Nokia zvanično izbacila "Firmware Updater"

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Odgovori
Tamara_Km
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 02. Mar 2009. 06:37

Post od Tamara_Km »

поооооомагајтеееее мииии :)
Нешто ми се зезнуо блутут на телефону н82 је у питању...не могу да га активирам.Е сад друг је чачкао давно још лоцк коде,и сад ми сви кажу да без њега не могу да флешујем телефон,зна ли неко неки начин,или програм да ја сама флешујем телефон преко усб кабла? унапред хвала

Gael
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 23. Feb 2009. 06:48

Post od Gael »

Ljudi, ja pokusavam i dalje da uradim update softwera za e71 ali ovo je pravo mucenje, mada se kao nadam da cu ipak uspeti, posto sam cele nece proucavao ovo ali ide tesko. Kada dodjem do koraka da pokrenem softwer updater (NSU) on predje onaj prvi korak i kada treba da krene da ucitava javlja "FATAL EROR" ?!? Mislim se da mozda ne gresim kada prikljucim mob preko usb-a i mod koji treba da se izabere ? Da ne gresim mozda tu i da li to uopste ima veze sa tom greskom koju javlja? Ako je neko radio firmware update za e71 molim ga da mi malo pomogne. Hvala

Nennad
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 23. Jan 2009. 19:01
:: LG G2

Post od Nennad »

Isto je za svaku nokiu, ja sam radio za n82 i takodje sam imao grdnih muka. Prvo, bez 512 kb internet konekcije ne pokusavajte. Drugo, treba da se ukljuci pc suite, itd. Gael, pogledaj moj post na prethodnoj stranici.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Jel' update vraca sva podesavanja telefona na default? Posto sam ja updateovao na najnoviju verziju, a sva podesavanja su ostala nepromenjena. Tacnije jedino sto se promenilo je verzija softvera, sve ostalo je ostalo netaknuto. Jel' to tako treba, ili? :)
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

Lobachewsky, tačno tako i radi.
Ne menja ništa od podešavanja i programa.
Samo sw .
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

Andrijana89
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 13. Feb 2009. 04:57

Post od Andrijana89 »

samo-partizan napisao:Kad pocnem da radim u NSS meni sa leve strane pise ovo |||Reading Virtual USB device...Done.
->Serial: F06F2B65, HW: 0.0
Testing Interfaces...
->USB DKU2....Supported.
->USB CA-53...Supported.
Testing Directories...
->DCT4 Loaders Dir('Flash')......Found.
-->0 file(s) found.
-->Please copy the loaders first!
->ADSP Loaders Dir('FlashUsb')...Found.
-->0 file(s) found.
->DCT3 Loaders Dir('fls1sup')....Found.
-->0 file(s) found.
->Products Dir('products').......Not Found.
I meni isto ne radi ovo. Hoce li nam neko pomoci? ..............

Gael
Novajlija
Novajlija

Post od Gael »

Nennad, opet imam mnogo problema vec na startu. Skinuo sam NSU znaci najpre sa nokie sajta, a zatim pokrenuo. Normalno krene "installation in progress" i " preparing" a onda se javlja prozor "Minimum memory requirement is 256mb" (?!?) ja kliknem ok i onda se otvori nov prozor "fatal error during instalation" i automatski zatvori aplikaciju ?! I sada nemam pojma zasto upozorava na memoriju kada imam jako puno slobodne memorije, i na sta se ona odnosi, tako da vec na tom startu imam problem koji ne mogu da razresim??? Svako ko bi mogo da pomogne, bio bih mu zahvalan. Pozz

Nennad
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Nennad »

Gael, da li imas dovoljno slobodne memorije na telefonu, ne na kartici. Probaj da vratis fabricka podesavanja na tel, pa pokusaj ponovo. Mozda je i do rama na kompu, ako imas manje od 256...Nemoj samo da vadis kabli dok je nsu otvoren, moze da bude zjb...

Gael
Novajlija
Novajlija

Post od Gael »

Nennad, ovo sto sam gore napisao se sve desavalo dok jos nisam ni povezao mob sa laptopom. Znaci nije mi jasno nikako na sta je mislio sa tom memorijom jer naravno da je ram veci od 256?! Da ti ponovim, skinuo sam NSU sa sajta, i pokrenuo aplikaciju ( "run") i desavalo se ono sto sam ispisao u prethodnom postu. Ne mogu nista dalje da radim dok to ne resim, jer on sada odbija i da skine uopste na komp najnoviji update zbog onih gore navedenih problema.

Nennad
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Nennad »

Gael, na znam o cemu se radi, mozda treba da imas originalnu verziju nsu sa cd-a da bi mogao da ga update-ujes, a mozda i ne, nisam siguran. Uzmi originalni cd sa aplikacijama, instaliraj pc suite i nsu i pokusaj onda. Ako nece, probaj na nekom drugom kompjuteru, moguce da je do tvog laptopa nesto.... :o

Gael
Novajlija
Novajlija

Post od Gael »

Ok Nennad, posto imam original cd sada cu pokusati i sa njim sve kako si rekao pa javljam kasnije sta sam uradio. Nek mi je Bog u pomoci :)

Nikola gr
Banned
Pridružio se: Čet, 19. Feb 2009. 19:39

Post od Nikola gr »

ljudi kada hocu da updatujem n82 meni pise da mi je software up to date...pokazuje mi isti software da je najnoviji a to je isti onaj koji ja trenutno imam! 20.0.062 a najnoviji je 30.nesto i zasto ne mogu da updatujem???

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

Koji ti je product code ?
Rebel in heart.

Nikola gr
Banned

Post od Nikola gr »

otkud znam, kako to da proverim??? izvinite ljudi sto sam malo glup :D :D :D

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

Nema ko da čita?
Svi bi da im se sažvaće?
Na strani 8 ove teme piše sve što treba da se zna i da se uradi.
Rebel in heart.

zoranns
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 26. Jan 2006. 21:59

Post od zoranns »

ja sam uradio na nokia 5320 software update ali tek posto sam ponovo instalirao windows xp!isto mi je pokazivao fatal error al to su nedostajale neke komponente windowsa!sinoc ga prikopcam na komp i sve sam odradi za nekih 20min!trenutno mi je verzija softvera 04.13!~

Nikola gr
Banned

Post od Nikola gr »

ljudi moze li neko da mi objasni sta da radim da bi mi nokia software updater pokazivao najnoviju verziju a ne onu prethodnu???skinem najnoviji updater i nece pa nece...ako neko moze da mi objasni bio bih mu zahvalan :oops: :oops: :oops:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Nikola gr, kreni od pocetka da citas ovu temu, a javlja mi se da ces negde na 8. strani naci ono sto te zanima, pa posle i na nekim daljim stranama. Sedi i citaj!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Nikola gr
Banned

Post od Nikola gr »

znam bre sedeo sam i citao ..stvarno me je smorilo da mi svi pricaju za to da sednem i citam!!! :chytry: :chytry: :chytry: ljudi kada probam da skinem onaj dal je NSS ili ono ispod,pise mi da ne moze da skine ili da nemo tog fajla vise...tako nesto...zato ovo je forum i trazim pomoc ali ocigledno nema ko da mi pomogne :disgust: :disgust: :disgust: strasno!!! :shock: :shock: :shock:

edit: hoce da skine i NSS a NSU skinem sam...ali kada instaliram NSS program nesto kao da buguje,ne pokazuje nista,samo nesto kvrdzavo belo umesto ikonica da mogu da odradim,posto ne znam napamet kako izgleda :uhuh: :uhuh:

ako neko oce da pogogne hvala mu! ;)

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

Nikola gr,
Skini Nemesis Service Suite Beta 1.0.38.14
Raspakuj, instaliraj na komp, promeni product code kako je opisano na strani 8, ugasi NSS obavezno, pokreni najnoviju verziju Nokia PC Suite (tamo ima updater) i pokreni software update, zavali se u fotelju i uzivaj
Rebel in heart.

Odgovori