Nokia zvanično izbacila "Firmware Updater"

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Odgovori
nzb7
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 10:10
Kontakt:

n73

Post od nzb7 »

za n73 novi softver izvinjavam se ako sam zakasnio sa obavestenjem :D

i da li ga je neko ubacio ? zanima me kako radi ?

Version: 3.0704.1.0.1

samo-partizan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 10. Dec 2006. 00:46

Post od samo-partizan »

Ja sam ga ubacio danas i dobar je nema sta odlicno radi cak mislim i da je za nijansu brzi nego predhodni (mislim na rad na njemu).

Zmaj
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 05. Sep 2004. 09:27

Post od Zmaj »

miodrage napisao:Stavi fon na data transfer protocol, i onda samo iskopiras sve sa kartice, a prethodno sve sacuvaj sa phone memory na karticu. Ili probaj da uradis backup telefona sa PC Suite
Ako sam te dobro razumeo iskopiram seve sa kartice, naravno ptethodno sve sa phona na karticu ali kako kopiram sa kartice na racunar moram preko PC Suite u svakom slucaju, kada sam probao rucno da kopiram preko PC Suite-vog managera nisam uspeo sve foldere da rucno prebacim, neki fajlovi nisu hteli da se prebace vec samo se naprave neki temp fajlovi, ali vecinu sam uspeo da prebacim.

Da probao sam i preko PC Suite-vog backupa ali on tamo pravi samo jedan backup fajl i ne mogu kasnije nikako da ga izlistam vec samo da ga vratim na telefon ako hocu!
Born to be wild!!!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ne, ako imas sve na kartici, PCSuite ne koristis. To je obican data transfer podataka, a fon se prijavljuje kao USB mass storage.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

SpawN
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 16. Jan 2007. 23:39

Post od SpawN »

moze li mi ko pomoci ocu da skinem onaj nsu da uradim apdejt ali na onom linku mi kazu sorry to ne postoji?sta da radim i mogu li to nedje skinuti?

nzb7
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 10:10
Kontakt:

spawv

Post od nzb7 »

http://europe.nokia.com/A4176089?N73

spawn samo klikni update via pc ine netx 2 puta i english (videces pise select a language to download crnim slovima i ispod plavim engliss)

Cola14
Banned
Pridružio se: Pet, 02. Mar 2007. 15:10

Post od Cola14 »

e menja li neshto u telefonu taj product code? I kako da unapredim malo moj telefon prochitao sam sve 3 puta (po izreci 3 put meri 1 seci lol:) nego mene je stvarno strah da to uradim imam N70 :`( i da li treba da se flashuje i kako???

Ertan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Maj 2006. 20:14

Post od Ertan »

Pitanje za one koji su update-ovali firware preko nokijine aplikacije: koliko je to trajalo vremena? Mobilni (N70) mi je trenutno samo na 4 crte tako da nisam siguran da li da krecem sada sa update-ovanjem. A nije mi blizu punjac.

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Ertan, ne traje duže od par minuta...trebalo bi da ti četiri crtice budu dovoljne samo što od theme na mobu zavisi koliko te četiri crtice označavaju...Ako je 4 od 6 onda je ok... :) :D
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Ertan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Maj 2006. 20:14

Post od Ertan »

Crtice su 4 od 7 je tako da se nadam da ce izdrzati do kraja :D Hvala na informaciji. ;)

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Sam update traje oko 5 minuta ALI ipak mislim da telefon mora biti prikljucen i za vreme skidanja firmware-a (oko 41-42MB za N70) pa nemoj da se igras sa tim ako ti nije baterija dovoljno jaka,odnosno nije stara i sa dosta opalim kapacitetom (meni je update skidao po jednu crtu za update na novoj bateriji a toliko mi je skidao ceo prvi dan koriscenja pune baterije)!!
Pozdrav 8)

ZedPi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 02. Jul 2005. 15:42

Post od ZedPi »

Mom drugaru je prsla e61 posle u toku/posle update-a pre par meseci... Morao je da pljune oko 3 soma dindzi za instalaciju kod nekog jer (valjda) za e61 nije bilo "necheg" (pojma nemam chega, da li je to neki uredjaj - neshto tipa 'box' ili tako neshto)... Ja josh uvek nisam siguran da li da se upustim u to (imam istu e61 kao i on - sa arapskm slovima)... Da li ima neke veze to shto ima arapska slova i update...?

ZedPi
Chance favors the prepared mind.

Cola14
Banned
Pridružio se: Pet, 02. Mar 2007. 15:10

Post od Cola14 »

Ja mislim da nema nikakve veze.

Izmenio:gameforce:Isto pitanje si već postavio na 2 mesta.Nema potrebe i na trećem!

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Ima veze,ako ima Arapska slova onda je predvidjena za to trziste,a samim tim je i Product code prilagodjen tom trzistu,sem ako ti telefon nije flesovan pa vec imas Srpski i ostale jezike sa ovog podrucja,u suprotnom moraces da prvo promenis Product code da bi dobio Srpski pri update-u!!
Pozdrav 8)

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

sto se tice zadnje verzije softwera za 6630 to je V 6.03.08 ja sam je dobio kada sam kupio mob.Inace moj mob je proizveden pre 13-02-06 znaci pre god dana,i od tada nema novih updaitova :dry:
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Nije tvoj telefon tada proizveden,vec je taj firmware za njega tada izasao i telefon je sigurno stariji,ali to nije ni bitno,vazno da ti imas dobru,novu i STABILNU verziju softvera!!
Pozdrav 8)

Prlecar
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 08. Mar 2007. 11:08

Post od Prlecar »

Jutros sam posle mnogo strepnje uradio update na svojoj N73ME uzetoj preko Telekoma.Sve je proteklo u najboljem redu i bilo gotovo za 6-7 min,s obzirom da je mreza na fakultetu gde sam radio update mnogo brza.Preporucio bih svima da detaljno prate uputstvo i da ne strepe zbog svog fona.Pozdrav svima,pisite utiske posto!! :D

Cola15
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 05. Mar 2007. 23:27
Kontakt:

Post od Cola15 »

I ja mislim isto.Mishkoni hvala puno.Apdejtovao sam telefon jednog poslovnog druga mog oca.Bio sam mnoogo uplashen a on je insistirao da mu apdejt N73.Kada sam zavrshio nije htelo da se upali jedno 1 minut i kako bi rekli "usro sam se". Ali kasnije je sve proteklo kako treba.Telefon sada fura kao nikada.Sada smo svi srecni :P kada budem popravio USB poshto trenutno nece kod mene i ja cu moju bebicu N70 da apdejtujem na N70ME znam da nije nishta posebno uradjeno ali bash mi je volja da mu dodam ime ME :D.Cool TNX PEOPLE

A i ako se telefon ne "probudi" valjda moze da se uradi pomocu nekog programa jel tako???Lomnica ti znash valjda

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Znam naravno,i moram te razocarati,zasad se koliko ja znam samo series40 Nokie ozivljavaju preko Phoenix-a ako se ubiju a series60 jos ne,samo moze preko box-a!!
Pozdrav 8)

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

malopre sam pokušao da prebacim N73 sa ME na "običnu" i promenih product code i pokrenuo Nokia S.U. , prepozna mi telefon i pri proveri softvera izbaci mi "Your softvare is up to date , no need to to update" i nedaje mi mogućnost "reinstal software" ??? lele

vratio sam product code za ME verziju i ponovio proceduru , .... sad mi kod ME verzije daje mogućnost "reinstal software"

jel imao neko sličan problem?

Odgovori