Nokia zvanično izbacila "Firmware Updater"

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Odgovori
mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

imam jedno laicko pitanje:
da li je promena product koda standardnim postupkom isto sto i dekodiranje fona (kodiran na jednu domacu mrezu)?
odn. da li promenom product coda i updatovanjem s. mogu dekodirati fon sa nase mreze?
hvala

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

mrkixxx,
1.nije to to
2. ne moze se updateom dekodirati fon jer je to sasvim druga stvar od dekodiranja.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

Sale_M, , da ali kada mu promenim p.code, on gubi valjda parametre osnovne mreze na koju je kodiran? :|

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Kada mu promenis product code on samo menja jezicki paket koji ce ti biti dodeljen nakon update-a a to nema veze sa dekodiranjem.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

zna li neko koji je produkt kod balkanski naravno za nokiju 6130?hteo bih malo da se igram sa jednom pa da vidimo da li možemonešto uraditi od nje
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Miodrag N73
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Okt 2007. 23:26

Post od Miodrag N73 »

Imam N73 sa Tim mreze.Pre godinu ipo dana sam u servisu ubacio softver od N73 ME,sa srpskim.Sad bi hteo da mu ubacim novi softver od N73 ME,pa me zanima da li moram da mu menjam Product cod ili ne?Koja je zadnja verzija od N73 ME?
Nokia N95 8gb Black

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Zna li neko balkan kod za 6230i ?
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Sensei, na netu sam nasao info da ona nije BB5 Nokia i da se mora nositi u servis da joj ubacis novi sw!

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Sensei »

E hebiga onda :smutny:
Ne treba mi novi sw, samo sam htio da ubacim srpski zbog t9...vidjecu kod druga koji ima servis da mi to uradi...
Hvala na infu ;)

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Miodrag N73, reci ce ti program sve kad spojis tel sa kompom. Ako ima nove verzije, ponudice ti upgrade. ako nema... Nista.
Btw, probao sam T9 na srpskom... nije losa fora, al sta znam... nervira me :S
Nokia E71... Elegant, but deadly

mkvb
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 07. Feb 2006. 15:46

Post od mkvb »

Uradjen update sa v04.21 na v05.11 na N6120

Mozda malo brze luta po meniju ali mozda i tripujem ali ono sto moze biti korisno nekome je ispravljen bug u srpskom T9, slovo č je gutalo karaktere i pri Reduced support encoding-u, sada je ok. I tu je naravno nova Red tema

Eto mozda nekome bude od koristi
HOX Titanium gray

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Možda i ovo bude od koristi (ako je bilo, briss). Ako slučajno uđete u proces apdejta sa (polu)praznom baterijom, nema problema, NSU će pred sam čin apdejta kulturno sačekati da dopunite bateriju do (njemu) potrebnog nivoa (za N73 5/7 crtica). :wink:

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2005. 09:11
:: Xiaomi Mi 9

Post od milann »

mkvb napisao:...ali ono sto moze biti korisno nekome je ispravljen bug u srpskom T9, slovo č je gutalo karaktere i pri Reduced support encoding-u, sada je ok.
Od toga nema ni dalje neke koristi jer onome kome budeš slao poruke ima da mu se prikaže C umesto Č.

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Sensei »

milann, nije ni pricao o tome kako ce mu se pokazati slovo, nego
o tome da dok kucas poruku č je smanjivalo vise karaktera umjesto samo jednog, pa nisi znao koliko ti je zapravo ostalo karaktera do kraja poruke.

Miodrag N73
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Okt 2007. 23:26

Post od Miodrag N73 »

Skinuo sam najnoviji PC Suite i Nokia softver updater.Povezao sam N73 sa racunarom preko PC Suite,ali Nokia softver updater nece da pronadj telefon.Stalno mi izbacuje Unable to find phone.Sta je u pitanju?
Nokia N95 8gb Black

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od milann »

Sensei, i kakvu korist ima od toga što mu guta jedno slovo i što zna koliko mu je ostalo do kraja poruke? Dok ne prebaci na full support, i da mu onako domaćinski guta slova, on faktički ne može da koristi č i ostala naša slova u poruci jer mu to niko ne može primiti. Jedino ih on vidi.

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Sensei »

milann, VELIKA je korist od toga ;)

Jer svako ko malo vise kuca sms-ove je odavno poceo da koristi t9, a srpski t9 ispisuje nasa slova tj. čćžš tako da kada ukljucis reduced support mozes normalno da koristis t9 bez straha da ces poslati 3-4 poruke umjesto 1, a sada je i ispravljena greska sa "gutanjem" slova tako da poruke sa t9 odlicno rade! :)

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od milann »

U tom smilsu može poslužiti, ali opet daleko od toga da to funkcioniše odlično jer mene prilično iritira što niko ne može otvoriti ta slova. Mi koji smo navikli da koristimo naša slova (u to se možeš uveriiti i po mojim postovima) i želimo da kao takva stižu i drugoj strani i dalje smo osuđeni da koristimo full support. Moraće Nokia na našim slovima još da poradi.

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Sensei »

Nije to samo do nokie, i na svim ostalim telefonima je tako, jednostavno nasa slova u tom nekom programskom jeziku zauzimaju vise mjesta od standarnih engleskih, cisto sumnjam da ce se tu bilo sta popraviti u skorije vrijeme :dry:

Butters
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 20. Mar 2008. 06:36

Post od Butters »

Wiki napisao:Message size

The maximum single text message size is either 160 7-bit characters, 140 8-bit characters, or 70 16-bit characters. Characters in languages such as Arabic, Chinese, Korean, Japanese or Slavic languages (e.g., Russian) must be encoded using the 16-bit UCS-2 character encoding (see Unicode).

Larger content (Concatenated SMS, multipart or segmented SMS or "long sms") can be sent using multiple messages, in which case each message will start with a user data header (UDH) containing segmentation information. Since UDH is inside the payload, the number of characters per segment is lower: 153 for 7-bit encoding, 134 for 8-bit encoding and 67 for 16-bit encoding. The receiving handset is then responsible for reassembling the message and presenting it to the user as one long message. While the standard theoretically permits up to 255 segments,[18] 6 to 8 segment messages are the practical maximum, and long messages are often billed as equivalent to multiple SMS messages. See Concatenated SMS for more information.
Tako da nasa slova su 16bit

Odgovori