Nokia zvanično izbacila "Firmware Updater"

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Odgovori
Glider
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 04. Dec 2006. 12:18

Post od Glider »

Dali je mozda izasla novija verzija softvera za 6630 od V 6.03.08 RM-1 i dali se uopste ocekuje da se ova sadasnja jos doteruje???

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

da li postoji mogucnost da se skine sam flash file sa nokia sajta i sacuva u racunaru? :|

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Glider, postoji v6.03.40 od 29-09-2006 i vrlo je moguće da je to konačna verzija, mada, nikad se ne zna.

Mirko, za sada može samo kroz NSU, sačekaš da se završi skidanje pa iskopiraš potrebne fajlove na drugo mesto pre nego što se završi proces flešovanja jer se tada fajlovi automatski brišu.

bambi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 24. Jan 2007. 13:05

Post od bambi »

Auu ljudi pomagajte,

krenuo sam da updatejuem n73 black. I kaze on meni ima novi software .31 (moj je bio .30 ) i krene instalacija i od jednom mi se ugasi telefon. Sada nece da se upali!!! Sta da radim ? Sta je ovo ? Probao sam i da izvadim bateriju i vratio sam je i nista!
| E72 | Vivaz Silver | SE c902 |

Cola15
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 05. Mar 2007. 23:27
Kontakt:

Post od Cola15 »

bambi ti ocigledno nisi procitao sve threadove koliko ja znam telefon se iskljuci jer se flashuje. I to traje nekih 8 minuta i posle sacekas minut i upalis telefon.A ako si izvadio telefon iz USB-a vec ne znam mozda ti je telefon crko mozes flashovanjem da ga ponovo popravis ali mislim da je bolje da odes kod nekog servisera da ti popravi.
Sk8 OR DiE -- iPhone 3G 8GB

Extreme
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 11. Jan 2006. 14:42

Post od Extreme »

Pozdrav. Uzeo sam pre neki dan N72 (polovnu, mada to i nije bitno), hocu da je flash-ujem (update-ujem), pa me zanima koji je najnoviji software za ovaj fon (ja imam 2.0617.1.0.3) i kako ga upgrade-ovati (preko onog cuvenog Phoenix-a ili NSU-a). Koliko sam razumeo iz svega ovog, NSU je malo sigurniji od Phoenix-a, s tim sto treba prvo promeniti Product Code (moj je 0534977, nemam pojma za koje je to trziste, ali telefon ima non-brand firmware).

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Extreme, za taj product code je poslednja verzija 2.0635.3.0.2 i za 0531487 je ista. Promeni product code i flešuj ga preko NSU-a, tako ti je lakše...

nikolaa
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 11. Apr 2007. 12:43

Post od nikolaa »

malo da promenimo temu...probao sam onaj Nokia Software Updater i svaki telefon koji sam kacio javio je da je softwer vec update-ovan ... pa pita da li zelis repair da odradis ...smaaaaraaa...sve to moze sa *#7370#...ali life timer ostaje... mene interesuje da li je stvarno moze taj life timer da se resetuje preko usb koji ide uz fon da ne nosim u servis...???/
solidrulez

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

nikolaa, moze da se odradi i to al za tako nesto ti treba i vise od obicnog servisa. Ja sam dobio bb5 fajl al ti pored njega treba i box. Naravno, sve zavisi koji telefon imas pa u skladu s tm treba da trazis onog ko ima odgovarajuci box.
Odosmo u off...

migi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 02. Maj 2006. 16:58
Kontakt:

Post od migi »

hehe...Slučajno danas provalih...

Svi vlasnici noka 6630 sa tim-ove mreže, možete jednostavno (bez učešća NSS-a i menjanja product broja) preko updatera da se otarasite tim-ovog softvera...

Znači pratite uputstva programa - i dobićete čist nokijin v 6.03.40 29-09-06 rm-1

Provereno na mom telefonu

Tanja
neaktivan nalog
Pridružio se: Pon, 02. Jan 2006. 16:22

Post od Tanja »

Ewo da kazem da sam i ja fleshowala telefon bez problema,imala sam stari softver josh od juna,a sada sam ubacila ME za n70 :D nije komplikowano uopshte,samo pratite uputstwa :) i da kazem da ja u C:\Program Files\Common Files\Nokia\Service Layer\Service Modules\ServiceModule_00001 nisam imala folder products i nisam mogla da widim koje fajlowe skida. . al to je manje wazno :) telefon mi je bio prikljuchen swe wreme na kabal,i dok se softwer skidao. . Od pune baterije skinuo mi je 2 crtice,a da napomenem da je ta baterija stara 7 meseci :) eto. .
Sony Ericsson Vivaz silver 8gb + Nokia e71 8gb white <3

joca986
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 19. Apr 2007. 11:20

Post od joca986 »

Ja imam jedno lamersko pitanje, ali sta cu, nigde nisam nasao odgovor na to. Kada menjam moj product kod, da li on menja i imei broj ili sta se desava tim procesom konkretno...

Najvise me ovo zanima jer sam uzeo n73 nov pre 15-ak dana, i razmisljam se da ga upgrade na ME, ali ne bih da izgubim garanciju koja je vezana za IMEI broj (Serial number) ...

Inace verzija koju imam je 3.0638.0.0.1

Da li postoji neka novija, i da li donosi neka poboljsanja...

Takodje me zanima i da li se isplati flashovati preko dial-up konekcije ili da se iscimam do nekog ko ima ADSL... ?

Poz.

Extreme
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 11. Jan 2006. 14:42

Post od Extreme »

Ne menja se IMEI, samo taj Product Code (koji se, btw, nigde ni ne vidi). Verovatno postoji neka novija verzija (ili bar drugacija, posto hoces od ME), a moze i preko dial-up - a, samo ce to da potraje, meni je npr. na ADSL-u (256kb) trebalo 20-25min, kad sam radio N72. Pozz

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

Update-ovao sam N70 na novu ver.sw 5.0705.3.0.1 i primetih bug :dry:
Kada se aktivira spikerfon nema jačinu koju bi trebao da ima.
Tačnije on jeste jači.. ali ne tako jak kao u prethodnoj verziji 5.0638.3.0.1
Sada ga jedva čujem u kolima(naravno da sam pojačao do kraja spikerfon).
Ima li još neko slično iskustvo ili je samo loše odradio flash pa da ga flešnem ponovo?
(ili da menjam auto) :P
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Evo nisam na to obratila pažnju...ali sad sam ga isprobala pa se i meni čini da je malo tiši nego što je bio...hmmm... :disgust: ...I ja sam inače update-ovala N70 na najnoviju verziju.. :chytry:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

E pa Nina onda i ti da kupiš tiši auto :P
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

[quote="Extreme"][/quote]
Originalni product code se,BTW,vidi kad se izvadi baterija,nalazi se ispod IMEI code-a!!A ako je promenjen onda se moze videti koji je novi u NSS-u!
Pozdrav 8)

joca986
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 19. Apr 2007. 11:20

Post od joca986 »

A da li je moguce vratiti product code na stari, kad zavrsim update, posto mi je n73 sa tim mreze, a ja bi da ubacim n73 me, za nase trziste (da ima srpski t9)... I posle da vratim stari product code, i da me niko ne cima ako bude potrebe za garancijom... :)

Poz.

Cola15
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 05. Mar 2007. 23:27
Kontakt:

Post od Cola15 »

joca986, pa naravno da je moguce :) hehehe istim postupkom i vratis stari product code lolcina
Sk8 OR DiE -- iPhone 3G 8GB

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Da, ali opet ostaje mogućnost da se desi "cimanje" jer će biti očigledno da je ubačen ME firmver u običnu N73...

Odgovori