sam ja naveo je samo primjer, to se nije desilo , nego sam eto samo naveo da se vidi da nije sve u brzini procesora , ali eto uzecemo i da je graficka ista , ali opet ce bolje raditi ovaj sa 2x512mb rama nego ovaj sa 256mb rama ( provijereno ) , ali idemo u Off , ali najbitnija je poenta da nije sve u brzini procesora , znaci ima tu jos stvari o kojima zavisi brzina telefona ( velicina displeja , koliko memorije ima , koliko je mem. zauzeto , ...) 8) :wink: :D

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

nikoola, tachno, i to je raspravljano u nekoliko tema ranije, necemo vise o tome...

nazgul23, jesi dobio sve odgovore? ili ima josh nesto ? :D

:wink:

Odgovori