Nokia zvanično izbacila "Firmware Updater"

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Odgovori
mixxx
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 19. Dec 2005. 17:48

Post od mixxx »

Sale2322 napisao: Pa covece sa starim softverom koji je bio skidan sa mreze TIM, radile su mi i leva i desna strana gornjeg zvucnika, a sada sa ME softverom radi i leva i desna strana iste jacine, odnosno one jacine kojom je radio desni deo sa starim softverom.
mislim da sam skontao shta si hteo da kazhesh ali nisi to ovde lepo napisao! ja nisam rekao da si ti lud....rekao sam svoje mishljenje i situaciju na mom telefonu! :D pozz

gylypter
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 28. Jan 2006. 02:07

Post od gylypter »

Ali ne lezi vraže da li je ovo neki bug ili...? Provaljujem da mi tastatura ne svetli onom Azurno-plavom bojom dok ga koristim. Tako da ako kuckam poruku u mraku ne vidim slova i brojeve. Ili je to isključeno negde u opcijama pošto mi brat čeprkao po meniju nešto juče...
Btw, šta se dobija ubacivanjem ME softvera i da li ubacivanjem njega se menja serijski broj telefona?

6630 app
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 28. Mar 2006. 15:15

Post od 6630 app »

gylypter, nov MP3 sa novim komandama i par vise opcija u plejeru u korist ME koji je uvek aktivan u pozadini kao Standby - hocu reci ne mozes zauvek da zatvoris kao ostale aplikacije sa Close vec umesto toga imas Phone,ovo ne smeta u daljem radu telefona i ne usporava ga,dobijas i dve nove teme koje ima N93.
Niko u Srbiji(a i preko bare) ne moze da promeni seriski broj tj. IMEI telefona na BB5 seriji telefona u koju spada N73.

gylypter
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 28. Jan 2006. 02:07

Post od gylypter »

Kao i što reče Ninolina sve u svemu ništa se spektakularno ne dobija sem tih "par opcija" u plejeru... A što se tiče tema, i ovako ih imam dovoljno.

6630 app
Mobil fan
Mobil fan

Post od 6630 app »

gylypter, ako telefon koristis za slusanje MP3 onda nije zanemarljivo,mnogo bolji zvuk preko slusalica i zvono glasnije. Ako ne koristis za MP3 vec npr. za cat imas verziju IE koja u sebi ima podrsku za msn mislim,nisam je isprobao.
Ja sam zadovoljan sa ME,glasnije i jasnije zvono.

M i k i
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 25. Dec 2006. 13:23

Post od M i k i »

Nova verzija upgrade-a za N73 je V 3.0638.0.0.1
Zanima me da li ova verzija podrzava Srpski T9 ???

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

M i k i, i stara i nova verzija softvera podrzavaju srpski t9, samo proveri da li je taj tel pravljen za nasu regiju, tj koji jezicki paket ima u sebi.

PozZ

samo-partizan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 10. Dec 2006. 00:46

Post od samo-partizan »

Ako uradis backup fajlova sa stare verzije softvera i onda krenes instalaciju novog,pa posle toga samo idi na vracanje sa stare verzije i radice ti sve ok kao na prosloj (jezik,aplikacije,video,muzika,slike... ceo profil)samo ces naravno dobiti novu verziju a ceo profil ce ti raditi po starom.Nemoj da zaboravis da izbacis karticu pre nego sto pocnes update softvare,

6630 app
Mobil fan
Mobil fan

Post od 6630 app »

Za ME i IE je poslednja verzija V 3.0638.0.0.1 , za sve ostale normalne je V 3.0649.0.0.1 , 30 - 11 - 2006

bambi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 24. Jan 2007. 13:05

Post od bambi »

Imam jedan problem ...

Kupio sam n73 ME Black sa timovim softverom. Pratio sam uputstvo sa ovog foruma, ubacio sam product code koji je dat na ovom forumu za n73 ME (a razlikuje se code od onog sto pise na telefonu kada skinem bateriju) i instalirao nov softver bez problema. Medjutim primetio sam kako se telefon sa vremena na vreme zaglupi. Evo npr. danas ceo dan nisam primao poruke i kada sam ga restartovao stiglo je 20. Isto tako desilo mi se 2 puta da one precice na telefonu ne rade.

A da, sada mi je verzija softvera v3.0638.0.0.30
| E72 | Vivaz Silver | SE c902 |

nzb7
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 10:10
Kontakt:

BAMBI formatitaj ga

Post od nzb7 »

BAMBI formatiraj ga *#7370# (ali prvo sacuvaj bitne podatke na racunaru ;) :shock:

Sale2322
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 21. Jan 2006. 13:56

Post od Sale2322 »

E ljudi videh onu NOkiju 6290 i mnogo mi se svideo softver, pa bi da pitam da li je moguce da se promeni product code, i da se product code od 6290 stavi u N73, pa da se instalira softver od 6290 na N73. Ja sam menjao product code i sada imam N73 ME softver. To mi je palo na pamet jer imaju iste ekrane iste velicine, pa ako bi dosao do product coda od 6290 mozda bih mogao da imam taj softver. I jos jedna stvar: video sam da ima novi softver za N73 ME pod oznakom 3.0649.0.0.31, pa me interesuje da to nije isti softver koji je u 6290. Hvala unapred posto mi veoma treba taj softev, jer je odlican!!!
Uskoro: P990i + 2 GB

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Mislim da dva software-a nisu kompatibilna, ali ionako ne mozes nista da zeznes. Ako ukucas los product code, telefon to nece prihvatiti, i samim tim neces ni flashovati telefon. Barem je to po meni tako, mozda neko ima drugacije misljenje?
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

dzuljo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 08. Sep 2005. 16:21
Kontakt:

Post od dzuljo »

kao shta sam video na neke forumima da za E61 ima novi software v3
jel moze neko da potvrdi?
ako je tako onda bi trebalo i za E60 da bude u kratko vreme
pozdrav

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Da za E61 ima v3 softver, izasao je pre mesec i vise dana. Ubacio sam ga u moju E61 ( all credits go to Miskoni i Ninolina). :)
and justice for all...

dzuljo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 08. Sep 2005. 16:21
Kontakt:

Post od dzuljo »

zdravo Dream Weaver
koje su razlike u novom verzijom
interesuje me ako znash
jel bolje hvata WIFI
voip na dolazne povici jel reshen problem
a i sve shta je promenjeno shta si primetio
pozdrav

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Pa ovako dzuljo: wifi mi isto sljaka kao i pre tj. nisam primetio nikakve razlike, razlika je u tome sto mi ne ispisuje memory full kad otvaram inetrnet stranice ( to mi se stalno desavalo kad sam otvarao oglase na MS-u preko fona a sad ne), za voip nemam pojima jer isti ne koristim, jos neke probleme koje sam imao su nestali ubacivanjem novog sw.
Mana je sto mi je zvuk preko slusalica slabiji tj. tisi nego sa starijom verzijom (imao sam v1).
and justice for all...

bambi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 24. Jan 2007. 13:05

Re: BAMBI formatitaj ga

Post od bambi »

nzb7 napisao:BAMBI formatiraj ga *#7370# (ali prvo sacuvaj bitne podatke na racunaru ;) :shock:
formatirao sam ga i sada sljaka extra i dosta je brzi nego pre. vratila mi se vera u n73 :)

hvala

Zmaj
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 05. Sep 2004. 09:27

Re: BAMBI formatitaj ga

Post od Zmaj »

bambi napisao:
Malo offtopic pitanje, ali zanima me kako najlakse sacuvate podatke na symbian Nokia-i. Pokusavao sam preko PC Suite pa File Manager ->Nokia Phone Browser pa onda rucno kopiram svaki fajl na racunar posto nece odjednom sve lepo da kopira, jer ako kopiram sve podfoldere i fajlove na Mem. kartici i samoj memoriji telefona on samo napravi na racunaru neki bezvezni temp folder sa jednim fajlom male velicine tipa phonefiles ili slicno...
Born to be wild!!!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Stavi fon na data transfer protocol, i onda samo iskopiras sve sa kartice, a prethodno sve sacuvaj sa phone memory na karticu. Ili probaj da uradis backup telefona sa PC Suite
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Odgovori