Nokia zvanično izbacila "Firmware Updater"
Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Ned, 10. Dec 2006. 00:46
Kad pocnem da radim u NSS meni sa leve strane pise ovo |||Reading Virtual USB device...Done.
->Serial: F06F2B65, HW: 0.0
Testing Interfaces...
->USB DKU2....Supported.
->USB CA-53...Supported.
Testing Directories...
->DCT4 Loaders Dir('Flash')......Found.
-->0 file(s) found.
-->Please copy the loaders first!
->ADSP Loaders Dir('FlashUsb')...Found.
-->0 file(s) found.
->DCT3 Loaders Dir('fls1sup')....Found.
-->0 file(s) found.
->Products Dir('products').......Not Found.
->Serial: F06F2B65, HW: 0.0
Testing Interfaces...
->USB DKU2....Supported.
->USB CA-53...Supported.
Testing Directories...
->DCT4 Loaders Dir('Flash')......Found.
-->0 file(s) found.
->ADSP Loaders Dir('FlashUsb')...Found.
-->0 file(s) found.
->DCT3 Loaders Dir('fls1sup')....Found.
-->0 file(s) found.
->Products Dir('products').......Not Found.
Ljudi, treba da flešujem Nokiju 6131 i imam par pitanja, pošto nikad nisam flešovao S40 telefon. Ako sam dobro shvatio, procedura je manje-više ista kao kad se flešuje S60 telefon, jel' da? General profil, SIM kartica unutra i isti proces skidanja i ubacivanja softvera preko NSU? Sad, što se tiče back-upa: postoji veliki broj poruka u folderu koji nije Inbox, koje moraju biti sačuvane. Da li će se ove poruke sačuvati prilikom back-upa Nokia PC Suite-om ili se moraju prebaciti u Inbox? Važno je to da znam, jer i u Inboxu ima ogroman broj poruka, koje isto treba da budu sačuvane. Onda, kakav je sistem promjene product code-a? Da li je isti kao na S60, tj. preko NSS-a?
Hvala unaprijed!
Pozdrav!
Hvala unaprijed!
Pozdrav!

iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!
- kljun
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
- Kontakt:
Vincent sve isto, product code menjas preko NSS, onda uradis backup, za poruke nisam siguran, ne secam se, uradis update preko NSU, uradis restore, i pici. 

Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album
- tehno maniac
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26
1.) Sta ti treba procitaj: >>OVDE<< ili >>OVDE<<
2.) Ja nisam gubio nikakve podatke kada sam radio apdejt i sve mi je ostalo u telefonu
3.) Posle apdejta gubis sva obelezja TIM mreze
2.) Ja nisam gubio nikakve podatke kada sam radio apdejt i sve mi je ostalo u telefonu
3.) Posle apdejta gubis sva obelezja TIM mreze
● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
tehno maniac,
1) koji god da imaš NSU on će ti svakako odmah ponuditi update ako je izašao neki noviji ...
2) gubiš sve podatke sa interne memorije, koje si ti dodao...
3) ostaće ti TIM u telefonu, jer ćeš i moći da update-uješ ukoliko je za TIM izašla novija verzija software-a... Ukoliko ne promeniš Product Code preko NSS-a, NSU će prepoznati da je telefon sa TIM-a i automatski će ti ubaciti i njihov update...
IDzO, ne znam stvarno odakle ti ove informacije... meni se sve obrisalo sa interne memorije prilikom poslednjeg update-a, a imam najnoviji Firmware, tako da sam prilično skoro to radila (pre nekoliko meseci) i toga se odlično sećam... A i ovo vezano za TIM mrežu... uopšte nije istina da se telefon sam debrandira, već je neophodno pre update-a izmeniti Product Code...
1) koji god da imaš NSU on će ti svakako odmah ponuditi update ako je izašao neki noviji ...
2) gubiš sve podatke sa interne memorije, koje si ti dodao...
3) ostaće ti TIM u telefonu, jer ćeš i moći da update-uješ ukoliko je za TIM izašla novija verzija software-a... Ukoliko ne promeniš Product Code preko NSS-a, NSU će prepoznati da je telefon sa TIM-a i automatski će ti ubaciti i njihov update...
IDzO, ne znam stvarno odakle ti ove informacije... meni se sve obrisalo sa interne memorije prilikom poslednjeg update-a, a imam najnoviji Firmware, tako da sam prilično skoro to radila (pre nekoliko meseci) i toga se odlično sećam... A i ovo vezano za TIM mrežu... uopšte nije istina da se telefon sam debrandira, već je neophodno pre update-a izmeniti Product Code...
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
Kada sam stavljao v20 sw na N82 nije mi se nista obrisalo od informacija sa telefona.
6630 mi je bio sa T-Mobile mreze i kada sam ukucao Balkan code sve mi je obrisano sto je bilo u vezi sa T-Molie-om .
6630 mi je bio sa T-Mobile mreze i kada sam ukucao Balkan code sve mi je obrisano sto je bilo u vezi sa T-Molie-om .
- Ninolina
- Moderator
IDzO, to što kažeš zaista i važi za N82...
ali ne i za N95 8GB...
A i za ovo sa promenom product coda... trebalo je da naglasiš da je prvo neophodno da se to odradi kako bi debrandirao telefon sa TIM-a... 

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- tehno maniac
- Mobil manijak
Ninolina, mislio sam da to vazi i za N95 8Gb (nije mi jasno sto je durgacije ali hvala na ispravci)! 
A to za product code sam propustio da napisem, ali ne namerno!
Kod za N95 8gb je: N95 8GB RM-320: 0550379
Procitaj one strane sto sam ti okacio i tamo ces naci informacije o kodovima i kako da osvezis sw!

A to za product code sam propustio da napisem, ali ne namerno!

Kod za N95 8gb je: N95 8GB RM-320: 0550379
Procitaj one strane sto sam ti okacio i tamo ces naci informacije o kodovima i kako da osvezis sw!
- Ninolina
- Moderator
tehno maniac, product code za N95 8GB RM-320 je 0550379... a sve važne linkove imaš u prvom postu ove teme... 
IDzO, i mene je začudilo odkud takva razlika ali N82 je noviji telefon i znam da isto važi i za E66... Verovatno je to novina koju je uvela Nokia, ali tek nakon N95-ice....

IDzO, i mene je začudilo odkud takva razlika ali N82 je noviji telefon i znam da isto važi i za E66... Verovatno je to novina koju je uvela Nokia, ali tek nakon N95-ice....

- tehno maniac
- Mobil manijak
Da vam se zahvalim, uradio sam update na drugovoj N73 ME...
Skidan je sa swisom mreže i ima tone onih gluposti ali više nema...sad će mi biti večno dužan
Sad krećem da radim update na n95 8gb..
btw. čitao sam kako N81 sa najnovijom verzijom FW, ima one lepe efekte tranzicije sa FP2...kada će to na n95 8gb?Baš lepo izgleda
Skidan je sa swisom mreže i ima tone onih gluposti ali više nema...sad će mi biti večno dužan

Sad krećem da radim update na n95 8gb..

btw. čitao sam kako N81 sa najnovijom verzijom FW, ima one lepe efekte tranzicije sa FP2...kada će to na n95 8gb?Baš lepo izgleda

Nokia C6
tehno maniac, hoces li moci hakovati tel ako stavis novi sw? Pazi negde su pricali da ima fora da se hakuje N95 8gb sa novim sw, a negde pricaju da ne moze! Takodje sam naleteo na info da hakovani back up ne radi kada se ubaci posle apdejta!
Ninolina, ja sam mislio da je na svim ovim novijim telefonima napravljeno da se moze osveziti sw bez gubljenja podataka, ali eto nije tako.
Ninolina, ja sam mislio da je na svim ovim novijim telefonima napravljeno da se moze osveziti sw bez gubljenja podataka, ali eto nije tako.
- tehno maniac
- Mobil manijak
- Ninolina
- Moderator
tehno maniac, provereno radi hack na najnovijoj verziji firmware-a V30.0.018 od 23.07.2008 za N95 8GB... Ja imam najnoviji firmware i hackovan telefon... Problem sa hackom je kod obične N95-ice i to sa firmware-om koji je izašao prošlog meseca...Najnoviji firmware za N95 8GB je izašao pre 5 meseci.... 
I konačno, moja preporuka ti je da uradiš update dok se nije pojavila novija verzija koja će možda onemogućiti hackovanje.........

I konačno, moja preporuka ti je da uradiš update dok se nije pojavila novija verzija koja će možda onemogućiti hackovanje.........

Onda jedino ispadne da ne mogu provaliti ovaj v30 za N82 (bas me interesuje kada cemo se mi radovati), a valjda ni softvere na n96 i 85! 

- Ninolina
- Moderator
IDzO, da... trenutno nema rešenja za hackovanje najnovije verzije za N95, N82, N96 i N85... a i svaki sledeći noviji firmware će nam praviti isti problem... Dok neko od hackera ne sredi stvar... a ja verujem da će se naći rešenje...
Bar se nadam... 

- tehno maniac
- Mobil manijak
Da li ti se to desilo u onih 15 min, kada ti kaze da se ne sme prekinuti veza izmedju kompa i telefona?
Vidi kada sam ja drugaru osvezavao sw telefon se bio iskljucio u tih 15 min i nije vise hteo da se probudi pa su ga u sevisu oziveli.
Vidi kada sam ja drugaru osvezavao sw telefon se bio iskljucio u tih 15 min i nije vise hteo da se probudi pa su ga u sevisu oziveli.