Pravila foruma Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
E ovako... interesuje me gde 'nestaje' slobodna memorija telefona (ne MMC kartice) u slucaju ove Nokije. Moguce je da sam mnogo stvari prevideo, ali mi stvarno ovo nije jasno :
Kada udjem u meni Memory details->Phone memory dobijam ovo :
582B Calendar
38 kB Contacts
180 B Documents
Nije mi jasno na sta je potrosena ova memorija (znam da nije puno, cisto me zanima ), posto nista nisam memorisao u telefon- ni jedan kontakt, nista u kalendaru...
ja mislim ali nisam siguran da su to aplikacije programa(ikone) i sve ono sto se nalazi u njima, npr. kad otvoris kontakt on ti da razne opcije kucni, mobilni, posao itd..., isto kad otvoris kalendar imas aplikaciju sa datumima, mesecima, godine, e ja mislim da je to ta memorija
Kao i svaki software tako i Nokiin software uzima danak u ovom slucaju u baytima ne moras nista instalirati ali software koji nokia koristi pokazuje da je obezbedio mesto za t0....Inace ako niste znali oko 30 Mb mozda malo manje ode na software koji pokrece tel...video ja kad mi covek uradio novi firmware 5.27...
za adidasa: gde si ugradio taj novi firmware. jel valja? kazu ljudi da umeju neki serviseri da ga zeznu. ajde posto nisam siguran da sme to da se pominje na forumu posalji mi na mail koji servis valja za flashovanje
5.27 je do sada najbolji.6600 je duplo brzi sada...cekam jos neki update firmwarea da stavim u njega i verujem da ce biti jos bolji..ko moze neko stavi ovaj 5.27 obavezno.
Novi firmware bogami lepo ovaj 5.27 je dosta dobar.Treba videti kakav je ovaj novi...Pero sacekaj malo da se slegne prasina pa da vidimo vredili ubacivati ovaj 5.80
5.27 je sasvim korektan mozete slobodno ostaviti na njemu.
Firmware i os se menjaju kad ne rade kako valja, dokle god rade apsolutno je nepotrebno menjati ih.
Sto se tice memorije... to je misterija razumem tvoj problem, ali jednostavno neke stvari zauzimaju dodatnu memoriju, uninstaleri, logovi instalacija i sl... to se ne uracunava u velicinu programa, a ipak tezi po koji kb, i vremenom se nakupi
Ako te stvarno interesuje gde te je memorija nadji negde i skini programce SWITCHER. On tacno u bit pokazuje gde ti je otisla memorija jer kontrolise sve trenutne procese u fonu.
Ne misli se na ram memoriju, tu postoji nekoliko programa koji pokazuju sta koliko zauzima.. nego memorija na disku.... za instalaciju aplikacija... a djubre se gomila.. jedan od najpoznatijih foldera koji sve vise zauzimaju ma sta im radio je system/mail ... gomila se djubre ko nenormalno.. a obrises li manuelno nesto format ti ne gine
Ja redovno brišem iz System/instals i mnogih drugih. E, sada, treba neko vreme dok čovek nauči šta je šta, da ne obriše neki deo programa za koji će naknadno shvatiti da mu je potreban...
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.