Nokia zvanično izbacila "Firmware Updater"

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Odgovori
Nikola gr
Banned
Pridružio se: Čet, 19. Feb 2009. 19:39

Post od Nikola gr »

sve ja to odradim i lepo ukucam gore enebled otkucam broj za n82 ali nece pa nece idem onda writte ali na fonu jezik ostaje isti,tako da ne kapiram,radio sam po uputstvu!

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

Nikola gr, to je samo deo procedure :lol:
Nastavi sa čitanjem tog teksta na strani 8 i uradi kako piše od slova do slova :wink:
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

Nikola gr
Banned

Post od Nikola gr »

posto mi je baterija skoro prazna oce li smetati da odradim taj nastavak sutra? :smutny: :smutny: :smutny: :smutny: :smutny:

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

Nikola gr, naravno da neće.
Ako si odradio taj deo sa NSS, nikada više ne moraš da radiš taj deo procedure.
Rebel in heart.

Nikola gr
Banned

Post od Nikola gr »

jel ne smeta sto sam par puta odradio taj deo? :oops: boze tek sada shvatam da iako ce mi na updateru pisati stara verzija tek ce se to promeniti posle pola procesa i onda cu videti one jezike,jel sam u pravu?

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

1) Ne
2) Da
Rebel in heart.

Nikola gr
Banned

Post od Nikola gr »

gameforce, e zahvalan sam ti na pomoci,sutra radim update,pa javljam sta je bilo...

Pozdrav!

A plasio sam se da nisam smeo vise puto ona...joj...ulepsao si mi dan sa odgovorom 1)Ne :D :D

Nikola gr
Banned

Post od Nikola gr »

strasno...odradio sam ono sa 8 strane,onda reinstalirao software,i opet mi na nokia updateru ne pokazuje najnoviju verziju...strasno! :wacko: :wacko:

Moze li neko da mi objasni zasto?

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

Proveri na NSS da li ti je promenjen produkt code.
Ako nije, moraćeš da ponovo pokreneš NSS i da odradiš sve TAČNO kako piše na strani 8
Rebel in heart.

Nennad
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 23. Jan 2009. 19:01
:: LG G2

Post od Nennad »

U cemu je razlika izmedju originalnog i hackovanog sw, i da li samo za hackovan treba product code, posto meni to nije trazeno kada sam radio update? :dry:

Nikola gr
Banned

Post od Nikola gr »

product kode,kada sam proverio preko NSS mi je onaj koji i pise za balkan code na strani 8. :cry:

Zasto sada nece update??????????????????????????

Da li je neko instalirao novi soft na n82?

ljudi pomagajte ako boga znate :wacko:

edit:eco radi mi update uspeo sam samo ne kapiram kako,pozdrav onima koju su mi pomogli!!! :D :D :D
Poslednja izmena od Nikola gr u Sub, 07. Mar 2009. 00:18, izmenjeno 1 put ukupno.

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Nennad,ne postoji originalni i hackovani sw,vec se sw tel hackuje da bi se omogucio pristup sistemskim fileovima,folderima,instal. nepotpisanih aplikacija... :D
Nikola gr,stvarno mi nije jasno zbog cega imas toliku zelju da updateujes sw,koliko juce si uzeo tel i imas sw koji ja koristim vec 10mes i sa kojim nemam nikakvih problema. Ako si bas zapeo da odradis update,odnesi da to odradi neko ko zna,ne bi bio ni prvi a ni posl koji bi ubio tel na takav nacin.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Nikola gr
Banned

Post od Nikola gr »

ne brini,jos malo i kraj updatea,ne kapiram ali posrecilo se i uspeo sam :D salim se pratio sam uputstva i to je to...

zoranns
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 26. Jan 2006. 21:59

Post od zoranns »

nista se ne dobija sa novom verzijom 04.13!sve je kao pre!nemojte se bezveze patiti!

Izmenio:gameforce:Najstrožije zabranjena dopuna raznim karakterima!Sledeći put brisanje bez upozorenja
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora

Nennad
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Nennad »

fox, onda sam ja lud, priznajem.
Dakle, ovako: update-ovao sam sw na N82 i nisam imao problema u vezi product code. Evo, Nikola pise da mu je trebao nss da ga promeni. Po onome sto pise na strani 8 ove teme, ja imam brendiran sw, dakle mene zanima koji je to softwer za koji treba menjati pr. code i odakle on u originalnim tel., ako su uopste originalni? :chytry:

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Nennad,da li si ti siguran da imas brendiran fw? Brendirani tel imaju u sebi sw koji se razlikuje od nebrendiranih tel po tome sto imaju ikonice neke mreze, precice ka nekim mreznim servisima...Product code se menja da bi se dobio cist fw i da bi se dobio zeljeni jezicki paket. Najveca kvaka u svemu je da ljudi menjaju product code da bi dobili jezik u tel koji zele i da bi se resili tih dosadnih obelezja mreze sa koje je tel skinut.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Nennad
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Nennad »

Imam srpski u tel od pocetka, a uzeo sam ga u alfa copy-iju. I nije mi, kao sto sam rekao trazio nikakav kod pri update-u. I, da imam pristup nekim aplikacijama na nokiinoom sajtu i mogu da ih skidam besplatno (ikonica preuzimanje), ali to mozda to svi imaju...Nije kodiran za neku mrezu, jer mogu da koristim sve srpske mreze..Ovaj sw je dakle fw, ali kako kada nije na mrezi? :unsure:

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

Nennad, malo mešaš neke stvari.
Najlakše je da skratimo priču.
Otvori poklopac baterije, skini bateriju, proveri na nalepnici ispod baterije koji ti je product code.
Ako je identičan onom koji ti pokazuje NSS, telefon nije brendiran i nije menjan naknadno.
Što u 90 procenata znači da nije skidan sa neke mreže tj nije imao sw prilagodjen toj mreži.
Mada ni to nije garancija ;)
Ali ni to nema nikakve veze, kada promeniš product code i staviš odgovarajući za taj tel i za govorno područje koje želiš, dobijaš samo jezike i prilagodjene teme boji telefona a gube se dodaci dotičnog operatera sa čije je mreže maznut.
Moj je bio brendiran a sada posle procedure sa strane 8 ove teme više nije.
Redovno ga update-ujem i nikada nisam imao probleme sa samim procesom update-ovanja a ni sa telefonom posle toga.
Sada je "balkan code" i potpuno je identičan onom koji se kupuje u prodavnici Nokie bilo gde u svetu (jedino se razlikuje product code od onog na nalepnici) a to mogu da preživim jako lako :D
Rebel in heart.

Nennad
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Nennad »

Znaci, telefon je N82-1 RM-313, product code koji pise pozadi ne slaze se sa onim na strani 8 ovog posta (balkan codes), ali verovatno su se u medjuvremenu pojavili novi balkan kodovi. U uputstvu na toj strani ne pise da nakon scan-a treba kliknuti na ikonicu u gornjem desnom uglu, read current mode da bi se ocitao product code, inace NSS prijavljuje gresku. Dakle, NSS je ocitao kod i slaze se sa onim na nalepnici pozadi...To verovatno znaci da nije skidan sa mreze, ali kako ima srpski, hrvatski u njemu? Ako moze neko ko se razume da mi pojasni malo... ;)
Poslednja izmena od Nennad u Sub, 07. Mar 2009. 19:31, izmenjeno 2 puta ukupno.

Nikola gr
Banned

Post od Nikola gr »

meni je sve to glatko islo kada sam radio korak po korak kako pise...nzm sta ti je to,ali ne brini snacices se,i ja sam se nervirao,jel nisam dobro citao!!! :cry: :cry: :cry:

Odgovori