DV RS-MMC za 6630(256mb)?

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
`Dr. Nick Riviera`
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 21. Jul 2004. 21:59

Post od `Dr. Nick Riviera` »

Shto se bash tebi zale? :mrgreen:
Kojekakve zanimljive stvarchice imate na adresi ispod, pa se malo zanimajte :mrgreen:
http://www.flash-memory-store.com/
¨°o.O Nokia N70! O.o°¨

Srbin
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 08. Dec 2004. 21:08
Kontakt:

Post od Srbin »

Imaju manju potrosnju, ali klasicne kartice nece da rade...
Zale se meni jer sam ja phone freak u drustvu :)

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

A zasto su stavljali tu DualVoltage RS MMC karticu, je li nesto brza, manje troshi, ili shta? :roll:

Srbin
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Srbin »

Dosta manje trosi, pa baterija traje 30-40% duze nego sto bi inace.
Nije mi samo jasno sto nisu postigli dogovor da neko i prozivodi proklete kartice

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Sinoć urađen test - RS MMC u 6630 i obrnuto - DV RS MMC u 7610, sve radi, a i obe kartice rade u klasičnom card reader-u. Dakle, nije nešto neophodno jurcati DV RS, ali bi bilo pametno zbog potrošnje. Isto kao što u 7610 može uz malo muke da se spakuje klasična MMC kartica, ali čemu? Cena kartica se izjednačila, a pitanje je dana kada će početi da stižu kod nas.
Poslednja izmena od Miškoni u Sre, 12. Jan 2005. 22:53, izmenjeno 1 put ukupno.

bireli
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 13. Dec 2004. 21:07

Post od bireli »

A koja je kartica?(verovatno nokija original)
RSMMC od NCP-a kao i vecina drugih rsmmc kartica nece da rade u 6630

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Jeste, original je u pitanju, a nije čudno što druge neće da rade, jer 6630 ima bar dve hardverske revizije, a koliko sam čuo, biće ih još, tako da je moguće da u budućnosti kompatibilnost bude veća.

bireli
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od bireli »

a pitanje je dana kada početi da stižu kod nas.
Tesko da ce skoro da stignu posto ih nema nigde u svetu(DV-RSMMC).
Moze biti da obicna RSMMC kartica od neke firme hoce da radi
u 6630 ali pitanje je koja?
Firma http://www.pretec.com/ je tvrdila da njihove kartice
mogu da rade u 6630,ja sam hteo da narucim ali su mi poslali mail da
ipak nece raditi.

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Vidiš, to je baš zanimljivo, znači da i proizvođači kartica imaju problema sa karticama, a nije isključeno da je delom kriva i Nokia (ne znam da li još neki mob koristi DV-RS). To bi moglo da bude objašnjenje za nestašicu kartica. Tek su se pojavile, treba malo vremena da se savlada "gradivo" da bi sve radilo bez problema.

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 12. Dec 2003. 09:48

Post od popste »

Ja sam probao da stavim brendiranu, 128 mb SanDisc karticu, i nema sanse da je nateram da radi. Jednostavno, telefon prijavljuje kao da sama kartica nije ni ubacena. Procitao sam i na nokijinom sajtu (znaci sada definitivno potvrdjeno) Nokia 6630 moze da cita SAMO kartice koje podrzavaju rad na 1.8V posto obicne rs-mmc i mmc kartice rade na oko 3V znaci 6630 ne moze da radi sa njima. Moguce da ce u skorije vreme i da prave katrice koje podrzavaju samo 1.8V sto ne bi bilo lose za korisnike 6630 i nekih buducih telefona...

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Pa Miskoni je upravo napisao da i obicne RSMMC rade na 6630... :) Kako tvoja ne radi...?
Miskoni, kako moze obicna MMC da se ugura u 7610? :roll:

Srbin
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Srbin »

Miskoni, ja koliko znam svi ali bukvalno svi [a znam ih dosta] koji su sa 7610 ili 6670 presli na 6630, nikom, ali listom nikom nije radila rs mmc iz starog telefona u novom :(

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od popste »

Miskoni, nema sanse, probao sam 4 razlicite kartice, i jednostavno ne moze. Gore sam vec napomenuo zasto. Prvo citac kartice u 6630 radi SAMO na 1.8V, a obicne rs-mmc ili mmc kartice rade SAMO na 3V. Dual Voltege rade na 1.8V\3V i zato ih 6630 i cita. To je najjednostavnije receno i provereno, citao sam na bar 20 foruma u postovima od bar 50 ljudi, i nikom ne rade.

A ako stvarno znas neku koja radi, daj reci gde ima da se uzme, mnogo bi znacilo :mrgreen:

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Eto, to se dešava kad se veruje ljudima na reč (a vrlo blizak prijatelj je u pitanju), tumbanje kartica nisam lično probao... Izvinjavam se na širenju dezinformacija, obično lično proveravam sve, ali ovog puta nisam - i eto. :(

A u 7610 se stavlja klasičana MMC kartica, malo se nategne preko ležišta za SIM, baterija stoji blago izdignuta, i sve ima uredan kontakt. Mada, kao što rekoh, čemu? To su ljudi radili letos, kad nigde nije bilo RS kartica, kao što sad nema DV-RS...

Srbin
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Srbin »

Jbg, gore je kad te naloze da je sd i mmc isto pa kupis sd od giga i vidis da ne radi :) Ne mogu ti opisati koliko je ljudi palo na tome :)

bireli
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od bireli »

Evo jedne DV mmc kartice od 512mb,samo je pitanje da li ce stvarno da radi u 6630.Moze neko da naruci pa da proba :)
http://www.play247.gr/index.php?main_pa ... cts_id=830

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od popste »

Veruj mi bireli, odmah bi kupio. Dao bih i 100e za nju. Ali ne znam samo kako. Posto nemam kreditnu karticu

Ako je to stvarno DV onda znaci da ce i ostali proizvodjaci konacno poceti da proizvode, i napokon, najveca mana 6630 moci ce da se ispravi :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

`Dr. Nick Riviera`
Mobil manijak
Mobil manijak

To i nije mana N6630, mozda chak i prednost jer se time povetjava radni vek baterije. To je mana proizvodjacha...
¨°o.O Nokia N70! O.o°¨

Srbin
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Srbin »

Pa... ne moze se reci da nokia odusevljava sa celom pricom sa mmc karticama... mogli su postici dogovor sa nekom vecom firmom da lepe nalepnice pa da mogu da ponude sve velicine, voltaze pod svojim imenom, ali eto.. sta da im radis.... moze im se...

`Dr. Nick Riviera`
Mobil manijak
Mobil manijak

Link na dnu posta vodi to firme koja proizvodi DV RS MMC koje su kompatibilne sa N6630. :wink:

http://www.expansys.com/accessory.asp?c ... ry&count=1
¨°o.O Nokia N70! O.o°¨

Odgovori