Nokia zvanično izbacila "Firmware Updater"

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Odgovori
milkobgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 18. Avg 2008. 19:09

Post od milkobgd »

treba mi product code za 3600 slide, hvala

Dizzy_Reed
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 09. Maj 2007. 15:23
Kontakt:

Post od Dizzy_Reed »

samo-partizan napisao:Kad pocnem da radim u NSS meni sa leve strane pise ovo |||Reading Virtual USB device...Done.
->Serial: F06F2B65, HW: 0.0
Testing Interfaces...
->Products Dir('products').......Not Found.
Imam isti problem na 5310! Moze li mi neko reci o cem se radi i kako da resim to? :shock: :shock: :shock:

NightBird
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 18. Feb 2007. 03:45

Post od NightBird »

Imam problem sa 3120classic kada pocnem da snimam ponekad ispise sam od sebe unable to save, to me nervira pretpostavljam da je bug u softveru... sta mislite da li pametno da odradim update verziju preko nokia sofware update-a? Koristim dial up (adsl sam odjavio pre nekoliko meseca). Skinuo sam nokia software update, nokia pc suite najnoviji (tako da mi ne treba cable driver) da li je to sve sto mi treba? Da li li treba NSS? Telefon nema nikakvih oznaka (tim, a1...) kupljen legalno... Koliko kosta update u nekoj prodavnici ako postoji tako nesto, ili u prodavnici postoji samo fleshovanje?
htc wildfire s

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Данас пробах да од радим апдејт преко НСУ.Све је шљакало ок и онда се ис3повало да ми је телефон прикључен преко усб хуба и отказа инсталацију :o
Ја реко убих махину,скинем са усба,да укључим-неће...
Скинем батерији,врнем, покушам да укључим и хоће :D
Ради исто као раније а за апдејт идем у сервис.
Слобода или смрт

Nennad
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 23. Jan 2009. 19:01
:: LG G2

Post od Nennad »

Ne cekajuci odgovor od SaletaM i ostalih koji su vec radili update, ja ga i sam uradih, mada za sada ne primecujem neka poboljsanja. Prvo, postoje velike zjbncije prilikom update-a, ako nemate ADSL nemojte ni da pokusavate jer je update file velicine oko 125 MB. Prvo treba da instalirate najnoviji Nokia Software Updater, to cete uraditi tako sto startujete onaj koji imate i on ce se sam update-ovati. Onda prikacite telefon na komp i uljucite PC suite kao nacin povezivanja. NSU ce skinuti update file (cak i za 1 Mb konekciju treba oko pola sata). Zatim pocinje update, odn. prenos file sa kompa na mob. Medjutim, ovaj proces zakoci posle desetak minuta i morate ugasiti NSU pomocu task menager-a, on ce se sam ponovo startovati. Sledite uputstva za ponovno pokretanje update-a. Posle nekoliko minuta moze se desiti da se telefon diskonektuje, update ce stati, pritom se pojavljuje prozor sa uputstvima za ponovno povezivanje, Sledite uputstvo. NIKAKO NE IZVLACITE TELEFON SA USB-A DOK JE PROCES UPDATE U TOKU. Posle ponovnog pokretanja treba oko 20 min da se proces update-a zavrsi. Sve vreme preporucujem da vam tel. bude na punjacu, za svaki slucaj, svaki prekid upisivanja podataka na chipset telefona moze znaciti i njegov kraj. E, pa ko hoce, neka uradi.

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Meni je update pre jedno nedelju dana prosao bez ikakvih problema, nikakvih zakocenja NSU o kojima ti pricas nije bilo... :roll:
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Nennad
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 23. Jan 2009. 19:01
:: LG G2

Post od Nennad »

Ima nas koji smo imali problema, videh ovde ranije u temi da su ljudi imali istu situaciju, koja nije ni malo prijatna...

Stelle
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 07. Jun 2006. 17:12

Post od Stelle »

Pokusavam da updatujem 5610, i na sajtu pise da ima nova verzija dok ja imam 6.60 . Al u NSU mi govore da nema nove verzije.. kako to ?? Help
Nokia 5610 Xpress Music Blue Edition ! 1gb Nokia MicroSD card !

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Stelle, verovatno je u pitanju product code tj ili bi promenom tvog u odgovarajuci tj balkan verovatno dobio opciju za update ili je update svez i ne podrzava sve kodove pa bi onda morao saznati koji podrzava.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

NightBird
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 18. Feb 2007. 03:45

Post od NightBird »

Ja sam juce apdejtovao nokiu 3120 bez problema. :)
htc wildfire s

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 11. Jan 2009. 05:46

Post od Motoman »

Updatovao sam softver i ne vidim nista novo kod telefona.. da li zna neko gde mogu videti sta sam dobio u ovom novom softveru ?

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

A kojem se telefonu radi?
Pokusaj da ukucas u Google ovako nesto: change log v30 n82 i dobices negde listu promena.

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Motoman »

Nokia 5610 je u pitanju... probao sam tako nesto ali nije dalo rezultate ... probacu jos nekako ... :uhuh:

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

Motoman, Nokia 5610 v4.81 Firmware Update

Nokia 5610 XpressMusic Software Update

Noticeable changes and fixes:

* Fixed the restarting problem.
* Fixed the problem when sometimes the phone cannot detect any memory card.
* Smoother navigation
* Faster loading times
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Motoman »

gameforce, najnovija verzija je 9.40 a ne 4.81 :D Jedino poboljsanje sto vidim je da slajder radi bolje :lol: :lol:

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

Motoman, to je poslednje od objašnjenja za update sw koje je izbačeno :wink:
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Motoman »

Zamislite, od kada sam updateovao softver, baterija mi traje samo 1 dan !!! A pre je trajala i do 3 dana !! Dodje mi da se ubijem ! :shock:

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2005. 09:11
:: Xiaomi Mi 9

Post od milann »

Samo da javim da je izašla nova verzija softvera za 6220c, verzija 04.13 :)

zoranns
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 26. Jan 2006. 21:59

Post od zoranns »

pokusavam par dana da uradim update na 5320 expressmusic ali nikako da uspem!trenutno imam verziju softvera 3.08 a najnovija je 4.13!dali cu uopste nesto dobiti da se ne mucim bezveze ako je sve isto!znaci krene da mi updatuje i kad dodje do nekih 9-10% prekine update i ispise "nokia softvare updater has encountered a problem and needs to close.we are sorry for the inconvenience! if you see this message regularly,please reinstall nokia softvare updater!"telefon mi je hackovan pa da nije to problem,cak sam se i registrovao na my nokia misleci da nije do toga!sta moze biti problem?hvala na pomoci!

Gael
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 23. Feb 2009. 06:48

Post od Gael »

Jel moze neko da mi pomogne oko update-a softwera za e71? Posto sam nekoliko sati pokusavao ali nikako da se snadjem. Naravno pratio sam uputstvo koje je na ovoj temi (str.8) ali ne vredi.. NSU mi uopste ne reaguje a kod NSS mi kada kazem "scan" javlja error...Nemam pojma sta da radim... :uhuh:

Odgovori