NCNLIST

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
NokiJa
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 17. Okt 2004. 20:27

Post od NokiJa »

Srbin napisao:Nije ti ga on sje... ja da imam vec mesec dana vise nego obilato ga koristim i sve savrseno funkcionise i u profimailu i u profiexplorer..
pa nisam ni rekao da ga je samo on sj*bao...nego neka kombinacija! posle instalacije je poceo da brlja!

inace i ja ga koristim svakodnevno i program sljaka do J! i stvarno je strava! explorer je malo losiji..(recimo sto nema opciju search?)

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

prvo skini black list, pa callcheater to su programi na kojima moras da definises listu pa vidi sta se desava :wink: :roll: :wink: :roll: :wink:

srdjoraj
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 30. Avg 2004. 00:28
Kontakt:

Post od srdjoraj »

Meni je world clock pravio neke čudne probleme u telefonu, čak je prestao i da radi (mislim na world clock), nije uopšte hteo da se startuje i kad sam ga izbacio sve je O.K. radilo. ali mislim da ostavlja neke fajlove za sobom pa ih uz pomoć explorera izbriši.
Pozdrav!
Jedino još ja imam dial-up modem!

Srbin
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 08. Dec 2004. 21:08
Kontakt:

Post od Srbin »

World Clock i ostala psiloc sokocala su prilicno zeznute stvari, psiloc ima po najbolju zastitu od krekanja i sl, tako da ako si jednom instalirao trial.. kuku majko... lakse formatirati telefon nego ga ocistiti....

lizard
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 20. Dec 2004. 19:33

Post od lizard »

Hvala na savetima ali kao sto sam napisao sve programe koje ste pomenuli da prave probleme ja sam instalirao neposredno po kupovini telefona, od prilike pre 2 meseca, i oni nisu pravili probleme. Ako kazete da se meni to desilo zbog nekog programa onda verujem da je u pitanje neki koji sam skoro instalirao, a sve njih koje sam skoro instalirao sam pre 2 dana izbrisao ali je mozda nesto od njih ostalo sto pravi probleme. Pokusacu u fexploreru da pronadjem uhodu i da ga obrisem. Inace sada sam stavio da mi poruke stizu na memoriju telefona i sve normalno funkcionise a kada vratim da stizu na memorijsku karticu odmah se javlja vec pomenuti problem.

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od nbnebojsa »

pa ako nemozes da resis ostavi da ti stizu poruke na mem.telefona pa kad treba da prebacis neki veci fajl ti stavi mem.mmc za toliko ti nece smetati sto se pisamce nepojavljuje odmah na ekranu. :wink:

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Ako ti ne trebaju poruke koje su na MMC-u, pomoću FExplorera izbriši E:\System\Mail folder, ali neka ti poruke tada idu u mem. telefona, inače nećeš moći da brišeš. Kad budeš zbrisao folder, prebaci opet poruke na MMC, pitaće te da li da kopira poruke i da li da zadrži stare - kaži DA na oba pitanja, pa probaj da li će raditi... :wink:

lizard
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od lizard »

Miskoni care, pa gde si ti do sada ?! Svaka cast matori upalilo je! Mnogo ti hvala! Za sada je sve u redu. Dobio sam nekoliko poruka i sve radi kako treba. Molim te reci mi kako si dosao do resenja.

Srbin
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Srbin »

Razmisljao je u tom smeru i bilo je krajnje logicno :)
Samo jedan savet... ako ti se to desi sa memorijom telefona.. nemoj brisati mail folder... hoce da bude problema :)

lizard
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od lizard »

Poludeo sam jutros!!! Opet se javio isti problem. Juce posle Miskonijevog resenja sve je radilo kako treba a jutros kada sam ustao pogledam telefon, vidim da imam poruku ali opet pise prokleti ncnlist. Izgleda da je ovo sto je Miskoni napisao neka vrsta privremenog resenja. Ponovio sam istu operaciju danas ali ovaj put bez uspeha. Da ne bih dalje maltretirao ni vas ni sebe najbolje je da svako ko ima ovu vrstu problema prebaci da da poruke stizu na memoriju telefona a kada treba neki veci fajl da stigne samo za taj put prebaci na memoriju mmc-a. Ja dizem ruke. Znam da postoji jos ono resenje sa formatiranjem mmc-a ali to je strasno smaracki posao. U svakom slucaju hvala na pomoci.
P.S. Ako neko nadje resenje neka ga napise mimo toga sto sam ja vec digao ruke.

Srbin
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Srbin »

Backupuj smsove preko oxygen phone managera za symbian telefone pa ih probaj vratiti pa ce ti mozda raditi ok.

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Sličan problem imam na 3660, kada poruke idu na MMC, uvek se posle izvesnog vremena (par dana) zbrlja mail folder. Doduše, meni se ne javlja ncnlist i ostalo gore opisano, i nema veze sa instaliranim programima. To se dešava sa 256MB karticom, sa 16MB nema problema, a takođe nema problema kad poruke idu u mem. telefona. Zamena firmvera takođe nije pomogla, tako da poruke idu na C i nema frke, a kad zatreba - prebacim na E, završim i vratim na C. Mislim da je kod tebe problem softverske prirode, i da bi ga rešio full formatom. Teraj za sad ovako (na C) dok ne rešiš da odradiš format... :wink:

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Izgleda da svi imamo slican problem kod snimanja porukica na vece kartice (256 mb)... I meni se slično desavalo par puta - telefon javi da ne može pročitati poruke na kartici i da prebacuje na internu memoriju... Jednom mi se desilo cak da mi zbrise sve porukice sa kartice - kao da ih nikad nije bilo.
Sve mi se čini da su to sitne zezancije sa kojima moramo živeti... Da bi mogli uživati u prednostima koje pruza dodatni memorijski prostor...

Srbin
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Srbin »

Dakle... backupujte poruke na komp i brisite.. zato sluze programi za backup a ima ih hvala bogu dovoljno i kvalitetni su

aleksandar_12345
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 29. Dec 2004. 22:26

Post od aleksandar_12345 »

Srbin napisao:Dakle... backupujte poruke na komp i brisite.. zato sluze programi za backup a ima ih hvala bogu dovoljno i kvalitetni su
Srbin,
gde da preuzmem OPM 2 za symbian telefone sa odgovarajucim crack-om?

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od nbnebojsa »

imas sve kod srbende na forumu samo moras prvo malo da ga smaras i da se pravis neuk i onda ti on sve lepo postavi :mrgreen:

Srbin
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Srbin »

Vec je postavljeno na negde 3-4 strani.. ko pesma radi.. al ko pesma.. preporodio sam se od kad sam ga nasao majke mi rodjene

guava
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 18. Jan 2005. 01:56

PITANJE ZA LIZARDA

Post od guava »

da nisi slucajno instalira pupetmaster ili control freak? posto se i meni desila ista stvar sa ncnlist posle instalacije jednog od ovih programa
(ili mozda
scrypto
contactsmanager
fortressms
memory monitor)

srdjoraj
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 30. Avg 2004. 00:28
Kontakt:

Post od srdjoraj »

Mislim da je malo kasno za ovu temu ali evo danas sam je se setio. I meni je posle poruje pisalo aplikacija zatvorena ncnlist. I to je zbog programa koji se zove openbith Photographer. I čim ga izbacim lepo radi. A šteta dobar program.
Pozdrav!
Jedino još ja imam dial-up modem!

`Dr. Nick Riviera`
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 21. Jul 2004. 21:59

Post od `Dr. Nick Riviera` »

To je do samog programa Photographen, a ne do tvog telefona...
Na nokijama 7610, 6670, 6260 provereno ne radi taj program, dok na 6600 radi... :roll:
¨°o.O Nokia N70! O.o°¨

Odgovori